Bild: Skärmdump från GP
Bild: Skärmdump från GP

Göteborgs-Posten har slängt på en tropikhjälm på reporter Arne Larsson och skickat ut honom i en förortsdjungel vid namn Bergsjön.

Under en vecka har GP landsatt reporter Arne Larsson i Bergsjön för att lära sig mer om området och dess befolkningen. Där ska han röra sig i terrängen ”utan fast bas” och varje dag blogga om sina upplevelser.

– Tanken är att jag ska röra mig i stadsdelen, utan någon fast bas. Vi och andra medier får ofta kritik för att vi målar förorten i svart, jag vill hitta fler nyanser, säger Arne Larsson till GP.

Informationen om Bergsjön är på förhand knapphändig. Arne Larsson har hört en del skrämmande historier om bestialiska mord och knarkhandel. Han har också granskat statistik som visar att människor i Bergsjön lever korta brutala liv.

Privat har han knappt satt sin fot i där.

– För ganska många år sedan fick jag en kattunge av en arbetskamrats son, som då bodde i Bergsjön, och vid något tillfälle har jag skjutsat min son till en fotbollsmatch. Ärligt talat tror jag inte jag besökt Bergsjön privat mer än en handfull gånger under mina dryga 20 år i Göteborg, säger han till GP.

Operationen ska pågå i en vecka. Sen är det dags att dra sig ur.

– Förhoppningen är att en vecka på plats ska ge en lite bredare bild av Bergsjön. Jag ser fram emot att få veta mer – och hoppas verkligen att läsarna vill följa med på den resan, avslutar Arne Larsson.