“Det är naturligtvis ett tungt besked som vi i dag ger våra anställda i Sverige. “

Varselvågen fortsätter svepa in över Sverige. På tisdagen varslade Manpower 76 anställda i Köping och Swedavia varslade om att ytterligare 71 tjänster ska bort på Landvetter och Norrköpings flygplatser. Swedavia varslade redan i somras om att 45 tjänster försvinner. Också Atlas Copco Rock Drill varslade på tisdagen och vill säga upp 105 arbetare och 55 tjänstemän. Tisdagens varsel följde på onsdagen av än mer dramatiska besked.

På onsdagen meddelade Husqvarna att de ska säga upp 600 personer, varav ungefär 300 i Sverige. Tätt därpå kom beskedet om att Ericsson ska skära ned med 1 550 jobb i Sverige. Dessutom kommer färre konsulter att hyras in i Sverige.

1 000 jobb försvinner i Stockholm, cirka 200 jobb i Göteborgsområdet, 40 tjänster i Borås, 50 i Karlskrona och 106 i Kumla. Dessutom görs sig telekombolaget av med 120 personer i Linköping, tio i Luleå, 15 i Lund och 13 i Malmö, uppger SVT.

– Det är naturligtvis ett tungt besked som vi i dag ger våra anställda i Sverige. Det handlar om att säkra vår framtida konkurrenskraft, säger Tomas Qvist, personalchef för Ericsson i Sverige i ett pressmeddelande.