Det är med stor glädje som Dagens Arena kan säga ”välkommen tillbaka” till Irene Wennemo, som återigen och med omedelbar verkan kommer att utgöra en del av vår ledarredaktion.

Irenes första sejour på Dagens Arenas ledarsida inleddes under hösten 2013 och hon gjorde snabbt ett positivt avtryck. Texterna var välskrivna och kunskapshöjande, hon var uppskattad på redaktionsmötena och diskussionslysten i våra podcast ”Arenaklubben”, samt synlig i samhällsdebatten.

– Därför är vi mycket glada över att Irene återigen kommer att ingå i vårt gäng, och en comeback mitt i en intensiv valrörelse är minst sagt välkommen. Hennes kombination av unik kompetens om bland annat socialförsäkrings- och arbetsmarknadsfrågor samt allmän debattlust är svårslagen, säger Eric Sundström, politisk chefredaktör på Dagens Arena.

Irene Wennemo är doktor i sociologi och har arbetat med välfärdspolitiska frågor sedan 1990-talet. Hon har varit utredare och chef på LO och deltagit i flera statliga utredningar om välfärdspolitik och arbetsmarknad. Irene är också aktuell med boken ”Det gemensamma: Om den svenska välfärdsmodellen” (Premiss förlag) som går att köpa här.

Nu på torsdag 18 augusti kommer du att kunna läsa Irene Wennemos första ledare efter comebacken.