Nu åker vi på Dagens Arena ner till Almedalsveckan för att på plats rapportera direkt från partiledarnas tal, viktiga och intressanta seminarier samt ge er all bakgrundsinformation, om stort och smått, på våra bloggar.

Allt detta kommer att presenteras för er på vår sprillans nya hemsida! Där kommer ni också kunna följa Arenagruppens seminarier live. Kolla in programmet här. Missa inte det! (Vi vet att den gamla sidan varit lite seg på sistone. Den nya sidan är mycket mycket snabbare).

Dagens Arenas nya utformning är resultatet av de erfarenheter vi dragit under vårt första år som Sveriges enda oberoende, progressiva och radikala nyhetstidning på nätet. Vissa saker har fungerat bra, andra saker mindre bra. Dagens Arena är ett pilotprojekt och vi lär oss hela tiden. I förändringsarbetet har vi på redaktionen, under ledning av vår chefredaktör Eric Sundström, slagit våra kloka huvuden ihop och tillsammans med fokusgrupper, bland er läsare, mejslat fram en ny, och förhoppningsvis, ännu bättre tidning.

Under förändringsarbetets gång har två aspekter blivit alltmer uppenbara. Vår journalistik behöver både bli vassare och tyngre. Vår hemsida behöver bli tydligare och mer dynamisk. Dessa ord har varit vägledande under arbetet. Och vi tror att vi har lyckas! På söndag kan ni bilda er en egen uppfattning.

Dessutom, och detta ligger mig extra varmt om hjärtat, vill vi fortsätta och utveckla vår granskande och grävande journalistik. Till det arbetet behöver vi dock er hjälp. Dagens Arena behöver dig! Vi behöver tips! Har du information om missförhållanden eller maktmissbruk? Har du reflektioner över tendenser eller strömningar i samhället? Stort som smått, mejla mig på: mikael.farnbo@arenagruppen.se, ring: 073-671 73 60 eller skicka brev till: Dagens Arena, Mikael Färnbo, Drottninggatan 83, 111 60 Stockholm. Det spelar ingen roll hur du kontaktar oss, bara du gör det. Vi lovar att följa upp och granska alla tips som kommer in på redaktionen.

Och får du för dig att tipsa oss så ska du veta har du ett löfte om anonymitet. Här är lite information som du sedan kommer finna under vår tipsruta:

Dagens Arena är en självständig tidning som lyder under Yttrandefrihetsgrundlagen. Enligt lag gäller meddelarfrihet, vilket innebär att den som lämnar tips till redaktionen har rätt att vara anonym. Vi på redaktionen lyder under tystnadsplikt. En medarbetare som röjer sin källa riskerar fängelse i upp till ett år. Utöver grundlagen följer Dagens Arena också de etiska regler som branschen själva formulerat.

Har du känsligt material? Som tipsare är din identitet skyddad enligt lag. Men genom att vara oaktsam kan du själv råka röja din identitet. Här är några tips för att skydda dig:

  • Använd inte jobbmejlen. All kommunikation loggas automatiskt och det är en enkel sak för till exempel en arbetsgivare att leta igenom mejl i jakt på en läcka. Skapa i stället ett anonymt mejlkonto på till exempel hotmail eller gmail.
  • Ring inte från jobbtelefonen. Uppgifter om när och till vem dina samtal gått är enkelt att kontrollera för din arbetsgivare. Använd i stället din privata telefon.
  • Om du vill vara extra försiktig: köp ett anonymt kontantkort till din mobiltelefon och mejla från ett internetcafé.

Observera att vanlig mejlkonversation inte är ett helt säkert sätt att kommunicera. Om du känner dig osäker så ta kontakt med oss så löser vi kommunikationen på ett säkert sätt.

Jag väntar spänt på era tips. Låt oss gräva tillsammans! Nu åker vi som sagt till Visby och Almedalsveckan. Följ allting på nya Dagens Arena. I mitten av augusti är vi tillbaka och kör igång på allvar. Då hoppas jag att inkorgen bågnar av färska tips från er läsare. Vi hörs!