Här på Arenagruppen har ett angeläget samarbete äntligen fått en fastare form. Ja, det handlar om en klassisk – nu kommer konsultsvenskan – ”win win”.

I korthet: Tidskriften Arena startade 1993. Dagens Arena drog igång som en ledarsida 2007 och blev en nyhetstidning 2010 (”nya” Dagens Arena). Relationen oss emellan? Alltid god, naturligtvis. Vi sitter i samma lokaler, chefredaktörerna på Arena har alltid varit ledarskribenter på Dagens Arena, och det utmärkta materialet i Arena har då och då lagts upp även på vår sajt. Men vi har inte haft någon riktig struktur på det hela.

Under hösten har Arena genomgått en omgörning både till form och innehåll. I går kom de första numret av det nya, snygga och välfyllda Magasinet Arena. Samtidigt tycker vi att Dagens Arena har hittat sin roll som en snabb och vass webbtidning med såväl nyheter som åsiktstexter. Det är helt enkelt dags för nästa steg, som du just i dag kan se väldigt tydligt på vår sajt.

I samband med ett nytt nummer av Magasinet Arena skriver chefredaktörerna Mikael Feldbaum och Malena Rydell en gemensam ledare på Dagens Arena. Vi publicerar några av de krönikörer som återfinns i Magasinet Arena, som Ali Esbati och Nina Björk. Du kommer också att kunna läsa några av reportagen, ibland i något kortare format. Som Eric Roséns text ”Det här är enprocentarna”.

Allt material ur Magasinet Arena hittar du under en speciell flik i vår menyrad. Så fortsätt läs Dagens Arena, och prenumerera på Magasinet Arena. Vi hoppas att vi nu gör den kombinationen lite enklare och ännu mer självklar för er läsare.