Om några veckor går jag på föräldraledighet. Min vikarie blir Eric Sundström. Eric har varit ordförande för Socialdemokratiska Studentförbundet och även arbetat på Socialdemokraternas partistyrelse, i regeringskansliet samt på den amerikanska tankesmedjan PPI. Han har studerat på universitetsnivå i fem länder och har en magisterexamen från Johns Hopkins University. Senast var Eric chefredaktör för Aktuellt i Politiken. Idel tunga erfarenheter, som kommer väl till pass här på Dagens Arena.

När jag började på Arenagruppen, i september 2007, fick jag uppdraget att starta en helt ny och webbaserad ledarsida. Samma dag som jag satte min fot här gick jag in i vecka tolv i min första graviditet. Jag hann lansera sidan, placera den på proffstyckarkartan, putsa till den och sen lämna över till min dåvarande vikarie Katrine Kielos, som drev ledarsidan galant. Efter föräldraledigheten fick jag en utökad tjänst här på Arenagruppen och har ägnat nästan två år att – vid sidan av Dagens Arena – konsolidera och utöka vårt mediebolag. Det har varit mitt fokus och i dag driver vi fem tidningar (Arena, Dagens Arena, Akademikern, Chefstidningen, OmVärlden) och har tolv anställda.

Knappt hann allt detta vara på plats förrän vi fick det efterlängtade beskedet att en del av LO:s pengar för mediesatsningar skulle gå till Dagens Arena. Hela våren, en del av sommaren och tidig höst har alltså för min del gått åt till att utveckla nya Dagens Arena: helt ny sajt på helt ny plattform, fem nya rekryteringar, nya rutiner och en större verksamhet. Nu är tidningen och rutinerna på plats – och jag försvinner än en gång på föräldraledighet.

Under dessa tre turbulenta och fantastiska år har jag alltså ägnat mig mest åt att utveckla och tänka nytt – det ska därför bli skönt att lämna över driften och nästa utvecklingsfas av tidningen till Eric, en av arbetarrörelsens skarpaste hjärnor och en person som jag litar på till hundratio procent. Jag och Eric går nu parallellt i några veckor och snart kan ni läsa hans första ledare! Ni kan också följa Eric på Twitter.

Fler har skrivit om att Eric tar över: Resume, Makthavare.se, Journalisten, Medievärlden, Politikerkollen (Aftonbladet) och Aktuellt i Politiken.