Bild: Moderaterna

Moderaternas partisekreterare Kent Persson har tvingats ta tillbaka uttalandet om att Moderaterna inte har pratat om massarbetslöshet. “Även jag kan göra fel”, säger Persson till P4 Örebro.

Moderaternas partisekreterare Kent Persson har nu tvingats ta tillbaka uttalandet i Sveriges Radios Studio Ett om att partiet aldrig har pratat om massarbetslöshet. Det var i samband med att SCB:s omfattande opinionsundersökning debatterades som Kent Persson hävdade att Moderaterna inte använt sig av begreppet. Trots att det flitigt användes inför riksdagsvalet 2006.

– Jag noterar att Socialdemokraterna försöker måla upp en bild av att det är massarbetslöshet i det här landet. Jag tror att det är rätt få som känner igen sig i, sa Kent Persson till Studio Ett:s reporter.

När Studio Ett:s reporter påtalade att M regelbundet talade om massarbetslöshet inför valet 2006 och att det då var ungefär var samma arbetslöshetssiffror som nu löd svaret från Kent Persson:

–Nja, det har vi inte alls gjort.

Tar tillbaka uttalande
Det är ett uttalande som han nu tvingats ta tillbaka.
– Visst kan han [Fredrik Reinfeldt, reds. anm] ha sagt så, men även jag kan göra fel, säger han till P4 Örebros reporter Matias Holm.

Det här med att man nu raljerar över dig i den så kallade twittervärlden, att du säger att “det där ordet, det har partiet aldrig använt”. Vad säger du om det?

– Det är klart att mina politiska motståndare och i det här fallet Socialdemokraterna alltid kommer att raljera över vilka besked jag än ger, säger Kent Persson.

Dagens Arena har sökt Kent Persson för en kommentar. Moderaternas pressekreterare Anna Lööf har dock avböjt med hänvisning till tidsbrist.