Bild: Klandestino

Vissa traditioner är lite för nödvändiga för att bryta, vår webbutveckling innan sommaren exempelvis. Därför kommer vi även inför årets politikervecka i Almedalen att göra några förändringar på sajten. Vi vill på att du ska kunna läsa en ännu bättre webbtidning. Layouten på förstasidan är tydligare, med vassare ingresser och vinjetter. En mest-lästa-ruta där läsarnas interaktion med varandra lyfts fram i form av små siffror som visar hur många som har kommenterat och delat en text.

Några tydliga grafiska förändringar kommer du också att märka. Krönikor och debattartiklar har fått en annan färg på förstasidan. Idén med dessa  färger är att särskilja det redaktionella materialet från opinionen. Som en ytterligare tjänst till våra läsare och skribenter. Bloggarna kommer att samlas i en gemensam redaktionsblogg i fortsättningen.

Utöver detta har vi gjort ett stort tillägg till vårt publiceringsverktyg och utvecklat ett helt eget plug-in, Cursorial, för att kunna dra och släppa texter i ett egentillverkat gränssnitt. Vi kommer att kunna nyhetsvärdera på ett helt annat sätt, det kommer alltså att hända mycket mer på vår förstasida. Tidigare har debattartiklarna och krönikorna hamnat på en särskild plats på sajten. Detta blir framöver mer flexibelt och nyhetsvärderingen hamnar i fokus. På så vis bryter vi mot WordPress-formen och kan synliggöra alla texttyper högre upp i vårt webbflöde.

Bilden ovan illustrerar en artikel i förstasidans flöde, siffran visar hur många personer som har delat en text.

Vi har gjort dessa förändringar för att förbättra Dagens Arena.

Än en gång har vi samarbetat med webbproduktionskollektivet Klandestino.

Hör av dig om vad du tycker om förändringarna, speciellt om du i din webbläsare upplever buggar. Mejla till webmaster@arenagruppen.se eller skriv i kommentarsfältet nedan.