Bild: Peter Knutsson

Lennart Rohdin lämnar sitt uppdrag som vice ordförande i landstingets trafiknämnd efter bråket med trafiklandstingsrådet.

Folkpartiets Lennart Rohdin hoppar av efter det uppmärksammade bråket med moderate trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm som Dagens Arena tidigare skrivit om. Avhoppet bekräftas av Folkpartiets pressekreterare Rasmus Jonlund.
– Han omvaldes så sent som i december så det kom lite plötsligt, säger Jonlund till SvD.

Rohdin berättade i december om hur Wennerholm avsiktligt gått bakom ryggen på Rohdin i besluten om skärgårdstrafiken, ett svek han beskrev som så allvarligt att han inte längre kunde lita på sin allianskollega över huvud taget.
– Jag har inget förtroende för honom. Jag skulle inte ens våga fråga honom vad klockan är. Men det här är alltså mer signifikativt för herr Wennerholm än för Moderaterna som parti, sa Lennart Rohdin till Dagens Arena då.

Orsaken är att Moderaterna, trots löften om motsatsen till Folkpartiet och Centerpartiet, såg till att en stordriftslösning för skärgårdstrafiken blir verklighet. Rohdin sa då till Dagens Arena att han tolkar Christer G Wennerholms agerande som att han redan i förväg lovat vissa företag att de ska vinna upphandlingarna. Han sa också att han inte tycker att Wennerholm kan sitta kvar som trafiklandstingsråd.

Centerpartiets Lars Carlsson gav Rohdin stöd i sakfrågan men menade att överenskommelsen fortfarande kan komma att bli den utlovade.
– Vi har fått tunga garantier från Moderaterna. Men oron delas. Jag tänker dock hantera den genom att vara en vakthund utan dess like de närmaste månaderna och se till att via politiken bevaka det här, sa Carlsson då till Dagens Arena.