Torbjörn Hållö blir ny chefsekonom och Joa Berold ny utredningschef på LO. Foto: LO/Wikimedia

Facket Över 1,5 år efter Laura Hartmans avgång presenterar nu LO hennes efterträdare på posten som chefsekonom. En ny utredningschef har också utsetts. 

Torbjörn Hållö, som under många år arbetat som LO-ekonom, har utsetts till ny chefsekonom på den fackliga organsationen. Det skedde efter ett beslut i LO:s styrelse.  

– LO-ekonomerna ska tillsammans med utredare och ombudsmän fortsätta att bistå LO och LO-förbunden med skarpa analyser och konkreta policyförslag. Vi ska gemensamt göra svensk fackföreningsrörelse ännu mer framgångsrik i uppdraget att värna arbetarnas ekonomiska intressen, säger Torbjörn Hållö i ett pressmeddelande.

Bergold ny utredningschef

Torbjörn Hållö efterträder Laura Hartman som lämnade posten som chefsekonom i oktober 2023. LO har sedan dess varit utan chefsekonom. 

LO-styrelsen har också beslutat att utse Joa Bergold till ny utredningschef. Bergold har fram till nu arbetat som gruppchef och utredare på LO:s samhällspolitiska enhet.

– Det känns mycket roligt och jag ser fram emot att tillsammans med våra utredare, ekonomer och ombudsmän stärka LO:s utredningsarbete ytterligare. Vi ska göra skillnad för Sveriges arbetare, säger Joa Bergold i ett pressmeddelande.