Gustav Fridolin med en kolbit i valrörelsen 2014. Skärmdump från Aftonbladet.
Gustav Fridolin med en kolbit i valrörelsen 2014. Skärmdump från Aftonbladet.

Regeringsplanet har vid sex tillfällen beordrats att flyga mellan Arlanda och Bromma flygplats de senaste månaderna för att hämta upp ministrar, avslöjar Expressen.

Trots att sträckan mellan Arlanda flygplats och Bromma flygplats endast är 41 kilometer har regeringsplanet vid sex tillfällen de senaste månaderna beordrats att flyga sträckan för att hämta upp ministrar. Det avslöjar Expressen.

Aftonbladet kan nu bekräfta att en av flygningarna, den 11 december, gjordes för att hämta upp utbildningsminister Gustav Fridolin. Fridolin har tidigare vid ett flertal tillfällen sagt att han vill stänga Bromma flygplats. Både Miljöpartiet och Socialdemokraterna i Stockholm driver frågan.

Sammanlagt har mellanlandningarna orsakat ett extra koldioxidutsläpp på nästan fem ton, skriver Expressen.

Enligt uppgifter från försvarsmakten till Expressen gjordes liknande flygningar även under alliansregeringen. Expressen avslöjade för två år sedan att Anders Borg krävt att regeringsplanet skulle hämta honom från Skavsta flygplats för att slippa åka bil från bostaden i Katrineholm till Stockholm.

Uppdatering: Enligt Gustav Fridolin var han omedveten om att regeringsplanet flög mellan Arlanda och Bromma. Det säger han till Aftonbladet. Att göra flygningen var försvarets beslut. Försvaret bekräftar ministerns uppgifter.