Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen vill stoppa möjligheten att stapla olika typer av visstidsanställningar på varandra. Men TCO, som drivit frågan, tycker förslaget inte går tillräckligt långt.

Med dagens regelverk kan en arbetsgivare i princip att stapla olika typer av tidsbegränsade anställningsformer på varandra i all oändlighet utan att anställningen övergår till en tillsvidareanställning. EU-kommissionen har hotat Sverige med en stämning i EU-domstolen om inte reglerna ändras.

Brevväxlingen mellan EU och Sverige har pågått sedan 2007 då TCO anmälde Sverige för brott mot EU:s regler. Den förra alliansregeringen visade dock ingen större vilja att förändra regelverket. De rödgröna lovade däremot i valrörelsen att göra något åt problemet.

Nu har arbetsmarknadsdepartementet tagit fram ett förslag som ska gå ut på remiss. Förslaget stoppar möjligheten att stapla visstidsanställningar på varandra i all oändlighet, men möjliggör att olika typer av tidsbegränsade anställningsformer kan följa på varandra under många år. TCO tycker inte förslaget går tillräckligt långt.

– Regeringens förslag innebär en förbättring. Det kommer att bli svårare att stapla visstidsanställningar under lång tid men det går fortfarande att göra det under sex år om man använder reglerna på ett klurigt sätt, säger Samuel Engblom, samhällspolitisk chef på TCO till Ekot.

TCO har gjort en egen undersökning som visade att 65 000 personer haft olika former av visstidsanställningar hos en och samma arbetsgivare under mer än fem år. Förra året gjorde SCB en liknande utredning som kom fram till en lägre siffra: 39 000 personer.

SCB:s undersökning visade också att 14 000 haft visstidsanställningar hos samma arbetsgivare i mer än nio år samt att åtta av tio som har en visstidsanställning egentligen vill ha en tillsvidareanställning.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson tycker att regeringens förslag är välbalanserat.

– Vi får bukt med missbruket av visstidsanställningar men fortfarande goda möjligheter att vara visstidsanställd och att anställa på visstid. Jag tycker att vi har hittat en rimlig balans, säger hon till Ekot.

TCO hade velat se ett skarpare förslag.

– Vi hade velat se ett förslag som är både skarpare och enklare. Förslaget är utformat för att uppnå EU-rätten om än med darr på ribban, säger Samuel Engblom till Ekot.

Fakta/Visstidsanställning

I dag är 547 000 människor i Sverige är visstidsanställda, vilket motsvarar 12,5 procent av alla sysselsatta. Andelen är högre bland kvinnor än bland män, 15 procent mot lite drygt 10.