FP-politikern Birgitta Ohlsson går ut i öppen konflikt med partiledaren Jan Björklund. En handfull andra tunga FP-politiker uttalar sig i dag kritiskt om partiledaren.

Upproret mot Folkpartiledaren Jan Björklund pågår nu inför öppen ridå. Det som fått bägaren att rinna över är onsdagens utspel om tuffare krav på flyktinginvandrare. Redan då mötte förslaget skarp kritik av partistyrelsemedlemmen Frida Johansson Metso. Jan Björklund fick också mycket kritik för att han valde att inte möta Metso i debatt i Aktuellt på onsdagskvällen. I stället intervjuades de vid varsitt bord i studion.

Integrationsutspelet diskuterades på ett partistyrelsemöte under söndagen och måndagen. I dagens Expressen avslöjas att den tunga FP-politikern Birgitta Ohlsson och Jan Björklund hamnade i öppen konflikt under mötet.
– Ja, det stämmer, säger Ohlsson till Aftonbladet.

I Aftonbladet går även Uppsalas kommunalråd Mohamad Hassan (FP) ut med kritik mot integrationsförslagen.
– Det är ett stort missnöje. Förslagen är inte förankrad i partiet, säger han.

Även Peder Westerberg, Folkpartiets gruppledare i Umeå och styrelseledamot i partiets länsförbund, är i dag mycket kritisk till partiledningen i Dagens industri (inte på nätet).
– När jag träffar väljarna ute på gatorna, och när jag träffar lärare, säger de att Jan Björklund är anledningen till att de inte röstar på Folkpartiet, säger han till DI.