Bild: Oscar Wettersten
Bild: Oscar Wettersten

Det behövs inga efterlysningar efter ett jämlikhetssträvande parti med framtidstro. Här är vårt alternativ, skriver Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt Initiativ, en kommentar till Silvia Kakembos ledare.

Silvia Kakembo skriver i onsdagens Dagens Arena att hon nästa år ska rösta för skademinimering.

Vi har ett bättre erbjudande!

Hon efterlyser ett parti med framtidstro som är offensivt och jämlikhetssträvande och som dessutom har en ledare som man kan lita på. Och det finns! F! finns även om många i media inte vill se oss.

Vi har en framåtsyftande politik som vill ändra på de strukturer som leder till känslan av att vara förbisedd och upplevelsen att inte vara representerad i de politiska församlingarna.

För det är inte bara en upplevelse, det är en verklighet som drabbar många. Inte bara unga män som växer upp i så kallat socialt utsatta områden, det har också drabbat kvinnor i alla tider, kvinnor i allmänhet och dem med kort utbildning och låg inkomst i synnerhet.

Det drabbar alla de glesbygdsbor som betalar mest skatt av alla i Sverige, men som får minst service.

Det drabbar både de som är pensionärer nu, men ändå värre dem som blir det framöver. Det drabbar de nyanlända som vi bjuder in med armbågen, med ett tillfälligt uppehållstillstånd, som blir ett hinder för verklig inkludering.

Så rösta helt enkelt på F! i nästa val…..

  • om du vill modernisera arbetslivet genom att sänka normalarbetstiden successivt från 40 till 30 timmar i veckan så att vi orkar med både jobb, familj och att njuta av livet.
  • Om du vill slippa be alla flyktingar om ursäkt för att du inte släppte in dem och tillät dem att förenas med sina familjer.
  • Om du vill riva upp beslutet om det pensionssystem som ger en arbetare kvinna ca 47 % av slutlönen i pension vid 65 års ålder, trots att hon jobbat hela livet.

Det finns alternativ, så lyft blicken och se F!

Vi ska göra allt vi kan för att väljarna ska se och förstå vår politik. Det är inte en enkel uppgift för ett litet fattigt parti, men vi har många medlemmar, gott mod och framför allt, en genomarbetad politik med en vision om en möjlig framtid som inkluderar alla.

I stället för att rösta för skademinimering, rösta för människovärdesmaximering, rösta rosa.

Gudrun Schyman är  talesperson i Feministiskt Initiativ.