I dag kan vi på Dagens Arena meddela – med stolthet och med glädje – att vi har knutit ytterligare en vass och kunnig skribent till ledarsidan: Lisa Pelling.

Lisa begår debut i dag med en klok och resonerade text om gårdagens skakande avsnitt av Uppdrag granskning. Hon lyfter förtjänstfullt själva grundfrågan: Valet – och ansvaret – är politiskt. Företag som vill bedriva verksamhet med skattebetalarnas pengar kan redan tvingas använda sig av en existerande bolagsform som begränsar vinstutdelning. Varken dagens lagstiftning eller EU:s lagar är något hinder.

Lisa Pelling är i dag utredningschef på tankesmedjan Arena Idé och återfinns därför redan i Arenagruppens lokaler. Hon har tidigare varit programchef på tankesmedjan Global Utmaning. Parallellt med det arbetet skrev hon skrivit färdig en avhandling i statsvetenskap om migration och transnationella band vid Wiens universitet. Tidigare har hon jobbat som politiskt sakkunnig på Utrikesdepartementet, samt varit första ambassadsekreterare vid ambassaden i Wien.

För att summera: Vi har en ny ledarskribent som är en utmärkt skribent, har stora kunskaper i viktiga ämnen som migration, och som genom gedigna språkkunskaper även följer bland annat den tyska politiska debatten.

Välkommen Lisa!