Gustav Fridolin och Åsa Romson Bild: Fredrik Hjerling
Gustav Fridolin och Åsa Romson Bild: Fredrik Hjerling

Socialdemokraterna har bjudit in Miljöpartiet till pensionsgruppens möte i morgon. Detta har fått allianspartierna att se rött och hota med att lämna mötet.

”Socialdemokraterna vill ha med Miljöpartiet i riksdagens pensionsgrupp. Men ett parti som kämpat för mindre arbete, högre sjukersättningar och som ställt sig skeptiskt till tillväxt är inte moget att ta ansvar för svenskarnas framtida pensioner.”

Det skriver alliansens gruppledare i riksdagen: Anna Kinberg Batra (M) Anders W Jonsson (C) Erik Ullenhag (FP) Emma Henriksson (KD), på DN Debatt i dag och hotar med att lämna pensionsgruppens möte som äger rum under torsdagen om Socialdemokraternas invit till Miljöpartiet står kvar.

Pensionsgruppen tog fram det nya pensionssystemet under 90-talet och ska nu utveckla det befintliga systemet. Miljöpartiet ställde sig inte bakom systemet då och de borgerliga menar att de inte heller gör det nu.

– Tittar man på var MP står i dag, och vad de drev i valrörelsen, så lyfter de förslag som inte är i pensionssystemets anda. Framför allt hur mycket vi ska arbeta och hur långt upp i åldrarna vi ska arbeta, säger Malte Persson,Folkpartiets representant i pensionsgruppen, till DN.