Jag vet inte, men du kanske valde fel parti? Alla andra partier vill förändra jättemycket åt alla möjliga håll. Men inte KD.

sin blogg kommer nu en reaktion från Lars Adaktusson på att han ratats från en plats i den kommande kristdemokratiska partistyrelsen.

Lars Adaktusson menar att han är motarbetad av ”inflytelserika partiföreträdare” som med hjälp av ”dubiösa” metoder har ”agerat” i kulisserna för att hans namn inte ska finnas med bland de föreslagna kandidaterna.

Och anledningen till detta fulspel är att Lars – till skillnad från dessa taskspelare får man anta – vill ha förändring. Förändring, gott folk. Som Jönköpings svar på Obama vill Lars Adaktusson kliva in i politiken med hårtorken i högsta hugg och blåsa bort allt det gamla och trista och unkna. Ut med det gamla, in med det nya.

Men Lars, tänker jag lite försiktigt. Kristdemokraterna är ett konservativt parti som av principiella skäl är emot förändring. All förändring. Det är ett parti för folk som tycker att det är bra som det är, fast ännu bättre var det förr.

Att några inflytelserika partigängare skulle motsätta sig dina vilda förändringsidéer är kanske inte så oväntat.

Jag vet inte, men du kanske valde fel parti? Alla andra partier vill förändra jättemycket åt alla möjliga håll. Men inte KD.

För övrigt: Jag hänger inte riktigt med i sista stycket.

Efter att du med hjälp av ord som ”dubiös” svartmålat och hängt ut en fraktion baksträvare inom partiet skriver såhär:

”Det partiet behöver just nu är mindre av svartmålning och fraktionsstrider – mer av sammanhållning och enighet.”

Är det sån där ironi du försöker dig på där?