Foto: socialdemokrater / Flickr

Bilden ovan är både en sammanfattning av Almedalsveckan 2012 – och känslan man får när semestern plötsligt infinner sig! Stort tack till alla läsare. Dagens Arena är tillbaka den 13 augusti.

Det började med en fika med Urban och fortsatte med en utsträckt hand från Fredrik. Politikerveckan i Almedalen 2012 var veckan då outsidern Kålle plötsligt blev poppis. Det var också veckan då Jan, Göran och Annie började vädra sitt missnöje med ledarduon Fredrik och Anders.

Plot: Jan, Göran och Annie fattar de ingenting av att Fredrik och Anders nu plötsligt börjat hänga med Kålle. Annie har dock känt att stämningen på senare tid blivit rätt trist. De hittar inte alls på lika mycket grejer som de brukade göra. Fredrik sitter mest med Anders i ett hörn och pratar och muttrar för sig själva. Och sådana där pajsare som Sven-Otto ser man aldrig till nuförtiden.

Jan är också ledsen eftersom han är på kant med sin egen familj. Det hela gör honom både stingslig och apatiskt. Göran är visserligen glad och rolig, tycker Annie. Han kan ibland häva ut sig något taskigt för att få lite uppmärksamhet. Men när någon frågar så vägrar han erkänna att det finns några problem överhuvudtaget.

Samtidigt dansar Kålle, hög av uppmärksamheten från populära Fredrik och Anders, vidare ut in i sommarnatten. Men efter en intensiv vecka göra nog Kålle klokt i att kyla ner sig och ta en ordentlig funderare i hängmattan. Hur mycket har han egentligen råd att vänslas ute på högerkanten? Risken är att det stärker Fredrik och hans jobbiga polare så pass mycket att de faktiskt spöar bästisen Stefan i valet 2014.

Å andra sidan, Kålle har inte råd att vara så kräsen, han måste kunna betala hyran och sätta mat på bordet hemma. Familjen är stor och Fredrik har pengarna som Stefan inte har, även om Stefan är mycket schystare…

Oj, oj, oj. Spännande! Hur ska det gå? Fortsättning följer i höst. Ha en bra semester! Det ska vi ha. Dagens Arena är tillbaka den 13 augusti.