Äntligen ett nytt avsnitt av Dagens Arenas podcast Arenaklubben.

I panelen hör du ledarskribenterna Irene Wennemo och Daniel Mathisen i samtal med tf chefredaktör Yonna Waltersson.

1. Framgångarna efter den senaste klimatförhandlingsrundan, COP19 i Warszawa, lyser med sin frånvaro.

Är den här sortens förhandlingar rätt väg att gå – eller behöver vi hitta andra metoder för att minska utsläppen?

2. I dagarna kom Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler ut med boken Reinfeldteffekten. Han menar att Moderaternas framgångar har byggt på en sofistikerad strategi om att sudda ut vad som är höger och vänster i svensk politik och att han har förvandlat svenska valrörelser till presidentval. Vad säger panelen om Etzlers analys? Triangulering, konflikt eller konsensus?

3. Sverigedemokraterna avslutade i går sina landsdagar i Västerås. Under Jimmie Åkessons tal pekade han ut Socialdemokraterna som huvudfiende och han manar till kamp om LO-väljarna. En nyligen genomförd undersökning visade att var sjätte LO-medlem är beredd att rösta på SD. Samtidigt ska tilläggas att hittills är partiet hittills främst fått sina röster bland LO-medlemmar från de som tidigare röstat på M.

Vilka konsekvenser kommer SD:s fokus på LO-medlemmarna att få?

Diskussionen om arbetskraftsinvandring, och frågan om nationalstaten har nått vägs ände, hettar till på slutet mellan Irene Wennemo och Daniel Mathisen. Är det alltid Sverige som ska vara i fokus? Missa inte det. Vad tycker du?

Lyssna:

Lyssna med ITunes
Podcast-arkivet »