Moderaternas nya kommunikationschef Per Nilsson har hyrt ut sin lägenhet på 67 kvadratmeter vid Stureplan för 23 280 kronor i månaden – utan bostadsföreningens vetskap, uppger Expressen. 

I augusti tillträdde Per Nilsson som kommunikations- och opinionschef för Moderaterna med en lön på 53 000 kronor i månaden. Expressen avslöjar i dag att han sedan 20111 har dragit in extra pengar genom att hyra ut sin lägenhet vid Stureplan på Östermalm i Stockholm via den amerikanska marknadssajten Air BnB.  Lägenheten hyrs ut i minst tio dagar vid varje tillfälle för  23 280 kronor i månaden – eller 6 119 kronor per vecka.

Att hyra ut bostadsrätter i andrahand kräver ett godkännande från bostadsrättsföreningen, men något sådant har Per Nilsson inte fått, enligt Lennart Holgerman, ordförande i föreningen.

– Vi följer föreningens stadgar när det gäller uthyrning i andra hand. Om det finns skäl till uthyrning, på grund av studier eller utlandsjobb, kan vi under en begränsad tid tillåta det. Men syftet är inte att man ska kunna bedriva hotellverksamhet, säger Lennart Holgerman till Expressen.

Per Nilsson uppger själv för Expressen att annonsen som ligger ute på sajten är inaktiv och att han nu bor där med sin flickvän.

– Jag vet inte om annonsen fortfarande är aktiv. Men jag bor alltså i lägenheten. Det är ett kalendarium som man måste gå in och självuppdatera, och jag har inte uppdaterat det. Jag bor alltså där så jag kan omöjligen hyra ut den, så att säga, säger Per Nilsson.