TV-historia skrevs i Aktuellt-studion i går när när Jan Björklund satte sig och surade i ett hörn i stället för att möta partikollegan Frida Johansson Metso i debatt. Här har ni händelsen – bild för bild.

Det var både politisk historia och tv-historia som skrevs i Aktuellt-studion i går, onsdag. Jan Björklund var där för att berätta om sina förslag på hårdare tag mot flyktinginvandrare men vägrade möta sin mycket kritiska partikollega Frida Johansson Metso i debatt. Det gjorde programledarduon Jon Nilsson och Nike Nylander något konfunderade.

aktuellt_bjorklund2
Jon Nilsson: – Vår tanke var att du skulle debatterat det här med Jan Björklund som sitter där borta, men han vill inte det. Så vi börjar med dig så får vi se vad han säger sen, sa Jon Nilsson.

aktuellt_bjorklund1

Inzoomning på Björklund i hörnet. Obetalbar min.

aktuellt_bjorklund3

Bilden ligger kvar.

aktuellt_bjorklund4_metso

Frida Johansson Metso sågar sin partiledares förslag vid fotknölarna. Förslagen rimmar inte med partiets själ, tycker Metso.
– Nej det tycker jag inte. Jag tycker det är oklokt. Man ger skydd men inte trygghet. Min erfarenhet är att man måste ge människor som flytt krig trygghet, sa hon.

aktuellt_bjorklund1

Björklund lyssnar koncentrerat.

aktuellt_bjorklund6

Nike Nylander: – Varför vill du inte diskutera direkt med din partikollega?

aktuellt_bjorklund5

Jan Björklund: – Så här högt till tak har vi i vårt parti. Men nu var vi båda överens om att vi svarar var och en på frågor.

aktuellt_bjorklund7

Nike Nylander: – Okej. Men jag tror att hon ville debattera, så vitt jag förstått saken. Men du ville inte?

aktuellt_bjorklund8

Jan Björklund: – Så här högt till tak har vi. Vi debatterar gärna men… jag svarar gärna på alla frågor.

aktuellt_bjorklund1

En sista bara. Obetalbar.