Bild: Youtube
Bild: Youtube

Joe & the juice-anställda uppmanades att ringa i en klocka när »snygga eller fula« tjejer gick förbi. »Vi har använt den som en kul grej när en snygg tjej har gått förbi«, säger chefen Lalit Liljerud som nekar till att klockan använts för »fula« tjejer.

Juicebaren Joe & the juice har det senaste halvåret hamnat i rejält blåsväder av flera anledningar. Bland annat har kedjan anklagats för sexism. Man har också vägrat teckna kollektivavtal för sina anställda.

I dag skriver Sydsvenskan om Christopher Lantz som sedan november jobbat på Joe & the Juice i Väla centrum. Han funderar i nuläget på att säga upp sig eftersom han vantrivs i »den sexistiska machokulturen«.

När han började jobba på juicebaren introducerades han för en plingklocka som i vanliga fall används för att uppmärksamma kunderna på att deras mat är färdig. Men på Joe & the juice har den flera användningsområden – den används även för att plinga på »snygga eller fula« tjejer som går förbi.

– Jag är chockad över att ett så stort företag ägnar sig åt sexuella trakasserier, säger Christopher Lantz till Sydsvenskan.

Platschefen Lalit Liljerud bekräftar att man använt ringklockan. På sociala medier la han upp en bild på vad han kallar den »legendariska klockan«. Men han avvisar bestämt att man använt den för att uppmärksamma på när »fula« tjejer går förbi.

– Vi har använt den som en kul grej när en snygg tjej har gått förbi, säger han.