nyrekryteringar Anders Jonsson, Anna Danielsson Öberg och Tanvir Mansur är nya krönikörer på Dagens Arena. Linnea Swedenmark är ny ledarskribent. 

Anders Jonsson  har tidigare arbetat på Sveriges Radio, där han var inrikeschef på Ekot, Svenska Dagbladet, Expressen, Dagens industri och varit chefredaktör Dalarnas tidning.

Vad kommer dina texter att handla om?

– Det kommer handla om svensk politik och ekonomi. Mediesituationen och klimatet vi lever i på sociala medier där vem du är ibland tyvärr spelar större roll än vad du säger.

– Min ambition med texterna är att alla ska förstå varför jag hamnar i en viss slutsats. Jag vill inte skriva någon på näsan utan ge underlag för människor att tänka själva. Underbyggd analys, inte tyckande,

I  dag, fredag publicerar vi Anders första krönika.

Anna Danielsson Öberg har arbetat som arbetsmarknadsjournalist i över 30 år, varav  nästan 20 år skrev hon arbetsmarknadsjournalistik i Svenska Dagbladet. Sedan 2006 är hon frilans. Hon har skrivit artiklar, analyser och krönikor om arbetsmarknads- och näringslivsfrågor för en rad olika tidningar. Hon har också skrivit ett tiotal böcker, flera om lönebildning och löneskillnader mellan kvinnor och män. Fokus kommer nog främst vara arbetsmarknadsfrågor till exempel lönebildning.

Fredag den 20 april kan ni läsa Annas första krönika.

Tanvir Mansur har han varit kolumnist för Metro och arbetat som folkbildare på ABF.

Vad kommer du att skriva om. 

– Det kommer bli lite av varje. Jag är mest intresserad av makt, relationer mellan människor och hur vi kan organisera och tillsammans skapa ett bättre samhälle.

Tanvir bor i  Stockholm, och frilansar som podcastproducent med fokus på på storytelling.

Fredag den 26 april publiceras hans första krönika.

Linnea Swedenmark är ny ledarskribent på Dagens Arena veckan. Hon har tidigare skrivit för NSD och Aftonbladet och till vardags pluggar hon juridik. 

Hur tycker du att en bra ledartext ska vara?

– En bra ledartext gör att läsaren sätter kaffet i halsen, ringer ett samtal till skribenten, skrattar till, berättar för sin sambo om texten senare på kvällen eller tänker “Äntligen”. Det viktiga är att något händer. En dålig ledartext är osäker och väcker därför ingenting hos läsaren.

Linnea har hittills skrivit två ledare på Dagens Arena.