vansterpartietbromolla

V röstade fram SD-kandidat i Bromölla

Dela

Vänsterpartiet i Bromölla röstade fram en Sverigedemokrat till första vice ordförande i kommunfullmäktige. Det kan Dagens Arena avslöja.

Förra måndagen hölls första mötet i kommunfullmäktige i Bromöllas kommun. Valresultatet hade givit Sverigedemokraterna en vågmästarroll och inget politiskt styre hade ännu presenterats. Tidigare hade Socialdemokraterna styrt tillsammans med Alliansen, men det samarbetet skulle inte fortsätta.

Inför mötet var det därmed oklart vilka partier som skulle få de tre platserna i kommunfullmäktiges presidium, det vill säga som ordförande, förste vice ordförande och andra vice ordförande.

Efter den slutna omröstningen stod det klart att kommunens största parti, Socialdemokraterna, inte fått någon av ordförandeposterna. I stället gick ordförandeskapet till Moderaterna, första vice ordförande till SD och andra vice ordförande till det lokala partiet Alternativet.

Omröstningen var uppgjord på förhand. Det bekräftar representanter för både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som Dagens Arena pratat med. Vänsterpartiet, Moderaterna, Miljöpartiet och det lokala partiet Alternativet hade bestämt sig för att samarbeta, men saknade egen majoritet.

För att få in två kandidater från den egna gruppen i presidiet till kommunfullmäktige valde Vänsterpartiet att förhandla med Sverigedemokraterna. V skulle rösta på SD:s kandidat om SD röstade på partigruppens två kandidater.

– För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson.

Eftersom omröstningen var sluten är det svårt att fastställa exakt vem som röstade på vem. Det står dock klart att flera partier än V la sina röster på SD.

Sverigedemokraten och riksdagsledamoten Magnus Persson menar att SD och V brukar komma överens i en hel del frågor i Bromölla.

– Vi brukar säga att vänstern i Bromölla tänker på kommunen och tar inte emot några piskrapp uppifrån om hur de ska förhålla sig till Sverigedemokraterna. De bestämmer själva, säger han.

Joachim Persson, gruppledare för Vänsterpartiet i Bromölla, säger att kommunen länge styrts på ett sätt som föranlett kritik från många håll och att det legat till grund för hur V valde att rösta.

– Vi har mer långsiktiga planer som jag tyvärr inte kan avslöja i nuläget, men under flera år så har en person suttit på nästan all makt i kommunen och det vill vi ändra på, säger han.

På riksnivå är det inte klart hur Vänsterpartiet tänker hantera situationen.

– Det här är en ny händelse som vi inte känt till sedan tidigare. Vi vill föra en dialog med den aktuella partiföreningen innan vi uttalar oss, säger Aron Etzlers pressekreterare Linda Bengtsson.

23 kommentarer

 1. May Gustafsson - 4 november, 2014

  Vet hut, vet hut, vet sjufallt hut. Herre Gud så ynkligt

 2. alfonso gonzales - 4 november, 2014

  Det är otroligt många kommunpolitiker ute i landet som mer än gärna vill sammarbeta med SD för att kunna hjälpa sin kommun och när dom tvingas göra medvetet dåliga beslut pga hot från moderpartiet är det naturligt att några modiga politiker går emot strömmen och agerar osjälviskt. Hoppas fler öppnar upp för samarbete med SD.

  • W Galusso - 7 december, 2014

   Hoppas du verkligen att flera samarbetar med fascisterna?? Har du inte lärt dig någonting av historia??? Eller är Onkel Tom din favorit gestalt???

 3. Lars Olov - 4 november, 2014

  Vänsterpartisten Leif Pettersson i Bromölla har måhända läst Erics Sundtsröms vädjan här i Dagens Arena från maj förra året med rubriken ”Cementera inte blockpolitiken!” och beslutat sig för att övergå från ord till handling nu när tillfälle gavs.

 4. /lasse - 4 november, 2014

  Bromölla är Jimmies hemtrakter, ett stenkast från Sölvesborg. Nu lär det väl bli skampåle och uteslutning för de nordostskånska kommunisterna.

  • Lars Olov - 4 november, 2014

   Antagligen. Aron Etzler har ett förflutet som chefredaktör ¨på Moskvakommunistiska Flamman, grundad i Malmfälten 1906 och som utges av Tidningsföreningen Norrskensflammanoch med historiskt starka band till Sovjetunionen så han vet nog hur slipstenen ska dras

   • /lasse - 4 november, 2014

    Troligen, måste nog statueras exempel med dessa hembygdskramande avfällingar, riktiga hembygdsfascister.

    • Lars Olov - 4 november, 2014

     Det dröjer nog inte länge förrän vi kan läsa i Flamman om att fullmäktigeledamoten Leif Pettersson i Bromölla ”behöver vila”.
     Då vet man att det är kört

     • /lasse - 4 november, 2014

      Bromölla är nästan Göingebygd, där hos snapphanarna sitter svenskhatet nedärvt i essensen. För att kuva dessa måste de ta till gamla hederliga svensk-assimilerings-metoder av den bångstyrige skåningen. I jämförelse framstår ISIS som pjoskiga humanister.

     • Lars Olov - 5 november, 2014

      Dom där assimileringsmetoderna som man aldrig använde i Finland som var lojala mot den svenska kungen och den svenska lagen ändå till det bittra slutet 1809. Vad gäller kungen alltså. Den svenska lagen behöll man i Finland och 1734 års lag i det Sverige som omfattade såväl dagens Sverige som dagens Finland är än i denna dag grunden för den nu gällande lagen både i Sverige och i Finland.
      http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Law-of-1734-1984.jpg
      Men både det och de hemskheter som ägde rum när Skåne tvångsassimilerades är rätt okända här i ”Uppland”
      Men i Finland (där man skulle kunna tro att tvångsassimilering förekom så förekom den inte). Bla beroende på att ”hakkapeliterna” alltid var lojala när de krigade för sin kung ”på Narvas hed, på Polens sand, på Leipzigs slätter och vid Lützens kullar”. Att tvångsförsvenska dom på samma sätt som Skåne tvångsförsvenskades var aldrig aktuellt.

 5. D - 4 november, 2014

  Men för i helvete, vad fan är det här? Skäms Bromölla!!!!!

 6. Gösta B - 4 november, 2014

  V och SD har mycket gemensamt i frågor som rör fördelningspolitik och bör därför kunna samarbete förnuftigt när det kommer till sådana beslut. Barnsligheterna att inte samarbete med SD måste få ett slut såväl på riksplanet som ute i kommunerna. Det är ett land som skall styras för bövelen. Om mobbingen mot SD fortsätter kommer partiet snart att vara landets största, det kan gå snabbare än man tro. Svenska folket avskyr mobbning. Heder åt VPK i Bromölla som lägger det taffliga, småbarnsaktiga och fundamentalistiska larvet åt sidan och istället som sig bör sätter den egna kommunens bästa i första rummet.

  • Peter - 6 november, 2014

   Det är inte barnsligt att ej samarbeta med ett parti som inte delar Vänsterpartiets grundsyn. Det är verkligen inte barnsligt att ej samarbeta med ett rasistiskt och HBTQ-fobt parti. Det är däremot barnsligt att egoistiskt som vit heterosexuell man kräva att vänsterpartier ska samarbeta med extremhögern bara för att en själv inte drabbas, Gösta. Kommunens bästa innefattar ALLA i kommunen, oavsett hudfärg, sexuell läggning eller könsidentitet.
   Och som ett offer av mobbning tycker jag det är verkligen är barnsligt och extremt oempatiskt att ens påstå att SD mobbas. Dessutom så vet vi alla att det inte är eventuell ”mobbning” som får människor att rösta på ett parti utan åsikter, det är bara barnsligt att försöka hävda annat.

 7. V - 5 november, 2014

  Bra artikel, men lite magstarkt påstå att Dagens Arena avslöjar någonting. Fullmäktigemötet hölls för X antal dagar sedan. Lokala medier som KB, BLT, Sydnytt och P4 Kristianstad har redan rapporterat kring detta.

  • Södermalm - 6 november, 2014

   Men här i huvudstaden anses ingenting som avslöjat förrän media med säte i Stockholms innerstad rapporterat. Sydnytt och och P4 Kristianstad räknas inte.

 8. Erik Larsson - 7 november, 2014

  Jag vet egentligen väldigt lite om Brömölla. Har vid några tillfällen passerat förbi längs E22:an på väg mot Malmö eller Lund. Jag har förstått att det är ett gammalt socialdemokratiskt ärkefäste med allt vad det innebär av maktfullkomlighet, mer eller mindre öppen korruption och ryggkliande. Göteborgsandan är ofta ingenting mot de strukturer som finns i småorter på landsbygden med stark socialdemokratisk tradition och utan kraftfull mediebevakning. Jag skulle gissa att V:s sätt att agera handlar om en utsträckt period av vanmakt inför sossarnas maktmonopol, därför tycker jag att det är svårt att hålla med i kritiken mot dem i just det här fallet – särskilt som kritiken kommer från centralt håll.

  Historien visar ibland på oheliga allianser när mer eller mindre korrupta styren behöver få ett slut. Inga jämförelser i övrigt, men samma typer av breda politiska aktioner kunde vi se under den arabiska våren i Egypten, under kampen mot det japanska kolonialstyret i Japan och den ryska proteströrelsen mot Putin för några år sen där allt från anarkister via liberaler till nationalbolsjeviker försökte störa systemet.

 9. Max Skogh - 8 november, 2014

  Okej vänstern i Bromölla har svikit partiet och väljarna. Men det har i stort sett all partier gjort dock. Moderaterna har i 11 kommuner genomfört samarbete med SD.

 10. Oppenheimer - 10 november, 2014

  Ett råd till Vänstern i Bromölla är att lämna partiet som politiska vildar, skapa en ny konstellation som inte är låsta av de föråldriga regler som de Rysslandstrogna extremisterna förhåller sig till. Skall jag vara helt ärlig så vet jag inte vad som är värst, den påstådda nazismen/fascismen eller den så förhatliga kommunismen.

 11. Me - 12 november, 2014

  Vilken tur att jag aldrig röstat på vänstern. Det hade jag ångrat nu isf.

 12. jax - 17 november, 2014

  Intresseklubben antecknar

 13. Tompa - 6 december, 2014

  Förstår att lockande situationer uppstår i kommunpolitiken där man kan få igenom goda saker genom en liten eftergift till SD. Men. De är ett rasistiskt parti, och sådana anser jag att vi inte ska släppa in till makten. Nazisterna i tyskland stod på 30 % i riksdagen när de andra partierna valde att samarbeta med dem på 30-talet ,men även då hade de kunnat fortsätta att stänga dem ute. om de valt det. (Henrik Arnstad)

Genom att posta din kommentar accepterar du våra regler för kommentarer.

Erik Hansson (forskare): Lösningen på tiggeriet har inga gränser

Debatt › Att argumentera för att lösningen på tiggerifrågan finns i EU-migranternas hemland är att skjuta problemet ifrån sig. Retoriken för oss närmare ett tiggeriförbud, skriver Erik Hansson, Uppsala universitet. 0Inga delningar

Historien går igen

Blogg › Den nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare vill göra livet för romer i Sverige så svårt att de väljer att flytta till andra länder. Det är en välkänd historia. 23facebook: 23

22 av 22 remissinstanser sågar regeringens nya migrationspolitik

Nyhet › Alla 22 instanser som hittills lämnat in remissvar på regeringens nya migrationspolitiska förslag sågar det vid fotknölarna. 5275facebook: 5275

EU har misslyckats i grunden

Ledare › Frågan om invandringen var det som avgjorde brexit-omröstningen. EU-projektet behöver nu omdefinieras.  459facebook: 459

Tiotusentals arbetslösa blir av med ersättning

Nyhet › För drygt ett år sedan införde Arbetsförmedlingen nya tuffa regler för vissa arbetslösa. Sedan dess har myndigheten fattat nästan 150 000 beslut om indragen ersättning. 156facebook: 156

Ministern: Ökad kontroll leder till ökad respekt för systemet

Nyhet › Nya hårdare regler gör att tiotusentals arbetslösa blir av med sin ersättning. »Det leder till ökad respekt för systemet«, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. 1516facebook: 1516

Maja Dahl: Rädslan kickar in när jag tar min flickväns hand

Krönika › Terrorattacken i Orlando är en attack på grupper som varje dag slåss för sitt eget utrymme, för sin egen frihet och sin rätt att vara en del av samhället på lika villkor. 456facebook: 456

Riksrevisionen: Vinstjagande läkemedelsjättar har för stort inflytande

Nyhet › Läkemedelsjättar med vinst framför ögonen har stort inflytande över hälso- och sjukvården. Nu varnar Riksrevisionen för att staten inte är tillräckligt oberoende gentemot den gigantiska industrin. 1222facebook: 1222

»Får vi inga pengar från kunden får du ingen lön«

Nyhet › Egenanställningsföretagen marknadsför sin verksamhet som »enkel och trygg«. Men enligt facket råder stor osäkerhet kring de anställdas villkor och i värsta fall blir man helt utan lön. 21facebook: 21

Svenska flickor är unika

Ledare › Problemet med psykisk ohälsa bland flickor är unikt svenskt. Vårt samhälle utfärdar löften det inte kan infria. 605facebook: 605

De tar inte våra jobb

Nyhet › Ny forskning visar att invandring inte påverkar löner och sysselsättning på arbetsmarknaden i någon högre utsträckning. 56facebook: 56

Så har rasistsajterna rasat i sociala medier

Nyhet › Spridningen av material från hatsajter har minskat med nära 75 procent det senaste halvåret. 518facebook: 518

Läkare: Förlossningsskador skandalöst dåligt undersökt

Nyhet › Bristningar drabbar upp till 60 procent av alla föderskor. Enligt Socialstyrelsen ger skadorna sällan problem. Nu stöter myndigheten på motstånd – forskare pekar på omfattande kunskapsluckor. 566facebook: 566

Sverige sämst i klassen – här ökar klyftorna som mest

Nyhet › Skillnaden mellan fattiga och rika ökar mer i Sverige än i något annat OECD-land, visar ny rapport från LO. 1591facebook: 1591

Därför är en rökplym viktigare än nya bostäder

Reportage › En harmlös rökplym satte stopp för nybyggen i Stockholm. I Kiruna finns så många riksintressen att politikerna har svårt att hitta byggbar mark. I Sundbyberg bygger man bostäder i rasande fart. Hur går det ihop? 272facebook: 272

MP-kongress 2016

Mårten Roslund

MP fortsatt splittrat i bostadspolitiken

Nyhet › »Migrationslagarna ska bli så kortvariga som möjligt. Då blir det väldigt motsägelsefullt att gå fram med hårdare regler för bostadsbyggande«, säger Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund.  2facebook: 2

Anders Wallner

Wallner gav känga till Eriksson

Nyhet › Den avgående partisekreteraren Anders Wallner hyllade Miljöpartiets öppenhet under sitt tal på kongressen – och gav en känga till tidigare språkröret Peter Eriksson. 4facebook: 4

mp kongress

Bra stämning på MP-kongress

Nyhet › Trots kris och avgående språkrör är stämningen god på Miljöpartiets kongress. Det tycker de ombud som Dagens Arena har pratat med. 47facebook: 47

»Krisen får inte definiera oss«
»Finns inget stöd för flyktingamnesti«
 

Dagens Arena i Strasbourg

shekarabi ulvskog

Ulvskog: Gör Shekarabi (S) till bostads- och samhällsbyggarminister

Nyhet › S-toppen Marita Ulvskog vill se en uppdaterad bostadsministerpost. Civilminister Ardalan Shekarabi är en kandidat. Dessutom ser hon utrymme för omgörning i utbildningsdepartementet. 40facebook: 40

Wikstrom eu liberlarerna

Hon ska ena Ungern och Sverige i flyktingfrågan

Intervju › Sist EU försökte få till stånd en gemensam flyktingpolitik tog det 13 år. Resultatet blev den i dag så kritiserade Dublinförordningen. Nu är åter det dags. Europaparlamentet har lagt makten i Cecilia Wikströms (L) händer. 55facebook: 55

marita jens

»Nya Dublinreglerna enbart kosmetika«

Nyhet › Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet sågar EU-kommissionens förslag om nya asylregler – men ser potential i straffavgiften för de länder som vägrar ta emot flyktingar. 6facebook: 6

 

Arbetsmiljö

citatfacebook

Socialsekreterare hängs ut som pedofiler och barnkidnappare på nätet

Nyhet › Socialsekreterare hängs ut med namn och bild på Facebook och beskrivs som barnkidnappare, alkoholister och häxor. »Hur ska man våga arbeta i det här yrket om man blir uthängd som privatperson?«, säger Lena Säljö, socialtjänstchef.  317facebook: 317

Bild: Kartläggning socialsekreterare 2016, Akademikerförbundet SSR/Novus.

Hoten mot socialsekreterare ökar – men få hot anmäls

Nyhet › Var fjärde socialsekreterare har blivit utsatt för hot och våld i arbetet. Men endast en bråkdel anmäls. »Man tvingas lägga det som inträffat bakom sig«, säger Eva Karsten, Arbetsmiljöverket. 27facebook: 27

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Vård och omsorg värst i klassen

Nyhet › På över 500 arbetsplatser är arbetsmiljön så ohållbar att skyddsombuden anmält sin arbetsgivare till Arbetsmiljöverket. Allra värst är det inom vård och omsorg, visar Dagens Arena granskning. 64facebook: 64

»Skyddsombuden har tappat tilltron till Arbetsmiljöverket«
Kraftig ökning av larm om ohållbar arbetsmiljö
 

Tema: Stafettläkare

Foto: Flickr/ HCC Public Information Office

Trots varning om usla villkor – fler landsting anlitar Orange

Nyhet › »Om vi skulle hyra in en snickare skulle man ju inte ställt frågan om hur avtalet med deras arbetsgivare ser ut«, säger Fredrik Larsson (M), ordförande i landstingsstyrelsen i Värmland. 53facebook: 53

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Vårdförbundet varnar: Undermåliga villkor för utländska hyrsjuksköterskor

Nyhet › Norge ratar bemanningsföretaget Orange. I Sverige kringgår företaget landstingens krav på kollektivavtalsenliga villkor – utländska hyrsjuksköterskor vittnar om lägre löner. 79facebook: 79

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Hyrläkare vanligare i utsatta områden – vårdkvaliteten äventyras

Nyhet › Flera vårdcentraler i Stockholms län bemannas av hyrläkare i så hög utsträckning att vårdkvaliteten försämras. Samtliga ligger i utsatta områden med höga ohälsotal. 45facebook: 45

Civilministern: Landstingen bör ställa krav på bemanningsföretagen
Stafettläkarna även ett problem i storstadsregionerna
 

Balkanrutten

Bild: Flcikr/International Federation of Red Cross and Red Crescent Society

EU skickar nödhjälp till Grekland

Nyhet › EU-kommissionen föreslår att 700 miljoner euro ska ges till nödhjälp i Grekland, på Balkan och EU-länder utmed Balkanrutten.  12facebook: 12

Matkö i Idomeni, Grekland. Bild: Johanna Senneby

Tusk: Sätt flyktingar i förvar i 18 månader

Nyhet › I en intervju med the Guardian avfärdar Europeiska rådets ordförande Donald Tusk den officiella statistiken över flyktingars ursprung och beskriver Merkels politik som farlig. 10facebook: 10

malin och anna eu

”Plötsligt är det som att det inte finns några flyktingar”

Nyhet › I skuggan av kriget mot terrorismen bryter länderna utmed Balkanrutten mot asylrätten. Europaparlamentarikerna Anna Hedh (S) och Malin Björk (V) är mycket kritiska. 170facebook: 170

Strandade flyktingar syr igen sina munnar i protest
Balkan sorterar flyktingar – hundratals lämnade i ingenmansland
 

Redaktionen


Yonna Waltersson

Ta ansvar mot hatet

Ödesdigra konsekvenser om verklighetsbilden som etsar sig fast är den att flyktingkrisen är ett olösligt dilemma. 168facebook: 110 twitter: 58

Nina Brevinge ny grävredaktör på Dagens Arena

AKB:s svaga position är farlig


Johanna Senneby

Eleverna fortsätter fly från yrkesprogram

Sedan Jan Björklunds gymnasiereform har allt fler elever flytt från gymnasieskolans yrkesprogram. Nu förvärras krisen ytterligare, visar nya siffror från Skolverket. 0Inga delningar

»En stram budget«

Visa vad ni går för, S!


Lisa Gemmel

Hur kunde det hända igen?

Med stora hål av sorg i hjärtat måste vi fortsätta kampen mot hatet och våldet.  40facebook: 40

Nu tar Dagens Arena semester!

Är du feminist eller nationalist?


Anna de Lima Fagerlind

Läkare kräver etisk analys av åldersbestämmande

Trots varningar och otillräckligt forskningsunderlag – Rättsmedicinalverket ska snart börja åldersbestämma ensamkommande... 17facebook: 17

Ramberg rasar mot skattetopparna: »Vänskapskorruption«

»Liberalernas förslag vore döden för taxi«


Kitty Ehn

Vad innebär det att vara värd för Nato?

Den 25 maj kommer riksdagen att rösta om värdlandsavtalet med militäralliansen Nato. Både kritiker och förespråkare menar att Sveriges säkerhet står på spel. 44facebook: 44

En hälsning betyder inte att du är islamist

Som om högern bryr sig om företag


Amanda Lindholm

Hård press på tjejjourer under julhelgerna

Socialtjänsten och andra samhällsfunktioner som vanligtvis finns för kvinnor och unga som utsätts för våld stängs under julhelgerna... 149facebook: 149

Regeringen tog bort Migrationsverkets ansvar för krisberedskap

Lagen om ID-kontrollen antogs


Herman der Nederlanden

50 000 i böter för transportörer som missar ID-kontroller

Transportörer som inte genomför en ID-kontroll riskerar att få höga böter. Barn kommer inte att kontrolleras om de åker med målsmän med giltigt ID. 8facebook: 8

Väntetiderna på akuten fortsätter att bli längre

Uvell tvingas lämna Kreab efter SD-umgänge


Maxime Wallström

Maxime Wallström: Ett säkert rum i farlig kollektivtrafik

På många platser i världen är risken stor för kvinnor att utsättas för verbalt och fysiskt våld i kollektivtrafiken – i Mexico City hanteras problemet med chockrosa bussar endast för kvinnor. 18facebook: 18

Nyanlända läkare ska få legitimation snabbare

MP vill betala privatpersoner som inhyser flyktingar


Mikael Färnbo

Kvinnolönerna spräcker LO-samordningen

Det blir ingen LO-samordning i avtalsrörelsen. Anledningen är att styrelsen inte har kunnat komma överens om lönesatsningar inom kvinnodominerade yrken. 36facebook: 26 twitter: 10

C lägger 12 gånger mer på sänkt dieselskatt än på biobränslen

Urartad arbetsmiljö för Samhallanställda på Mat.se


Ida Ölmedal

EU:s flyktingkvoter enbart socker på toppen

Rent krasst har EU-länderna inte lyckats enas om mer än att med militära medel göra det svårare för flyktingar att ta sig in i Europa. 16twitter: 16

Ida Ölmedal: Dessa är våra döda

Så kan fler dömas för hatbrott mot EU-migranter


Janna Ekbrant

FN: Allvarligt fel i topparnas debattartikel om DÖ

På fredagsmorgonen uppmanade tre näringslivstoppar till att skrota DÖ. Den FN-rapport de hänvisar till i texten har dock dömts ut av organisationen. 9twitter: 9

Kluvet MP håller kongress

Ulf Bjereld: Nyval finns inte på agendan


Jenny Bengtsson

Sveriges moderna slavar är en del i en dålig uppgörelse

Ingen som följt Dagens Nyheters artikelserie #deosynliga om de vidriga förhållanden som många arbetskraftsinvandrare i Sverige lever i kan ha undgått att bli berörd... 21twitter: 21

M jävlas hellre med sossar än tar avstånd från rasister

Kan vi sluta tjata om Sverigedemokrater i facket nu?


Erik Halling

Sonen avslöjade vanvården av sin mor – övervakas nu av vaktbolag

Don Sevcuk avslöjade med hur hans mamma blev vanvårdad på korttidsboende. Malmö stads svar blev att anställa vaktbolag för att se till att patientens anhöriga gick hem i tid. 7twitter: 7

Greenpeace: ”Klimatpopulism när den är som värst”

SCA ordförande reste för 10 miljoner – betalade 54 000


Peter Leander

MP: Ambulansen ska drivas av landstinget

Helene Öberg (MP) reagerar kraftigt på Dagens Arenas granskning av ambulansvården i Stockholm. Hon anser att ambulansen borde återgå i landstingets regi. 5twitter: 5

Kris inom ambulansen: ”Vi klarar inte en stor olycka”

En procent av hatbrotten mot romer klaras upp


Örjan Benzinger

LR: DN:s Pisa-larm en jämförelse som inte håller

Skoltrötta elever drar ned de svenska resultaten i Pisa-undersökningen skriver DN. Det är en jämförelse som inte håller enligt Lärarnas Riksförbund. 24twitter: 24

Reaktioner på SCB:s undersökning av partisympatier

Ingen skrotning – S behåller delar av fas 3


Jonna Sima

Walborg skickades hem – dog av sprucken tarm

Hon åkte in till akuten med svåra magsmärtor – och skickades hem med värktabletter. Tre dagar senare avled Walborg, 63, av att en godartad tumör som fått ändtarmen att spricka... 23twitter: 23

Moderaternas svarta vecka

Expertpanel om EU-valet: ”F! kan bli en x-faktor”


Fredrik Adolfsson

Förskolan på väg mot skilda världar

I en ny rapport om förskolan framkommer skillnader mellan privata utförare och kommunala. ”Vi är på väg mot skilda världar” säger Annelie Nordström, ordförande för fackförbundet Kommunal som har gjort undersökningen... 20twitter: 20

”Det är Moderaterna som har problem att finansiera budgeten”

Vårdval Stockholm ökar klasskillnaderna


Anna Herdy

Dags för ett nytt kunskapslyft

Ett nytt kunskapslyft är inte alltings lösning, men skulle klä många av arbetskraftens kroppar i en rustning som klarar den moderna arbetsmarknaden. 72facebook: 58 twitter: 14

Gräsrötterna kritiserar Björklunds nej till S

Lägg pusslet när valet är över


Kerstin Johansson

Sänkt lön med 25 procent: Så blir konsekvenserna

Sänkning av ingångslönerna med 25 procent ger stora konsekvenser. Fler tvingas ta dubbla jobb och söka bidrag... 11twitter: 11

PISA-studien: Resultaten för svenska elever fortsätter falla

Bråk om friskolebarnens journaler

 • Arena_banner_nyhetsbrev
  pengaropolitik