Bild: Ian Britton/ Flickr
Bild: Ian Britton/ Flickr

På tisdag möts 125 stats- och regeringschefer i New York för att diskutera de ökade utsläppen, som går mot rekordnivåer. Möjligheten att hejda klimatuppvärmningen håller på att gå förlorade, rapporterar TT.

Förra året nådde klimatutsläppen rekordet 36 miljarder ton. De globala utsläppen kommer under 2014 att öka med ytterligare 2,5 procent enligt nya studier som publicerats i Nature Climate Change och Nature Geoscience. Studierna visar även att möjligheterna att hejda klimatuppvärmningen på en hanterlig nivå håller på att gå förlorade, rapporterar TT.

På tisdag samlas 125 stats- och regeringschefer i New York för att diskutera klimatfrågan. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon anser att världens länder agerar alltför halvhjärtat i klimatfrågan, inte minst med tanke på att det bara är lite drygt ett år kvar till det stora mötet i Paris i slutet av 2015, där ett nytt globalt klimatavtal ska sys ihop.

Med nuvarande utsläppsnivåer kommer det att ta 30 år innan vi har nått tvågradersmålet, att begränsa temperaturökningen till högst två grader Celsius. De tre länder som släpper ut mest är Kina, USA och Indien och i alla dessa tre länder ökade dessutom utsläppen mer än genomsnittet.