Tre män och en kvinna kommer att leda LO. Det står klart efter att valberedningen på tisdagskvällen blev klara med det pussel som föregått förslaget till ny LO-ledning.

LO:s ledning utökas med en person. Det står klart efter att valberedningen på tisdagskvällen enades om de personer som efter LO-kongressen i helgen ska leda LO.

Sedan tidigare är det känt att Karl-Petter Thorwaldsson från IF Metall kommer att bli LO:s ordförande. Likaså att Tobias Baudin från Kommunal är föreslagen som vice ordförande.

Nu står det alltså klart att Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på Byggnads, föreslås för samma position, fast på LO. Ingela Edlund, som i är förbundssekreterare på Seko, föreslås bli andre vice ordförande för LO.
– Jag är mycket glad att en enig valberedning nu kan presentera ett förslag på andre vice ordförande och avtalssekreterare. Med Ingela Edlund och Torbjörn Johansson får vi en LO-ledning som kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Byggnads ordförande Hans Tilly som även är valberedningens ordförande.