Många förändringar i Sveriges flyktingmottagande har motiverats med att man vill värna om arbetssituationen för dem som jobbar med mottagningen. Men vad säger de själva? Nytt avsnitt av Människor & Migration som gästas av en socionom, en lärare från Vi står inte ut och Ursula Berge, samhällspolitisk chef på SSR.

Sedan hösten 2015, då nästan 163 000 människor sökte asyl i Sverige, har flera stora ändringar gjorts i det svenska flyktingmottagandet. Permanenta uppehållstillstånd är inte längre norm, flera asylskäl har tagits bort och en stor del av de som får skydd i Sverige har inte längre rätt att återförenas med sina familjer.  Som skäl till många av förslagen har politikerna hänvisat till att vi måste värna om den svenska välfärden.

Det här avsnittet av Människor & Migration handlar om de människor som jobbar med flyktingmottagande och deras arbetssituation.

Gäster är socionomen Jenny Sepulveda Westman och läraren och Vi står inte ut-engagerade Charlotte Lilja Pittuco som berättar om sin arbetssituation och de människor som de möter i sin vardag. Hur kan man som lärare få en elev som ännu inte fått uppehållstillstånd att bry sig om skolarbetet? Hur var det att jobba med ensamkommande barn under den period som vissa politiker hänvisar till som systemkollaps?

Podden gästas även av Akademikerförbundet SSRs samhällspolitiska chef Ursula Berge som tillsammans med Arena Idés utredningschef Lisa Pelling och kommunikationsansvarige Maja Dahl pratar om fackets roll när politikerna använder medlemmarna som slagträ i debatten.

Prenumerera på podden via iTunesRSSFacebook och Twitter.