Vill du arbeta med samhällsjournalistik på ett av Sveriges viktigaste samhällsmedier? Vi söker nu en vikarie på halvtid fram till 1 juni nästa år. Som reporter på Dagens Arena arbetar du tillsammans med redaktionen med att bevaka politik, ekonomi och arbetsmarknad. Du skriver nyhetstext och gör intervjuer, fördjupningar och grävjobb.

Vem söker vi?

Du har god erfarenhet av att jobba journalistiskt.

Är en god skribent och har erfarenhet av olika medier.

Du är väl insatt i samhällsfrågor, politik, ekonomi och arbetsmarknad.

Du bör vara en generalist inom journalistiken, men låt oss gärna veta om du har fördjupad kunskap på något område eller en särskild praktisk förmåga som kan komma till användning i arbetet.

Vi tror att kollegor med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan bidra till ett mer kreativt arbetsklimat och göra oss på Dagens Arena bättre. Därför ser vi det som en fördel att personer vi rekryterar har olika etnisk och social bakgrund, kön, könsidentitet och/eller uttryck, tro, ålder, funktion och sexuell läggning.

Vad gör vi?

Dagens Arena startade som en webbaserad ledarsida i november 2007, men är sedan flera år en redaktionell plattform med ett brett utbud av flera genrer inom journalistik. Dagens Arena står på tre ben – opinion, nyheter och fördjupning, och förmedlar dessa utifrån ett obundet, radikalt och progressivt perspektiv.

Vad är Arenagruppen?

Dagens Arena ägs av Arenagruppen. Arenagruppen är en ideell förening som rymmer flera olika verksamheter – Dagens Arena, tankesmedjan Arena Idé, bokförlagen Atlas och Premiss, Arena Skolinformation och Arena Opinion. Gemensamt för oss är att vi vill bidra till en framtidsinriktad samhällsdebatt utifrån de grundläggande värderingarna om jämlikhet, jämställdhet, hållbarhet, social rättvisa, solidaritet, demokrati och frihet.

Hos oss får du:

  • Arbeta i en intellektuell och stimulerande miljö
  • Utvecklas och växa i din yrkesroll och som person
  • Stor frihet i kombination med stort ansvar
  • Ett bredare nätverk
  • Kollektivavtal och bra arbetsvillkor

Hur ansöker jag?

Mejla din ansökan till jobb@arenagruppen.se. Inkludera CV och ett personligt brev där du svarar på vart du är på väg i livet och varför du vill jobba på Dagens Arena.

Sista ansökningsdag är 16 oktober.  Sök snarast då vi arbetar löpande med urval.

Tillträde sker efter överenskommelse.

Fackklubbens kontaktperson är Staffan Kahn, staffan.kahn@arenagruppen.se.

För frågor om tjänsten fråga jesper.bengtsson@arenagruppen.se.

Tjänsten är ett föräldrarvikariat.

Omfattning Halvtid

Varaktighet  1 november 2023  till 1 juni 2024

Antal platser 1