Cecilia Wikström Bild: European Parliament
Cecilia Wikström Bild: European Parliament

Den öppna konflikten inom Folkpartiet växer. Nu stämmer europaparlamentarikern Cecilia Wikström in: “Jag har inte deltagit i det här beslutet.”

Den interna kritiken mot Folkpartiets partiledare Jan Björklund växer. En öppen konflikt med partiledaren pågår. Tunga namn som Birgitta Ohlsson, partistyrelsemedlemmen Frida Johansson Metso och Uppsalas kommunalråd Mohamad Hassan går hårt åt partiledaren i samband med hans integrationspolitiska utspel.

Nu stämmer även europaparlamentarikern och FP-toppen Cecilia Wikström in i kritikerkören och sågar partiets nya förslag för invandringspolitiken, rapporterar Aftonbladet.

Hon fick inte vara med och rösta fram partiets förlag då dagordningen ändrades i sista stund.

– Jag kan inte vara tyst och på något sätt räknas in i den skara som ska ha godtagit de här förslagen. Jag står inte för det, säger hon till Aftonbladet.

Cecilia Wikström är kritisk till retoriken om minskade kostnader och är även tydlig med att hon inte kan acceptera förslaget om tillfälliga uppehållstillstånd.

– Det är också absolut mot allt vad vetenskap och beprövad erfarenhet säger om en väl fungerande integration. Om människor ska leva med temporära uppehållstillstånd då finns det inget incitament att lära sig språket. Det finns inget incitament till egen försörjning. För att man ska slängas ut. Tänk också vad det betyder för de barn som har flytt undan kriget att inte få känna trygghet när man kommer till ett säkert land. Det är jag absolut emot, säger hon till Aftonbladet.