Bild: Skärmdump från dn.se
Bild: Skärmdump från dn.se

Boende på Kungsholmen i Stockholm klagade på att hemlösa sov under en trapp. Nu har staden satt upp ett rejält staket för att hålla de borta. Prislapp: 200 000.

Stockholms stad har investerat 200 000 kronor på ett gallerliknande staket för att hålla hemlösa borta från ett utrymme under en trappa som leder upp till stadsarkivet på Kungsholmen i Stockholm. Boende i området har klagat på att hemlösa använt utrymmet under trappen som skydd för vind och regn. Nu är det slut med det.
– Detta är en åtgärd för att vi ska få ett grönt rum i staden. Växtligheten ska kunna finnas där och trivas och växa. En grön och välskött park – det är vårt uppdrag, säger Britt Mattsson, parkmiljöchef på Stockholms norra innerstad, till Dagens Nyheter.

Enligt Britt Mattson har boende hört av sig för att de känt sig otrygga på platsen eller för att de klagat över nedskräpningen på platsen.
– Det är två olika kategorier av synpunkter. En del anmäler att det är skräpigt på platsen. Vissa anmäler att det sover folk där, säger hon.