Bild: Flickr

Vänsterpartiet anser inte att handelsminister Ewa Björling gav tillräckligt bra svar i morgonens riksdagsdebatt om Saudiaffären. Partiet kräver nu hennes avgång.

I ett pressmeddelande kräver nu Vänsterpartiet handelsminister Ewa Björlings avgång. Kravet kommer efter en riksdagsdebatt om Saudiaffären på fredagsmorgonen. I debatten hade Ewa Björling chansen att reda ut historien, skriver Vänsterpartiet. Men ”hon kunde inte ge några tillfredsställande förklaringar”.
– Ewa Björling bär ett tungt ansvar i Saudiaffären och i mörkläggandet av planerna på en vapenfabrik. I dag hade hon chansen att förklara sig i riksdagen men det var tydligt att hon inte ville bidra till att lösa den här frågan. Vi saknar därför förtroende för henne som minister, säger Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiets partiledare.

– Björling har vilselett medborgarna om vad hon har känt till i affären. Hon dessutom ansvarig för myndigheten ISP. Den myndigheten undanhöll information från riksdagens ledamöter och har gett tillstånd åt ett bulvanföretag skrivet i en lägenhet i Hägersten att förvara torpeder. När vi frågar vad hon tänker göra åt detta svarar hon att allt är i sin ordning, säger han.

Fotnot: Ewa Björling uttalar sig även om Saudiaffären i en intervju i DN i dag.