Bild: Studio CA och Melker Dahlstrand

Nu uppmanar S-företrädare alla fas 3-förtetagare att byta bransch. Vallöftet att stoppa fas 3 kan bli verklighet efter årsskiftet.

Socialdemokraterna gick till val på att stoppa fas 3. Stoppet dröjer dock till efter årsskiftet. Men redan nu uppmanar ledande S-företrädare fas 3-företagare att byta bransch.
– Jag tror att de företagen gör bäst i att söka sig till andra marknader. Det är svårt att säga när vi kan ändra i regelsystemet och lagstiftningen och företagen kör väl på så länge de kan. Men vi satsar på att ha något klart efter årsskiftet för att stoppa Fas 3, säger Raimo Pärssinen (S), ordförande i arbetsmarknadsutskottet till tidningen Etc.

Möjligheten att få igenom stoppet i riksdagen bedömer Raimo Pärssinen som god.
– Det finns stora möjligheter att det går igenom för det är inte många som gillar Fas 3. De rödgröna är överens och det finns många i alliansen som tvekar kring detta. Även Sverigedemokraterna är negativt inställda, säger han till tidningen.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har tidigare kommit överens om att ersätta fas 3 med extratjänster i välfärden, flexjobb, traineejobb och utbildning.