Våldsam repression ger protesterna i Peru ny kraft

Nyhet Protesterna fortsätter i Peru, sedan president Castillo avsattes i december. Det repressiva sättet att slå ned på protesterna ökar spänningen, säger Peru-kännaren Maria-Therese Gustafsson. ”Nästan omöjligt att bedriva vänsterpolitik i Peru.”

Dags att göra upp med den moderna arkitekturen

Den moderna arkitekturen har fyllt 100 år. Trots ett utbrett missnöje bland allmänheten är den fortfarande helt dominerande i stadsbyggandet.  Forskningen ger de missnöjda rätt. Människor trivs inte och många mår inte heller bra i dess rätlinjiga och kalla formspråk. Är det inte dags att göra upp med 100-åringen?

bild nyhetsbrev
FÅ DAGENSARENA VARJE DAG UTAN KOSTNAD

DAGENS ARENA SOM E-POST Som prenumerant får du varje morgon de senaste fördjupningarna, de mest insiktsfulla ledarna och nyheter kring dagsaktuella händelser. Du behöver inte surfa runt, vi samlar det åt dig. Och allt kommer direkt till din mejlbox.

Fyll i din e-postadress nedan om du vill prenumerera på Dagens Arenas nyhetsbrev.

Är du redan prenumerant, men vill ändra e-postadress? Gör så här:
Gå in längst ner i nyhetsbrevet och klicka på Sluta prenumerera. Sen tar du en ny prenumeration på nyhetsbrevet via denna länk. Kom ihåg att bekräfta. Kolla spamkorgen om det inte dyker upp.