Dagens Arena stärker nu upp bevakningen inför valåret. 

För Dagens Arena har det alltid varit viktigt att bidra med en skarp nyhetsjournalistik och genom ledarredaktionen vara en viktig röst i den politiska debatten.

De här två delarna förstärker vi nu ytterligare:

Yonna Waltersson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Arena. I rollen som chefredaktör kommer Yonna Waltersson att leda nyhetsarbetet och intensifiera arbetet med den oberoende granskande journalistiken.

Eric Sundström fortsätter på Dagens Arena i en ny roll som politisk chefredaktör. Han kommer att leda ledarredaktionens arbete och skriva politiska analyser under valåret 2014.

– Med den här uppställningen ser jag hur både nyhetsredaktion och ledarredaktion går stärkta in i valåret. Vi kommer att fortsätta att göra tunga granskningar av vår välfärd och arbetsmarknad – samtidigt som ledarredaktionen kommer att ge politisk skärpa, säger Yonna Waltersson.

– Vi har en ledarredaktion med idel läsvärda skribenter som kommer att göra regelbundna avtryck i debatten under ”supervalåret”. Inom en snar framtid kommer minst en ny skribent att knytas till redaktionen, säger Eric Sundström.

Vi har även nöjet att välkomna vår nya medarbetare Peter Leander till Dagens Arena. Peter Leander har en gedigen kunskap om arbetsmarknaden och kommer att bidra till att hitta förnyad styrka Dagens Arenas granskande journalistik.

Den beskrivna förändringen föranleds av att Eric Sundström kommer att förstärka Arenagruppens tankesmedja Arena Idé på halvtid. Läs mer »

Uppställningen för Dagens Arena ser ut som följande:
Eric Sundström, politisk chefredaktör
Yonna Waltersson, chefredaktör och ansvarig utgivare
Jonna Sima, politisk redaktör
Peter Leander, redaktör
Mikael Färnbo, arbetsmarknads- och välfärdsredaktör med ansvar för grävande journalistik (för tillfället föräldraledig)
Maria Georgieva, projektledare och webbstrateg/utvecklare

Ledarskribenter:
Håkan A Bengtsson
Björn Elmbrant
Mikael Feldbaum
 (för tillfället föräldraledig)
Eric Sundström
Ulrika Kärnborg
Daniel Mathisen
Johanna Palmström
Åsa Petersen
Malena Rydell
Per Wirtén

För mer information kontakta:
yonna.waltersson@arenagruppen.se