Bild: Flickr / Kent Persson / Moderaterna

Moderaternas partisekreterare Kent Persson har fått bakläxa för utspelet om en myndighet för inspektion av äldreboenden. En sådan myndighet är redan på väg. Persson tvingas därmed för andra gången på kort tid backa från uttalanden han har gjort.

– Det har vi inte alls gjort! svarade Moderaternas partisekreterare Kent Persson på frågan från Studio Ett-reportern om inte Moderaterna också har använt sig av begreppet massarbetslöshet.

Redan dagen efter tvingades Persson ta tillbaka uttalandet. Moderaternas partisekreterare menade då att även han kan göra fel.

Nu var det dags igen. På söndagen gjorde Moderaternas partisekreterare ett utspel om att hans parti vill införa en myndighet för inspektion av äldreboenden. Nyheten fick en stor spridning i media.

Förslaget gjorde dock Kristdemokraterna rasande: en sådan myndighet är nämligen redan på väg. I en syrlig kommentar förklarade KD:s partisekreterare Acko Ankarberg för TT att Persson borde vara mer insatt i vad regeringen gör.

Dagens Arena har här nedan samlat några av de kommentarer som gjort kring Kent Perssons utspel (För mac-användare rekommenderas webbläsaren Safari).

[<a href=”http://storify.com/DagensArena/kent-persson-sl-r-till-igen” target=”_blank”>View the story “Kent Persson slår till igen” on Storify</a>]