Foto: RiksdagenFoto: Riksdagen

SD:s sjukaste motioner – hela listan

Dela

Speciella fängelser för utländska kriminella, slöjförbud för poliser och obligatorisk röntgen för att åldersbestämma ensamkommande flyktingbarn. Här är tio av de sjukaste motionerna Sverigedemokraterna lagt i år.

Riksdagens allmänna motionstid började i år den 29 september och avslutades den 10 november. Sverigedemokraterna har under motionstiden skrivit 417 motioner i riksdagen. Många av motionerna har ett främlingsfientligt perspektiv i både motivering och förslag, eller bygger på fördomsfulla antaganden.

1. Spartanska fängelser Motion 2014/15:1110

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Kent Ekeroth (SD) anser att de svenska fängelsernas lyx uppmuntrar till att utländska kriminella återkommer till Sverige på brottsturnéer.

Han vill att ”regeringen återkommer med ett förslag om att bygga en ny form av kriminalvårdsanstalt för utländska medborgare som ska utvisas, avvisas eller väntar på beslut om sådan åtgärd”.

Anstalten för utländska medborgare ska vara spartansk med endast tillgång till mat och husrum ges och ligga innan eller i närheten av gränspassager för att underlätta och effektivisera hanteringen av av- och utvisade, skriver Ekeroth i motionen.

 

2. Polisbemanning Motion 2014/15:1551

Josef Fransson (SD) vill ha högre polisbemanning på landsbygden eftersom ”utländska ligor åker runt på stöldturnéer och ibland till och med rånar och misshandlar människor i deras hem. I ett uppmärksammat fall för några år sedan blev ett äldre par brutalt ihjälslagna”.

 

3. Förbud mot böneutrop Motion 2014/15:2665

Kent Ekeroth, Björn Söder, mfl (SD), vill förbjuda religiösa böneutrop från moskéer. Förbudet mot böneutrop ska gälla samtliga religioner. Därför ska polistillstånd sökas om en religiös grupp vill framföra budskap på offentlig plats.

 

4. Åldersbestämning av immigranter Motion 2014/15:1127

Foto: Kal Ström/Flickr.

Foto: Kal Ström/Flickr.

Kent Ekeroth (SD) misstror att ensamkommande flyktingbarn är barn (under 18 år). Där för vill Ekeroth införa ”röntgen av tänder, handleder men eventuellt även andra nya metoder som har ännu större tillförlitlighet”. Åldersbestämningen ska omfatta alla som ”påstår sig vara under 18 år eller av andra påstås vara under 18 år, eller som av andra anledningar antas vara under 18 år”.  De som vägrar att genomföra undersökningen ska få sin utredning avslagen och ”personen i fråga ut- eller avvisas”.

 

5. Invandring enligt ett poängsystem Motion 2014/15:1270

Johnny Skalin (SD) vill ”införa ett poängsystem för invandrare utifrån en rad kriterier som alla bygger på invandrarens möjligheter att på ett effektivt och gott sätt komma in i samhället med liten eller ingen samhällskostnad. Det är alltså möjligt att Sverige, om makthavarna så önskar, genom att ställa högre krav på invandrarna, också minskar samhällets och människors pris för ett ineffektivt mottagande”

 

6. Kostnader för tolkservice Motion 2014/15:1112

Kent Ekeroth (SD) skriver i sin motion att Sverige är ”ett land med stora integrationsproblem som hotar allas vår generella välfärd. För att minska hotet mot välfärden måste vi anpassa vårt samhälle efter dagens realiteter. En sådan realitet är att det numera finns väldigt många i detta land som efter lång tid i landet fortfarande inte lärt sig tala bra svenska”.  Ekeroth motionerar för att regeringen ska avskaffa rätten till skattefinansierad tolk eller andra former av skriftliga språköversättningar i vardaglig kontakt med myndigheter.

 

7. Förbjudande av religiösa attribut inom polisen Motion 2014/15:1108

Foto: Foto: Julia Blomgren/Skärmdump SR.

Foto: Foto: Julia Blomgren/Skärmdump SR.

Kent Ekeroth och Björn Söder (SD) vill förbjuda religiösa attribut för poliser. De skriver i sin motion att ”en polis i slöja signalerar att polisen är mer än bara polis och att denne också hyser andra lojaliteter”. De skriver att eftersom detta är ett avsteg ifrån svensk kultur och polistradition och för att slöjan kan ”väcka fruktan och misstanke hos någon som t.ex. ursprungligen flytt ifrån ett annat land där statens våldsmonopol och religiösa förtryck går hand i hand”.

De frågar sig i motionen ”om en person som är så extrem i sina åsikter, att denne inte kan finna sig i att inte bära en religiös symbol, verkligen är passande som polis från första början.

 

8. Reformering av lag om behandling av personuppgifter Motion 2014/15:1106

Kent Ekeroth (SD) vill införa lagändringar när det gäller att registrera intagnas ursprungsnationalitet eller deras invandrarbakgrund. Statistiken ska ”registrera andra generationens invandrare och att Sveriges olika myndigheter ska ges direktiv att samla in sådan information”.

 

9. Kvotering till polis och brandkår Motion 2014/15:1109

Foto: Jörgen Knutsson/Polishögskolan

Foto: Jörgen Knutsson/Polishögskolan

Kent Ekeroth och Björn Söder (SD) vill höja de fysiska kraven vid intagningen till polis- och brandkårsutbildning samt ett prov i svenska och krav på högskoleprov. Kvotering ska förbjudas, både av kön eller invandrarbakgrund, och dessutom ska polisen förbjudas att ha kampanjer för att locka minoriteter eller ett visst kön i rekryteringssyfte.

 

10. Medborgarskapets betydelse Motion 2014/15:2911

Foto: Bengt Nyman/Flickr.

Foto: Bengt Nyman/Flickr.

David Lång och Mikael Jansson (SD) vill förbjuda dubbelt medborgarskap. ”Med en fortsatt massinvandring kommer så småningom hela kommuner få en befolkning som till övervägande del utgörs av invandrare, vilka till stor del kommer vara utländska medborgare. Detta kan i förlängningen leda till att utländska medborgare, utan känsla för svenskt samhällsliv, svensk kultur och svenska traditioner, utövar en betydande politisk makt i Sverige. Detta är inte rimligt och måste därför åtgärdas”.

Medborgarskapet ska också villkoras enligt David Lång och Mikael Jansson. ”En utländsk medborgare som önskar få ett svenskt medborgarskap bör avkrävas en ed om att han eller hon svär trohet och lojalitet till Sveriges Konung, svenska staten och den svenska nationen. Vidare bör den sökande genomgå en medborgarskapsutbildning och godkännas i språktest, kunskapsprov i det svenska språket, svensk kultur och historia, samt bedömas bli en tillgång för Sverige”.

261 kommentarer

 1. m - 11 november, 2014

  Det var väl i stort sett rimliga krav Passfrågan och medborgaskapsfrågan lite svårare än så naturligtvis och poängsättning borde avse arbetskraftsinvandring medan sk flyktinginvandring begränsas.

  Vem kan ha något emot detta?

  • Max - 12 november, 2014

   Poängen är väl ändå att svenskar med invandrarbakgrund diskrimineras genom särbehandling.
   Det är väl det som är hela poängen i artikeln.
   Om ingen svensk behöver göra såna tester varför ska en invandrare göra det?
   Var vi inte alla lika inför lagen?

   • Lars - 14 november, 2014

    Ska inte svenska medborgarskapet betyda något? Svära eder, test i språk och samhälle för att få medborgarskap praktiseras redan i princip alla västländer. Tycker det är en mycket bra ide att uppvärdera medborgarskapet, både bra för invandrarna och Sverige.

    • B - 25 november, 2014

     Nej, varken det svenska medborgarskapet eller andra så kallade ”medborgarskap” ska betyda något. Nationerna ska avskaffas. Vi är alla människor på en jord.

     • Amir - 10 december, 2014

      B) Ge dig nu med denna hippie nonsens, ar en andra generations invandrare och tyckte att alla utom 8 och 10 var bra. Sluta med sarbehandlingen av invandrare, kanns som det gatt over styr med att det ar sa synd om oss. Vi ar vall alla lika? Man anpassar vall sig efter det land man kommer till? Inte fan aker man till Nya Zeland och borjar stalla krav?

     • marie - 13 december, 2014

      Vad menar du??? . alla männsikor är väl stolta över varifrån man kommer. Eller du skiter i vilket. ? Fan hippievågen var för längesen. Jag har aldrig någonsin mött en människa som inte varit stolt över sitt land.och var dom kommer ifrån. ?? Sträck på er och var stolfa över varifrån ni kommer. herregud sluta detta nonsens- Fråga en invandrare vad ett svenskt medborgarskap betyder för dom. Kanske inte så viktigt för dig som kanske inte ens reklekterat över dig själv och vem du är

     • Tony E - 17 december, 2014

      Driver du med oss nu? Medborgarskap betyder och kommer även i fortsättningen att betyda allt. Det du pratar om är en utopi som aldrig kommer att fungera så länge människor bor på jorden. Hur i hela friden ska välfärd organiseras om man inte kan beskatta och delegera ansvar utifrån gränser? Sådana som du är på riktigt skrämmande, långt mycket mer så än riktiga nazister. Du måste vara mindre vetande eller sitta på någon form av förståndshandikapp.

     • Mähä - 29 januari, 2015

      Har du rökt på eller?

   • Tomten - 14 december, 2014

    Hmm alltså alla som föds i Sverige Registreras redan från födseln så jag ser inga problem med denna registrering, med tanke på att jag är halv finne själv spelar ingen roll var du kommer ifrån registringen skola vara obligatoriskt annars ”DÄR ÄR DÖRREN”.

   • pelle - 27 juni, 2016

    Jo tjenare du
    Det har du väl redan märkt att så e inte fallet
    som inv.kan du ju göra nästan vad som helst utan att bli straffad/
    få ett väldigt milt straff o absolut inte bli avvisad trotts att du blir dömd för tex Våldtäckt…… Lika in för lagen va+???

  • Exodus - 12 november, 2014

   Alla som har läst motionslistan, såklart.

  • A - 25 november, 2014

   Jag.

  • Laban - 13 december, 2014

   Besökte Dagensarena för första gången idag. Det blir också den sista.

   Vilken frisk människa skulle påstå att slöja på en polis är en bra idé? Vad händer om denna polis hamnar i klaveret med t.ex. en jude? Varför ska vi överhuvudtaget ha med religion (som riskerar att bygga upp konflikter istället för att lösa dem) inom polisutövandet? Varför är det ens viktigt att visa vad en polis har för religös tillhörighet?

   Nog för att jag avskyr SD och allt vad nazism heter, men ni är inte långt ifrån. En så otroligt sjuk och främlingsfientlig blaska har jag aldrig skådat.

 2. Istvan Mehmed - 11 november, 2014

  Man tar sig för pannan när sk. ”journalister” för fram att detta skulle vara ”sjuka motioner”!?

  Det är helt klart ett bevis på förfallet i Sverige bland ”journalister”…

  • Lza Kuhlin - 12 november, 2014

   Exakt.

  • exodus - 12 november, 2014

   Nej, kommentarerna till motionsfloden är ett bevis på förfallet bland ”kommentatorerna”…

   • Exodus IQ-100 - 13 november, 2014

    Dessa motioner är lagar i länder som
    Kanada som har en bra migrations
    Politik och som styr upp landet

    • Vera Renella - 11 december, 2014

     Ja Kanada har en bra migrationspolitik-men skillnaden ligger i att vi är omogna här-konflikträdda,Så detta kommer ej fungera i vårt land.Det kommer skapa mer våld ,distans mellan människor för Sverige hycklar- PENGARNA gå ruppåt-och till Företag-HYCKLANDE land.Jag har varit i Kanada där samtalar människor här HATAR människor på distans.KAn inte ens samarbeta.
     Suede betyder kålrot på engelska och detta är ju kålrötternas land dvs plattlands åsikter-lågt i tak- ja för mycket invandring med för lite resurser,bara det är hycklande-men att rösta på SD som är en symptom och ingenn lösning är ju att VARA blind.Vill se en djupare politik-handlar om att walk the talk’ – stora gap nu- VI hyllar materialism men inte samarbeten-xxxGOD jul

     • Alex - 16 februari, 2015

      Swede är kålrot, Swede betyder mocka…

     • Alex - 16 februari, 2015

      Det sista skulle vara suede inte swede.

  • C - 25 november, 2014

   Detta är helt sjuka motioner. Sjuka och omänskliga.

   Det är svårt att förstå att det är människor som författat dessa förslag. Hur lågt kan en människa egentligen sjunka?

   • marie - 13 december, 2014

    Vad är det som är så hemskt med att dom ska lära sig svenska om dom ska bo här i resten av sitt liv. tex. ?jag tyckte att alla punkterna var bra. Det beror ju på hur man tolkar dom kanske.
    Ingen ska särbehandlas och dags att ta tag i alla problemen även om vissa har svårt att öppna ögonen. Många blundar lääänge för att slippa se,.

    • Lily Nguyen - 16 december, 2014

     Sd står för den mörka sidan eller den onda sidan som varje människa ha och vill göra mot invandrare. Man önskar att kunna göra så mot folk. Men det är de onda tankar som kommer upp mot svaga människor. Som jag vet så varje invandrare som kunde lära sig ett nytt språk ha kunnat lära sig på kort tid eller på lite längre tid. Men det finns också vissa människor som aldrig gått i skolan innan och inte heller studerat ett främmande språk så de har väldigt svårt att lära sig nya saker. Som ett ordspråk säger: ”Man kan inte lära gamla hundar sitta”. Att kräva språktest och prov i olika ämnen för svensk medborgarskap gör det väldigt svårt för många.
     Jag kom till Sverige när jag var 18 år, jag var i mina bästa år. Det kostade inte samhället att försörja mig i 18 år. Jag har gått på gymnasiet i mitt hemland och studerat andra språk. Jag har kunnat klarat av Sfi på 6 månader, gått ut gymnasiet och blev tolk efter 3 år, kom in på universitet efter 4 år i Sverige… blev egenföretagare efteråt. SÅ, vad är det för fel med mig som invandrare?
     Första tanken är de här motionerna jättebra, men det finns alltid en orsak till varför Sverige inte ha gjort detta sedan innan? JU, för Sverige står för det som är demokratiskt och humanistiskt. Man måste ta väl hand om de svaga i samhället. Människor måste känna trygghet och välfärd. Man är lika inför lagen. Kanske en dag blir det krig i Sverige och alla måste fly Sverige till andra länder och söker asyl, vad vill ni att man ska behandla er då? Många svenskar lever ändå utomlands.
     Varför har man poliser med olika bakgrunder? ju, föratt kunna bekämpa brottslighet måste man förstår olika folkgrupperss tankar, seder, traditioner, språk och problem som finns bland olika invandrargrupper. Förstår man problemmet är det lättare att bekämpa och förebygga problem. I Tyskland har man låtit poliser låtsas vara kompis med alla i olika folkgrupper… man började känna till och kartlägga vad de olika grupperna syssla med och deras beteende. Det tog väldigt lång tid att kunna kartlägga än om det var en polis med ursprung i folkgruppen. De kunde bekämpa jättestora gängkrig under 90-talet. I en rättegång i Sverige mäste man bjuda hit en polis med denna expertis berätta om sådana händelser för svenska poliser och domstols jury.
     Varför kvotering? ju föratt det finns en tendens att man diskriminerar folk med andra bakgrund än sitt folk, därför är det också bra att det finns en chans för minoriteter att komma in på vissa områden annars det inte finns någon chans. Se på privat skolor och bostadsmarknaden. Det är mest höginkomsttagare med svensk ursprung som får de mest centrala lägenheter. Vad det är svårt för invandrare att komma in närmare centrum. Därför blir det invandrare förorter? alla vill leva i centrum och utspridda bland svenskar så att man kan umgås med sina grannar som är ljushåriga? men har man en chans?
     Sd har lovat jättemycket inför valdagen, men de svek mot väljarna när de ville fälla regeringens budget. En dag när de har makten att regera, vad kan hända då? de kan vända hela folket ryggen och följa Hittles spår… särbehandla folk, förbjuda folk, döda folk…. och allt det onda kan hända som nascister och fascister( de är ju nära det nu). Man kan inte lita på dem helt enkelt. Man måste ha ett stort hjärta och tänka om många gånger innan man gör något. Sverige kan inte sjunka så lågt. Låt oss visa barmhjärtighet och medmänsklighet… . Vi kan inte leva med skuldkänslor och stötta ut de svaga i samhället. Vi måste hjälpa varandra och inte bara tänka på oss själva. Vi mår inte bra av det. för ett bättre Sverige, säg NEJ till SD

 3. Corrossa - 11 november, 2014

  Jag håller med om alla punkter utom nummer 5 (Skalins motion). Den lät byråkratisk och tramig, dyr och ineffektiv. I övrigt hoppas jag SD får igenom dessa! Vänster-högerkoalitionens sjuka idéer förs fram var dag; massinvandring, mångkultur och tiggeri. Det imponerar inte. Det är heller inte ”vänster” eller ”solidaritet” som S, V, MP m.fl. verkar tro!

  • Lars - 14 november, 2014

   Poängsystem har använts för arbetskraftsinvandring, och i viss mån anhöriginvandring, i många länder med mycket gott resultat. Vi behöver ju hur som helst ett regelverk för vilka som ska kvalificera sig så jag förstår inte vad som skulle kunna vara ett bättre alternativ?

  • Jonas - 15 november, 2014

   Du kan inte vara särskilt berest om du håller med om förbud mot dubbla medborgarskap. Å andra sidan så är nog inte många SD-sympatisörer det, så du för dig i gott sällskap.

 4. G Ottfridh - 11 november, 2014

  Svårt att identifiera det dom skulle vara sjukt. Det sjuka är i många fall att det kan vara på nåt annat sätt än det föreslagna.

  Alla andra ska dra ned kostnader men i det här sammanhanget är det plötsligt klassat som sjukt att reflektera över resursanvändningen.

  Den språkliga oförmågan hos de som på senare år kommit hit är uppenbar – det fördyrar i många led i samhället.
  Förutom att de är oförmögna att konversera på svenska och därmed skapa den typen av språkliga kontakter blir det så att den som vandrar gatorna fram i vårt land möter människor som omger oss med en mängd olika språk. Lika obegripligt som alla dessa språk är för svensktalande lika obegripligt blir det för utifrån kommande människor som därmed saknar en naturlig miljö att bekanta sig med svenska i vardagslivet.

  Många verkar ha som sedvänja att prata väldigt högt och eventuellt har de nedsatt hörsel (vilket kan vara som en ond cirkel där det ena ger det andra. Hänsynslöst mot omgivningen och särskilt många män med telefon skriker på språk som saknar gemensamhetsskaoande framtid i Sverige.

  Forskning kring hörsel och lukt har gett kunskap om nivåer och värden vilka bör beaktas för att inte skada hörseln och utmana personer med respiratoriska besvär som kan bero på allergi mot vissa dofter. Dessa kunskaper verkar inte ha nått ut till så stora mängder av de som kommit hit. Människor kraftigt bemängda med starkt doftande air kring sin person är ruggigt omedvetna om det lidande de orsakar för andra. När det gäller hörseln så är det inte mycket att göra när skadan är skedd, så för att skydda sina hörselorgan behöver man numera utrusta sig med hörselsskydd för att skonas från de som svårligen kan prestera en röstnivå vilken inte inverkar skadligt.

  Förmodligen var detta ”helt sjukt” och det friska i så fall är att låta andra skrika sönder ens hörsel och tålmodigt och tacksamt ta emot många nya stunder av andnöd.

  Ofta sitter ”välinpackade” kvinnor och skriker i sina telefoner på bussar. Bussen är ett ”slutet” rum där utrymmet är begränsat och det är inte möjligt att komma undan dessa skrik-sessioner. Det gör det inte längre värt pengarna att behöva bombarderas med högljutt skrikande i en telefon där språket dessutom är obegripligt för det stora flertalet. Hur sjukt är det här? Det spelar ingen roll hur mycket det satsas på kollektivtrafik om de resande har sådana svårigheter att inse att värna om medpassagerare i ett trångt utrymme.

  Skall vetenskapligt grundade hänsyn upphöra att gälla i vårt samhälle?

  • Exodus - 12 november, 2014

   ”vetenskapligt grundade hänsyn”? Rent sd-babbel om ingenting.

   • JB - 19 augusti, 2015

    Käbbel?

  • Andreas - 13 november, 2014

   hur många personer med utländsk bakgrund har du bjudit hem till dig? På vilket sätt har du underlättat för dessa att bekanta sig med det svenska språket och de seder du vurmar för? Hur lär man sig ett främmande språk?

   • Stellan Bojerud - 14 november, 2014

    Jag kan inte räkna hur många personer med utländsk bakgrund, som varit inbjudna till mitt hem. Mest släktingar, men många andra. Just nu bor det tre med utländsk bakgrund hos mig, men två är just nu på besök i hemlandet Thailand.
    De är mycket intresserade av svenska seder och deltar med liv och lust på nationaldagen, midsommar, jul och nyår.
    De lär sig svenska genom att studera ordböcker och sedan hjälper jag dem med att korrigera uttalet.
    Språk lär man sig i skolan, på kurser eller autodidaktiskt.
    Jag har lärt mig engelska, tyska och franska. Holländska och indonesiska har jag lärt mig helt på egen hand. Håller nu på med finska och ryska.
    Mina finska vänner hjälper med några meningar när vi träffas.

   • marie - 13 december, 2014

    man lär sig ett främmande språk genom att tala det hemma och ute i affärerna , läser böcker och ser på tv och läser tidningar. Det gjorde jag när jag flyttade till grekland. inte det lättaste att kunna dessa bokstäver men som sagt man lär sig om man vill.

  • LasseVbg - 14 november, 2014

   Precis…jag har ju när jag åkt buss, tåg, flyg eller varit på andra offentliga platser aldrig hört en enda svensktalande infödd svensk skrika högt när dom pratar i telefon. Det är bara utlänningar som gör det på sina konstiga språk. Jag ger mej fan på att dom snackar skit om oss pursvenskar med vår unika kultur, våra fina traditioner och vårt oklanderliga uppförande också. Och notera noga…det här är fakta och inga fördomar. Nej nej inte jag inte, jag är inte rasist men…

   • D - 25 november, 2014

    Är det här ironiskt? Lite svårt att avgöra faktiskt…

    • Itter Bitter - 11 december, 2014

     Ja det ligger så nära upplevelser man haft att det går att ana starka skäl till att det verkligen förhåller sig så här. Eller är det så att någon har hört röster – men ingen har sagt nåt?

 5. Ylva - 11 november, 2014

  Jag kommer från landet och tre av min släkts hus har haft inbrott av ligor. De länsades helt. Andra förslag bortom fler polis (eller polis, överhuvudtaget, idag ringer man securitas) på landsbygden verkar vara ganska vettiga. Skyldigheter till nya och gamla medborgare, inte bara rättigheter.

  • Anonym - 12 november, 2014

   Ska alltså polisen finnas på landsbygden för att bekämpa brott som är begångna av invandrare? Hur blir det om man är en svensk brottsling?

   • Tony - 12 november, 2014

    Polisen ska naturligtvis bekämpa alla brott, även om dom inte begås av invandrare. Tycker för övrigt att det är ett mycket bra förslag!

   • Anonym2 - 13 november, 2014

    Haha, satan vad korkad du är.

  • Exodus - 12 november, 2014

   Det är ju bara påhitt, som de flesta kommentarer när sd är i farten

  • Exodus - 12 november, 2014

   Det där är ju bara påhitt, som alla kommentarer från sd-politruker.

 6. Bibbi - 11 november, 2014

  Jag tycker att det var ganska rimliga motioner. I alla fall inte ‘sjuka’. Vad gäller kvotering så undrar jag om Ekeroth vet om att etnisk diskriminering redan är förbjudet enligt lag.

  • Tar Atanamir - 17 november, 2014

   Det är det inte alls

   FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna
   Artikel 7:
   ”Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering.”

   ~

   Enligt svensk rätt, är hets mot folkgrupp att uppsåtligen, i uttalande eller i annat meddelande som sprids, hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

   Med begreppet folkgrupp avses enligt justitiekanslern varje existerande etnicitet utom den svenska. Att svenskar undantas förklarar justitiekanslern med att

   ”syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet”

   ~

   Sverige bryter alltså mot FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna genom att medvetet diskriminera Svenskar -> på etnisk basis.

   Alltså en ren ”ras-lag”; en rasistisk lag, mot Svenskar.

  • johan - 15 december, 2014

   Om majoriteten är utlänningar på fängelserna så kan det väl inte vara diskriminering att få fram den statistiken. Sanningen kan kan väl aldrig vara fel?

 7. Anna - 11 november, 2014

  Så Kanada och Australien är lika sjuka som SD?
  Många av SD motionerna är lag i båda dessa länder.
  Det sjuka är att all kritik mot asylinvandringen ses som sjuk.
  Få verkar inse att hela systemet är på väg att kollapsa.
  Kommuner, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen påpekar att arbetsbördan är orimlig och att bemötandet av asylsökande inte längre är human.
  De som vägrar ta till sig detta är oansvariga och verklighetsfrånvarande!

 8. Christina - 11 november, 2014

  Ni får ursäkta men jag tycker de flesta motionerna andas sunt förnuft? Vari består det sjuka, undrar jag nu? Jag kanske inte håller med om varje ord men i det stora hela verkar det vettigt.
  Det måste vara något allvarligt fel med journalisterna idag som sitter och gör sig lustiga över de ”sjukaste motionerna”?
  Ni är ju helt ur fas med övriga medborgare.

  • annica walther - 12 november, 2014

   Det man måste göra här är att tänka ett varv till, vad menas med det skrivna i förlängningen, Jag är själv andra generationens invandrare, min farfar var soldat i SS och min pappa kom hit som efterkrigs barn, Insmugglad i en väska faktiskt, men det är inte mig de vill ha kontroll över, jag tillhör så att säga rätt sida,,, Men vad kan t ex en registrering av andra generationens invandrare användas till i värsta fall, kanske kan det bli så illa att det används för att jaga ett folk,,, Hitler gjorde samma sak med judarna, och titta hur det blev, därför kan det vara bra om vi helt enkelt kan tänka efter före denna gång,,, och varför skulle inte kvinnor kunna vara bra poliser,,, det är ju inte bara så muskelstyrka som gäller, polisyrket är ju så mycket mer än att bara fånga bovar,,, alla människor behövs,, ALLA människor borde ha lika värde, Allt annat är absurt!! och när det gäller religion, För min del får det avskaffa samtliga religioner, men så är jag heller inte troende i nån form,.. om jag var det, så antar jag att jag skulle tycka att det var upp till mig och jag ville bära symboler för detta eller ej,,, inget som ska lagstiftas om,, Vad hände med tankarna om frihet ??!

   • Pelle - 12 november, 2014

    Det var ingen som sa något om att inte kvinnor kan vara snutar utan det handlade om slöjan hon har på sej och andra religions attributer Tänk dej själv en kvinnlig polis i Burka det skulle ju aldrig funka…….Eller en manlig snut i turban hur ska han få på sej Kravall hjälmen eller snut mössan????????

    • annica walther - 12 november, 2014

     jag tänkte snarare på att det skulle vara högre krav på polis och brandman,,, det kommer att drabba kvinnor!!

    • Joanna - 12 november, 2014

     Nu var det ju inte turban eller burka det var frågan om utan en slöja. Så länge de kan se och röra sig obehindrat så ser jag inget problem. Vanliga människor ser nog polisuniformen i första hand och bryr sig inte om där är ett tunt tygstycke extra på huvudet. Tänk vilken tillgång en sådan polis skulle vara särskilt i områden med många ungdomar med liknande invandrarbakrund som inte har något förtroende för polisen. Mångfald inom polis och brandkår behövs ju eftersom vi är ett land med mångfald utan den mångfalden försvinner kompetens. Så tänk lite längre.

     • Danneq - 12 november, 2014

      Skulle en jude med kalott på huvudet våga prata med en polis med slöja?
      Det mångkulturella samhället innebär att lojaliteter flyttas från samhället till de olika civilsamhällena (dvs olika grupper i samhället).
      Då riskerar vi att hamna i en situation där poliser eller andra myndigheter särbehandlar personer från ens egen grupp positivt.
      Visst har det funnits en viss kamratanda förut men vi står inför något helt nytt där individen mer ser sig som en del av sin grupp än samhället.
      Lojalitet till klaner och släkter har vuxit fram under tusentals år och har ofta varit garanten för överlevnad. Tror du verkligen att det är lätt att ändra detta även om man flyttat till Sverige?

   • Daniel - 12 november, 2014

    I Kanada, som ofta ses som ett föregångarland av svenska politiker, har det kommit ett förslag att grovt kriminella andragenerationsinvandrare ska kunna utvisas.
    USA har registrering på etnicitet för statistikens skulle, för att kunna påvisa fördelning och lättare skaffa överblick om det gäller diskriminering (så man slipper förlita sig på hörsägen).
    Fram till början av 2000-talet så angav BRÅ nationalitet i sin statistik över invandrares brottslighet.
    —————————————————————————————————-
    Jag förstår inte vilken världsuppfattning de har som direkt drar paralleller med SS eller dylikt.
    Fan, SS hade ju en muslimsk division där medlemmarna bar fez. Det kan ses som ett religiöst plagg, så nazityskland var mer toleranta inför religiösa symboler för uniformklädda än vad SD är. Nassarna följde en mytologisk ideologi som i det närmaste liknade en religion. De ogillade religion för att de såg det som konkurrerande till ”den sanna” ideologin.
    SD utgår från ett konservativt perspektiv där de ser kristendomen som en central del av Sverige, men ändå så pass sekulärt att till och med kristna religiösa symboler inte hör ihop med uniformer.
    Du borde tänka efter innan du likt en Pavlovsk hund börjar gläfsa om nazityskland. Läs t.ex. partiprogram från Högerpartiet, Moderaterna innan de bytte namn, och du kommer att hitta samma konservatism som i SD…

  • Andreas - 13 november, 2014

   Lägg förslagen bredvid varandra och se helheten. Det handlar ju om att skapa ett splittrat samhälle där alla som inte är ”etniska svenskar” (vad nu det är) ses med misstanke och som potentiella brottslingar och mindre värda. Skäms! Det är inte den grundsynen som gjort att Sverige är ett av världens bästa länder att bo i

   • Lars - 14 november, 2014

    Tvärt om, genom att ställa rimliga krav för uppehållstillstånd och medborgarskap kommer de med utländsk bakgrund att ses på med respekt och jämlikhet. Det är det absolut bästa sättet att skapa samhörighet mellan infödda och invandrare. Jämför med exempelvis Kanada och Australien som lyckas fantastiskt med sin integration. Varför inte inspireras av dessa länder?

   • johan - 15 december, 2014

    Sanningen kan väl aldrig skada ändå, om det är så att majoriteten av fängelsekunderna har utländsk bakgrund så borde det läggas på bordet för vidare diskussion. Jag vet inte om det har att göra med vår asylpolitik eller om det är en effekt av att kriminella har förstått att det är relativt riskfritt att begå brott i Sverige, man har det relativt bra under sitt relativt korta straff etc, det borde vara nästa steg att analysera. Men att blunda för fakta är väl ändå en PK strutspolitik.

 9. Bella - 11 november, 2014

  Det enda sjuka med denna lista är att motionerna inte slagit igenom ännu.

  • Exodus - 12 november, 2014

   Nej, det enda ”sjuka” är alla kommentarer till artikeln.

   • Roggan - 12 november, 2014

    Har du inget vettigt att säga , Säg inget alls , Du verkar för övrigt inte ha några begrepp över huvud taget vad som händer i Sverige

    • LaseVbg - 13 november, 2014

     Vi är tyvärr många som ser och vet vad som händer i Sverige…att inte se det märkliga i dessa motioner är skrämmande

     • Daniel - 13 november, 2014

      Att bli skrämd av dessa motioner visar att man lever i en skyddad verkstad…

 10. Micke - 11 november, 2014

  Jag ser inte det sjuka i dessa förslag… Tror ingen normal människa ser det. Frågan är vad det är för fel på skribenten som anser att det är sjukt.

 11. Maria Nilsson - 11 november, 2014

  Först och främst blir jag förvånad över att vänstern aldrig förändrar sin retorik. Så fort det handlar om SD, ”invandrarfrågan” eller islam så dras ”diagnoskortet” fram. Är kritikern eller opponenten inte psykiskt störd så är denne sjuk på något annat sätt. DDR-regimen använde precis samma retorik för att tysta oppositionella.

  Jag kan inte se att någon av motionerna är tecken på vare sig psykisk störning eller sjukdom och ja, jag har kompetens att bedöma det! Däremot är det en befogat att fråga hur det står till med den mentala hälsan hos den som skrivit att detta är sjuka motioner. För vad är det för sjukt med att vilja ha fler poliser? Det behövs fler poliser överallt. Och på vilket sätt skulle det vara förknippat med en diagnos att vilja veta åldern en person som påstår sig vara ett barn? Har tanken aldrig slagit någon att denne person i själva verket kan vara en vuxen, kriminell eller pedofil som med svenska statens hjälp kan tillbringa dagarna med tretton-fjortonåriga barn (varav ett kan vara ditt eget)? Som ska dela boende med faktiska barn som många gånger upplevt traumatiska övergrepp. På vilket sätt kan det vara sjukt att vilja veta detta så att inte faktiska barn blir utsatta. Eller är det så att man från vänsterns egentligen inte bryr sig om människor, utan bara vill tysta debatten och skapa rädsla hos sina meningsmotståndare?

 12. fy - 11 november, 2014

  Vilka sjuka kommentarer som uppmuntrar till dessa motioner.

  • Christopher - 11 november, 2014

   Är Kanada och Australien sjuka länder?

   • ulf Åman - 12 november, 2014

    nej men politikerna i dem är lika sjuka som sd är
    alla regler om negativ särbehandling är sjuka regler allt som syftar till att somliga är värda mer än andra är sjukt

    • Anna C - 12 november, 2014

     Så att ha visumkrav är det samma som att kränka folks människovärde?
     Har alla rätt till svensk välfärd? Är man rasist om man svarar nej?

     • Pelle - 12 november, 2014

      JA i Sverige är du det!!!!
      Tycker vi ska införa visumkrav här oxo……
      Spec för utom europeer…….

     • LasseVbg - 13 november, 2014

      Vilka alla?

    • Daniel - 12 november, 2014

     Vad menar du med ”negativ särbehandling”? Kan du påvisa NÅGON regel om detta?
     ALL särbehandling är skit, både positiv och negativ.

     • LasseVbg - 13 november, 2014

      Kan du inte tänka själv?
      Menar du på fullt allvar att du inte kan tänka exempel på negativ särbehandling? Ett tips…läs motionerna i artikeln. Du behöver inte gå längre.
      Och att sen påstå att även positiv särbehandling är skit förstärker intrycket av dig som mindre vetande.

     • Daniel - 13 november, 2014

      Det finns INGET i motionerna som direkt drabbar någon speciell grupp. ”Invandrare” är inte en homogen massa och ifall t.ex. kriminellas nationalitet registreras (som man gör i ett flertal västländer) eller om förbud mot religiösa attribut på polisunifomer införs så gäller det alla.
      Eftersom du är så övertygad så kan du komma med exakt vilken typ av negativ särbehandling som förekommer.
      Förbud mot religiösa attribut är INTE negativ särbehandling utan det är ett förbud mot POSITIV särbehandling.
      All särbehandling är skit. Antingen så ska människor vara jämlika inför lagen och behandlas likadant eller så särbehandlar man dem och ser dem som ej jämlika under lagen.

     • LasseVbg - 14 november, 2014

      Ja du var en rolig en. Du fattar alltså inte att när man t.ex. säger att ”Anstalten för utländska medborgare ska vara spartansk med endast tillgång till mat och husrum ges” så drabbar det inte en speciell grupp. Ja ja…
      Eller att ”skattefinansierad tolk eller andra former av skriftliga språköversättningar i vardaglig kontakt med myndigheter.” Det drabbar inge speciell grupp??? Och hur du väljer att dela ut vilka som tillhör en grupp lägger jag i samma hög som en hund skiter.

    • marie - 13 december, 2014

     Ja en mördare är inte värd många kronor i mina ögon men däremot är kungen värd hur mycket som helst. Snacka om allas lika värde. bla bla bla.. nej alla har inte lika mycket värde. så är det men alla ska behandlas lika inför lagen. punkt. !!

 13. Daniel Salan - 11 november, 2014

  Angående invadringen – är det tal om ALLA invandrare? Alltså engelsmän, finnar, norrmän, danskar, holländare, italienare, spanjorer, amerikaner osv? Sätt motionerna i förhållande till dessa invandrare också – det blir lite lustigt då

  • Jahaja - 11 november, 2014

   Nu har jag gjort som du ville och plockat in en spanjor i alla frågeställningar och det funkar utmärkt…varför skulle det inte det?

 14. Tomas - 11 november, 2014

  Den enda som jag är kritisk emot är motionen mot dubbelt medborgarskap. Den tyckte jag var lite underlig. I övrigt är jag väldigt positiv!

 15. Aha - 11 november, 2014

  Enda bra med nyheten är att det finns en kommentarsmöjlighet för att kunna tala om att nyheten är fullkomligt bisarr, då de exempel som anges är logiska och torde ha stor folklig acceptans.

  • HL - 10 december, 2014

   motioner. Äntligen några som har tänkt ett steg längre än de vänstervridna.
   Hoppas verkligen att de går igenom så det blir lite ordning & reda i landet.

 16. Sten Karlsson - 11 november, 2014

  Motionerna var inte uppseendeväckande på något sätt, i ett internationellt perspektiv. Däremot är den svenska invandringen det. Vi har nu hundratusentals svenskar som fått medborgarskap utan uppvisande av några som helst id-handlingar. Och i många fall inte kan ett ord svenska.
  Med andra ord är det den svenska kravlösheten, som Dagens Arena är anhängare av, som är sjuk.
  Gissar att inom ett par tre år är denna kravlöshet historia. Såvida inte samhället brutit ihop innan dess.

 17. Pete - 11 november, 2014

  Jag tycker att ”journalisten” verkar vara den sjuke och verklighetsfrånvände i sammanhanget. Ser inget konstigt eller sjukt i att ställa krav på invandrarna istället för att behaga och ursäkta dom. Satans syltryggar till 7-klöverpolitiker och ”journalister”.

 18. Mohammed al-Saif - 11 november, 2014

  Asså hur på riktigt kan ni tro att SD är bra.. dom har bytt kängorna till kostym men det är samma rasistsnack.. äckel.

  • Christopher - 11 november, 2014

   Kan du definiera rasism bortom den ”abstrakta” känga-liknelsen?

   Med samma logik är även sossarna rasister, då de införde rasbiologiska institutioner, tvångssteriliserade zigenare/romer och tvångsförflyttade samer.

   Men jag antar att historia inte längre är relevant för diskursen?

  • Mu Hummed - 11 november, 2014

   Du kanske själv är rasist? Svenskar kan ha både kostym och kängor och även kombinera. Att växa upp i en demokrati gör det lättare att förstå än om förståelsen för omgivningen saknas.

   Äckligt är att brista i respekt för ett lands demokratiska rätt att uttrycka saker som omsorg om dess medborgare.

   Rasist är ett begrepp som ifrågasätts alltmer eftersom det missbrukas. Dras fram så snart kritik riktas mot personer som gärna vill skylla på sin kritiker t ex.

   Svenskar har en lång tradition av att diskutera i stället för att skrika, bråka, skylla ifrån sig osv. Människor uppväxta i ett demokratiskt sammanhang har en naturlig relation till det och är vana att argumentera för sin uppfattning. Det märks direkt när den bakgrunden saknas och då kommer ofta rasistkortet fram.

   En del SD- folk har klänning och högklackat också. Det finns många varianter på temat som väntat i en demokrati. Religionsfrihet är ett annat kännetecken så den låsningen går inte heller att referera till.

   • Liza Kuhlin - 12 november, 2014

    Bra skrivet. Riktigt bra. Sakligt, tydligt och ett välvårdat språk vilket man inte kan ”beskylla” alla för.

    • Pelle - 12 november, 2014

     HÅLLER BARA MED!!!!! Det skriks Rasist så fort dom får lite mothugg eller om man säger något åt nån som ev går före i en kö….. E du Rasist eller ?? Kommer det oavkortat direkt…… Så jävla tröttsamt!!!!!!!!

     • LasseVbg - 14 november, 2014

      Du har aldrig stött på begreppet PK? Det betyder politisk korrekt och brukar användas till leda av SD-debattörer för dom som är lite elaka mot SD i debatten. Och elakt i det här fallet betyder att man inte håller med SD.
      Kent Ekeroth däremot nöjer sig inte bara med att använda PK-flosklern utan han vill dessutom stoppa media som är elaka mot SD (demokratiskt och fint).

      Men hellre PK än rasist är mitt motto

  • Martin Linderoth - 12 november, 2014

   Du är nog mer rasist än gemene Sverigedemokrat, detta med tanke på din bakgrund. Vad anser du exempelvis om judar? Judar som nu alltså känner sig jagade i Sverige på grund av den muslimska invandringen.

   • LasseVbg - 14 november, 2014

    Intressant…ens bakgrund gör en rasistisk, inte ens åsikter och fördomar.
    Men det är rasistiskt att tycka illa om SD:are som Mohammed al-Saif gör men inte att tycka illa om muslimer, invandrare från t.ex. Mellanöstern och Afrika, homosexuella, alla som inte är renrasiga svenskar av födsel som SD:are och anhängare gör?

 19. Daniel Soccoro - 11 november, 2014

  Har du något bakom pannbenet förutom sandkorn? Jag är rasist, har du något problem med det? Det är åsiktsfrihet i Sverige, man får faktiskt vara rasist.

 20. Hasse - 11 november, 2014

  Det sjuka med dessa motioner är att de skrivits av folk med problem, SD politiker r som alla redan vet, narkomaner, misshandlare, spelmissbrukare etc. etc. För de som hyser invandrarfientlighet och vill stoppa invandringen till varje pris spelar detta kanske ingen roll och SD får därför ändå stöd av 12-13%.

  Frågan är dock om det är bra för landet att sådana människor släpps in i maktpositioner. Svaret är självklart NEJ! Dessa människor driver dessa frågor för att det är ett enkelt sätt att få makt, men ger man makt till missbrukare, pedofiler och våldsverkare så kommer det bara att gå utför…

  Självklart finns det dåliga invandrare och även dåliga svenskar, men faktum är att de flesta invandrarna skaffar jobb och bidrar till samhället. Kolla själv vilka som ar hand om din gamla mamma eller mormor, vilka som städar på ditt jobb, eller kör bussen du åker i.

  • Wanda - 11 november, 2014

   Invandrarens förbannelse:
   Har man inte jobb – då kostar man samhället pengar.
   Har man jobb – då har man tagit det från en svensk.
   Är man kriminell – dåligt självklart.
   Blir man polis – också dåligt om man bär slöja.
   Minderårig – Ingen kommun vill ha dig.
   Över 18 – utvisas.
   Gifter dig med landsman/landsmannina – dåligt då man tar hit fler invandrare.
   Gifter dig med svensk – dåligt då du tar svenskarnas tjejer/killar.
   Dricker inte sprit – dåligt då man inte passar in i gemenskapen.
   Dricker man – då är man alkoholist.
   Och så vidare…
   Slutsats: Var som du är vare sig du är invandrare eller svensk, SD anhängarna kommer ändå aldrig att gilla dig, de gillar inte ens sig själva.

   • Totte - 11 november, 2014

    Sorry – du har fått missuppfattningar om bakfoten som så många andra. Det är inte 1985 längre och folk i gemen begriper skillnaden mellan kritik av asylpolitiken och ringaktning av invandrare.

    Invandrare som har icke-tärande jobb (”lots”, personlig assistent till sjuk anhöriginvandrad släkting, eller liknande) eller som räknas som Genevekonventionsflykting, som inte begår brott, som inte måste bära slöja som polis – mer generellt låter svensk lag gå före privatsaker som religion, som gifter sig med vem de vill, dricker så mycket eller litet de vill utan att skada andra, lär sig svenska och vill att deras barn ska bli svenska, och inte kräver att de traditioner de bibehåller hemifrån ska kallas ”svenska” – de är väldigt välkomna hit för 90% av SD-väljarna.

   • Martin Linderoth - 12 november, 2014

    Eller så stannar man i sitt hemland istället för att resa genom 10 trygga länder för att ta sig hela vägen till ett land som inte passar.

  • Sten Karlsson - 11 november, 2014

   Dags för lite Love and Peace igen!

  • Daniel - 12 november, 2014

   Ajaj! Din kommentar ligger farlig nära hets mot folkgrupp. Just ja, Sverige har inte till fullo implementerat FN:s förklaring av de mänskliga rättigheterna eftersom ”politisk uppfattning” från artikel 2 ej ses som en mänsklig rättighet i svensk lagstiftning.
   ————————————————————————————————————
   SD:s politiker är inte på något sätt mer kriminella än andra politiker. Förvisso verkar andelen som är dömda för brott vara högre än för resten av befolkningen men det har nog att göra med att det är vissa typer av människor som blir människor.
   De senaste undersökningarna av politikers kriminalitet är från inför valet 2006 då Expo undersökte SD och kom fram till att var tionde representant på kommunal, landstings- och riksdagsplats hade dömts för något brott.
   En av tio, dvs 10%, är ju ganska mycket!
   Samtidigt gjorde SR en oberoende undersökning av de partier som var representerade i riksdagen, dvs S, V, MP, M, C, FP & KD. Där visade det sig att VAR FEMTE. Här handlade det alltså om att nästan 20% av de på kommunal, landstings och riksdagsplats hade dömts för något brott.
   ————————————————————————————————————
   Så vad säger du om det?

  • Fingal Hult - 12 november, 2014

   ”Frågan är dock om det är bra för landet att sådana människor släpps in i maktpositioner”. Nej, faktiskt inte. Frågan är om de beslut som tas i riksdagen är bra för landet – INTE vem som tar besluten och INTE dessa personers bakgrund eller påstådda hemliga agenda.
   Visa lite intelligens, för 17. Fundera över motionernas för-och nackdelar, inte över författarens förflutna.

 21. Ej sverigedemokrat - 11 november, 2014

  Det är väl snarare helt vanliga motioner med en starkt konservativ prägel. Vad är det för ”sjukt” med det? Å andra sidan antar jag att ni använde invektivet ”sjukt” för att det skulle generera många klick, och på så vis reklamintäkter till det sjunkande skepp som stavas gammelmedia.

 22. Olle - 11 november, 2014

  Det är bara i de kommunistiska journalisternas ögon detta kallas ”sjuka”. Mycket sunda förslag är vad dessa Sverigedemokrater lagt fram. Fortsätt så!

 23. Totte - 11 november, 2014

  3 är helt fel, då får man förbjuda klockringningar också. 5 är krånglig och förkastlig av det skälet, 1, 6 och 7 behöver slipas på.

  Tycker man att 2 och 4 är sjuka eller ens särskilt dåliga har man ingen som helst koll på brottslighet på landsbygden och missbruk av barnasylskälen.

  Ska Sverige bli ett bra land med hög invandring behöver asylkraven skärpas, välfärdssystemet bantas, arbetsmarknaden avregleras, och diskriminerande lagar som HMF och särskilda stöd för nyanlända tas bort. Fullt genomförbart – se på Schweiz och USA.

  • Maria Nilsson - 11 november, 2014

   Men snälla Totte. Klockorna har ringt i det här landet i tusen år!

   • Joanna - 12 november, 2014

    SD vill alltså förbjuda böneutrop inom alla religioner, kyrkringning ses som ett slags böneutrop. Så en lag som skulle förbjuda alla sorters böneutrop skulle alltså även förbjuda kyrkringning, oberoende hur många tusen år det än har funnits i det här landet.

    (Vilket skulle vara en förlust såklart då kyrkringningar i protest mot svenskarnas parti då också skulle bli olagligt.)

   • Totte - 14 november, 2014

    Visst. Men jag ser inte klockringningen som ett bevarande av historia i första hand utan mer som ett sätt att kalla till religiös sammankomst för ett trosförbund. Kyrkan har inget med staten att göra och vi har religionsfrihet. Alltså tycker jag att muslimska förbund ska ha samma rättigheter att föra (o-)ljud vid sammankallandet.

    Sedan tycker jag att båda förbunden ska finansiera sin verksamhet med medlemmars pengar, inte med skattemedel. Jag betalar dock gärna skatt för att bevara kulturminnesmärken och dit räknar jag kyrkorna. I det avseendet är moskéerna självklart undantagna, de har inget med landets kulturhistoria att göra på ett bra tag.

  • Martin Linderoth - 12 november, 2014

   Kyrkklockorna tillhör vår kultur och tradition. Invandrare och deras kulturer skall vara underställda den svenska kulturen, det här är inget ingenmansland.

 24. Johan - 11 november, 2014

  Jag tar mig för panna kring att vissa förslag skulle vara sjuka..
  Var ligger det sjuka i att höja kraven på antagningen till Polisen?
  Var ligger det sjuka att öka polisnärvaron på mindre orter, än att som idag, minska den?
  Jag tycker definitivt vi ska förbjuda böneutrop, men även kyrkringningar. Om nån gift sig, eller begravs någon, kan det vara okej, men dagliga rop och klinganden..? nae..

 25. Fredrik - 11 november, 2014

  Att försöka säkerställa flyktingbarns ålder tycker jag är helt ok… för annars blir det en massa pedofili i praktiken. Så det förslaget är bra.

  Vissa familjer plussar några år på tjejer för att kunna gifta bort dem tidigare, och tar minus på pojkar, för att de ska kunna vara duktigare/mognare i skolan och få bra betyg och bra jobb…
  Det är bra att motverka detta om det är möjligt.

 26. Mohamed - 11 november, 2014

  det är så sjukt att jag ser folk som håller med SD om denna listan, allt som står här är försök att hindra invandrare från att bli svenskar, om du vill göra det svårare för oss att få passet hur ska vi då känna oss som svenskar, jag vet att invandrare tar emot passet med stolthet.
  En annan punkt är religionen, det löjliga är att försöka skylla på alla religioner, när det syns klart och tydligt att han har problem med muslimer. Muslimer har varit här länge och har inte orsakat några problem ens.
  Sverige har det bra och det hoppas vi att det fortsätter på så sätt och bli ännu bättre, men SD vill göra livet för invandrare svårt, vi kommer ofta från stora problem och kommer hit för att framförallt lämna förtryck och fattigdom eller krig, Sverige tar emot oss för svenskar är snälla och vill hjälpa till, men SD vill inte ha oss här, och då vill de höra att vi är alla Arbetskraft, nej, det är inte så, de flesta som kommer hit är antingen barn eller äldre, glöm inte det, när man snackar statistik så förväntar sig SD att alla är:Män,utbildade och redo för att jobba direkt, Nej, det där är kortsiktigt och idiotiskt. de som verkligen leder landet tänker på långsiktiga framtiden vilket innebär att äldre människorna förväntas inte jobba eller lära sig språket eftersom de är gamla och inte klara av det, men deras barn och deras barnbarn är riktiga målgruppen och anledningen vi kommer hit, Plus invandrare familjer får ofta mer barn vilket är framtidens arbetskraft medans svenskar får max 2 barn/familj. så mina kära hatare/älskare tänk till innan ni säger något och sårar oss.
  Mohamed
  En student och framtid arbetskraft.

  • Ali ab-Dahli - 11 november, 2014

   Salem Alaykum Mohammed, asså du har så rätt. liksom jag kom hit med mina föräldrar när jag var liten, men nu SD vill skicka ut mig och min familj till Irak. dom tycker inte om oss, vi är troende muslimer de är därför.. vet dom inte att Islam är en fredlig religion? den handlar om kärlek. araberna har egentligen byggt upp europa med sin kultur, vi hade massa uppfinningar.. vi måste hjälpa varandra, SD fattar inte det på riktigt

   • Ateist - 12 november, 2014

    Fredlig religion? Är det en slump att dom skriker Allahu Akbar i mer än varannan upplagd avrättning internet? Hur sunt är det med lagar och politik baserade på religion? Verkligheten är tydligen en annan.

   • Daniel - 12 november, 2014

    SD vill inte skicka ut någon. De vill minska invandringen. Varför läser du inte på om SD:s politik.
    Sedan så vore det väl bättre om araberna byggde upp sina egna länder? Vill du inte se ett starkt Irak istället för ett Irak som är drabbat av krig och konflikter? Skulle inte din lojalitet vara hos Irak och dess folk?

   • Totte - 14 november, 2014

    Arabvärlden har skapat och bidragit till en hel del men det är en otroligt grav överdrift att araber byggt Europa. Har du tagit dina kunskaper från Guillous Arn-historier? Och vill man gå längre tillbaka kan man ju fråga sig vad arabvärlden varit utan Europa (Grekland)? Blir bara fånigt, men vi kan väl alla vara överens om att i har Afrika att tacka för mycket då de första människorna kom därifrån.

    Dessutom: vad har arabvärlden bidragit med i modern tid utom oljan? Enormt viktigt, men det har bara med handel att göra, inte ett dugg med vetenskap och kultur.

    Är du legalt flyktinginvandrad eller har arbete vill inte SD skicka ut dig alls. Om du är rädd för ett parti som vill assimilera svenskar, vad säger du om den värdegrund som resten av partierna vill påtvinga alla i landet? De menar att SD har fel människosyn, då skulle de bara veta vad som gäller för vissa galningar de har i sina egna led – Kalan och Waberi är de mest kända exemplen hittills. Sila mygg och svälja kameler, finns det ett svenskt uttryck som lyder.

  • Mikael - 12 november, 2014

   Hur menar du att sd’s förslag :Josef Fransson (SD) vill ha högre polisbemanning på landsbygden eftersom ”utländska ligor åker runt på stöldturnéer och ibland till och med rånar och misshandlar människor i deras hem. I ett uppmärksammat fall för några år sedan blev ett äldre par brutalt ihjälslagna”.
   Är försök att hindra invandrare från att bli svenska!?

  • Kim - 12 november, 2014

   Varför tror du att det handlar om att ni är muslimer? Det handlar om mycket mer än så. T.ex att Islam och hela kalaset vill ta över länder för att dem inte brukar deras religion. Handlar även om att det är bostadsbrist här, de äldre har det inte bra idag men också att siffrorna som migrationsverket framställt för kostnaderna för all invandring är vansinnes hög, pga den kostnaden så minskas pengar till välfärden som detta landet har. En välfärd som sla hjälpa alla men i dagsläget hjälper en viss målgrupp bara, det är inte rätt.
   Ta hand om folket som är här först och främst, både svenskar och invandrare. Och att höja kraven på invandrare, vad är det för fel med det? Varför ska dem få komma hit och mjölka staten på pengar utan att bidra?

  • Daniel - 12 november, 2014

   Jag har bott i Japan och SD:s förslag är mycket mindre strikta än den politik som Japan faktiskt för. Ändå är Japan ett fungerande land (om än lite hög statsskuld), och jag har aldrig känt mig så trygg i Sverige som i centrala Tokyo. Till och med lite tuffare områden som Kabukicho i Tokyo, där bland annat yakuza (maffian) håller till, så kan man promenera ute sent på kvällen.
   Invandrartäta områden i Sverige skulle jag aldrig våga gå ut i sent på kvällen eftersom jag är ”svenne”. Hatet mot svenskar är gigantiskt bland vissa unga män med invandrarbakgrund.
   ————————————————————————————————————
   Hur som helst, med höga krav så känns det väl mycket bättre om du får medborgarskap? Det känns väl bättre än om du får medborgarskapet i ett paket Frost flakes?
   ———————————————————————————————————–
   Muslimer har inte funnits i Sverige ens i 100 år. Det är något nytt. Likaså den stora invandringen. På internet kan du hitta SCB:s folkräkning från 1961. Om du laddar ner del 4 (PDF) och går till sida 106 eller 107 (tror jag det är) så kommer du att se att befolkningen år 1961 var ca 7,5 miljoner. Ca 300 000 var utlandsfödda. Då var alltså 7,2 miljoner svenskar. Ca 200 000 av de utlandsfödda var finnar. Sedan var det norrmän, danskar och nordeuropéer. Personer från mellanöstern fanns det bara ett hundratal av.
   ———————————————————————————————————-
   Frågan är om Sverige verkligen blir bättre med den invandring vi ser idag. Välfärden är uppbyggd för ett samhälle med liten invandring och hög sysselsättning. Sysselsättningsgraden bland utomeuropeiska invandrare är ca 30% lägre än bland svenskar.
   På sikt kommer vi att tvingas till att försämra arbetstrygghet för att kunna få fler i jobb och försämra välfärden eftersom den ligger under så hårt tryck.
   ————————————————————————————————————
   Om man ser på miljön så är det negativt för Sverige att ha en stor befolkning om vi ska ha samma levnadsnivå som idag. Det kommer att kräva mycket mer energi och kostnader och samtidigt miljöförstöring än i varmare länder. Bara av det skälet så tycker jag att det är bra om familjer får max 2 barn.
   ————————————————————————————————————
   Du tycks tro att Sverige alltid varit ett rikt land. Min mormors mor dog i TBC år 1914 och min mormor, som då var 7 år och för gammal för barnhem tvingades ta jobb som piga på en bondgård. Det var det gamla fattigsverige och det fanns in på 1930-40-talen.
   Det var svenskar, främst inom socialdemokratin, som kämpade för förbättringar. Efter det andra världskriget kunde svensk industri arbeta på högtryck och då behövdes det arbetskraft, som man hämtade från södra Europa. Det är först på 70-talet som flyktinginvandring började på allvar.
   Sverige har inte alltid varit rikt och kommer inte alltid att vara rikt om vi inte förvaltar vårt arv väl. Vi har fått det från våra förfäder och ska lämna det till våra barn. Om du vill vara en del av det så är du välkommen.
   Förvänta dig dock inte att få allt serverat på silverbricka. Var inte heller otacksam, det ser väldigt illa ut.

  • Svensken - 12 november, 2014

   Alla rån och mord som som begås ,att jag måste börja låsa bilen och huset när jag är hemma ,att mina barn rånas och misshandlas och att ingen respekt finns för äldre och alla dessa skjutningar där ligor dödar varandra

 27. Silme Öndursten - 11 november, 2014

  Jag är kommunist och det har jag varit sedan jag blev politiskt medveten, för 30 år sedan, men jag ser ingenting särskilt sjukt i någon av dessa motioner??!

  • Bengan - 12 november, 2014

   har du inte insett komunismen misslyckande efter 30 år så är du inte politiskt medveten……

  • annica walther - 12 november, 2014

   Jag är också kommunist, och alla människors lika värde är därmed betydelsefullt för mig. Som kommunist så är jag lojal med människor som tillhör arbetarklassen, något som de flesta som kommer hit i grunden gör, och jag är emot imperialismen, imperialismen som många gånger ligger bakom krigen i våra flyktingars hemländer. Sverige är femte största landet av vapenexport per capita. något som gör att vi behöver ta ansvar för vad detta har för betydelse i de drabbade länderna. Som kommunist borde du veta bättre, du borde begripa allt det här om vad det är som urholkar vår välfärd, för det är inte invandrarna som kostar oss skjortan, det är borgarpacket med privatiseringen i spetsen. Som uttalad kommunist måste man se bakom ridåerna, du måste analysera din omgivning, jag tror du behöver läsa om motionerna igen,, och den här gången tar du på dig de kritiska kommunistglasögonen!

  • Niklas - 12 november, 2014

   Du har inte hängt med att marxismen har bytts ut mot postmarxismen sedan murens fall? Samt har till skillnad från marxismen anammats av samtliga partier i Sveriges riksdag, med undantag av oppositionspartiet SD? De vita, manliga svenska arbetarna ansågs tidigare vara de förtryckta, men enligt den nya tron är de istället förtryckarna på grund av sin rastillhörighet och sitt kön, samt eventuellt även för sin sexuella läggning (om de är heterosexuella) och sin eventuella religionstillhörighet (i stort sett om de är något annat än muslimer, samt speciellt om de är kristna eller ateister). I vissa situationer kan de fortfarande kallas ”svaga” om de röstar rätt, men jäklar om de röstar på SD, då finns det ingen gräns för hur mäktiga, starka och ondskefulla de är!

   Den nya ideologin har gett oss ännu mer komedi än till och med kommunismen lyckades med, som t.ex. kvinnor som har fötts in i skatteadeln och leker offer i maktens korridorer med hänvisning till sitt kön, icke-vita från välbärgade och priviligerade förhållanden som med frikostiga mängder skattepengar får framföra hur pass marginaliserade och icke-priviligerade de är, för att nu inte nämna en verklighetsbeskrivningar utifrån pseudovetenskapligt grundad ideologi, konspirationsteorier och annat som helt saknar kontakt med verkligheten. Det har givetvis kombinerats med en utrensning av ämneskunskaper och vetenskapligt tänkande ur den svenska offentligheten och inte minst det svenska utbildningssystemet, då sådana kunskaper verkar ha en negativ effekt på människors förmåga att anamma de nya sanningarna. Idag har svenska elever lägre kunskaper, sämre läsförståelse, sämre förmåga att tänka matematiskt, sämre kunskaper inom vetenskap och sämre förmåga till problemlösning än eleverna i alla någorlunda ekonomiskt och tekniskt jämförbara länder (och även i jämförelse med en del fattiga länder).

 28. Pelle - 11 november, 2014

  Jag tycker allt det där låter mycket sunt. t.ex varför ska jag betala ett lyxigt fängelserum till någon som ändå ska utvisas. Nä, jag tycker SD kommer med mycket sunda förslag.

  • Haha - 13 december, 2014

   Men du är ju såklart mer än villig att betala ett lyxrum för en svensk som våldtagit någon eller mördat någon, det gör ju inget liksom han är svensk och är en av oss :))) Han är ju såklart värd mer än en invandrare. Äcklas av alla kommentarer jag läser här, ni som håller med är inte friska. Ser ni inte att de bygger Hitlers Tyskland på nytt?! När SD pratar om ”invandrare” så syftar de självklart på muslimer men deras IQ är så lågt att de inte kan begripa någon gång att det inte bara är folk från Mellanöstern som är muslimer och det verkar inte deras sympatisörer göra heller, tyvärr. Tycker det är sorligt att du lever med en sån syn på människor. Kram.

 29. Amerikan - 11 november, 2014

  Som i USA alltså? Lät både rimligt och bra, galaxer ifrån koncentrationsläger för män eller nedläggning av kärnkraften………

 30. Ahmed - 11 november, 2014

  Vad är det som är så sjukt med detta? Jag är själv invandrare och anser att inte vem som helst ska få komma hit. Har man som intension att bidra och har mestadels rent mjöl i påsen är det ju inga som helst problem med SDs motioner.

 31. Janne - 11 november, 2014

  Alldeles utmärkta förslag. Ser inget sjukt i dessa. VESNA PREKOPIC verkar inte ha alla hästar i stallet…

 32. Maly - 11 november, 2014

  Finner inget orimligt i förslagen. Tex:

  ”2. Polisbemanning Motion 2014/15:1551

  Josef Fransson (SD) vill ha högre polisbemanning på landsbygden eftersom ”utländska ligor åker runt på stöldturnéer och ibland till och med rånar och misshandlar människor i deras hem. I ett uppmärksammat fall för några år sedan blev ett äldre par brutalt ihjälslagna”.”

  Till ”journalisten” bakom listan säger jag bara – Välkommen till verkligheten…
  http://www.atl.nu/arbetsliv/frustration-vid-m-te-f-r-en-tryggare-landsbygd

 33. Niklas - 11 november, 2014

  SD:s ”sjukaste” motioner handlar alltså om att införa det som redan finns i en lång rad normala industrialiserade länder?

  Det skulle så klart vara intressant att få veta hur Dagens Arena skulle beteckna Sjuklöverns för alla länder, eller i vissa fall åtminstone för alla industrialiserade länder, unika politik när det gäller skola och resten av utbildningssystemet, asylpolitiken, försvarspolitiken, politiken för polisens och rättsväsendets verksamhet o.s.v. Det är knappast vågat att gissa att samtidigt som för andra länder normal politik är ”sjuk”, så är det politik som svenska regimen ensam bland alla jordens regeringar bedriver och anser vara vettig ”frisk”. Trots att svenskarna är det mest okunniga och obildade folket bland alla andra någorlunda jämförbara länders befolkningar, så är det så klart ändå magiskt så att svenska regimen vet vad som är rätt, medan resten av jorden alltid har fel över hela linjen. Det ”vet” ju alla.

  Dagens Arena – fördummande svensk ljugmedia, snart inte nära där du bor.

 34. Christoffer - 12 november, 2014

  Ta en titt på alla andra partiers motioner genom tiderna, där finns idioti i ren form och äkta lyteskomik, om man nu tycker sådant är intressant.

  Jag skulle lätt stödja nästan alla motionerna, utom motionen om tolk.
  Kraven på språkkunskap och inlärning ska vara hög, BETYDLIGT högre än idag. Men när det gäller rättsmål och tvister, så kan jag tycka att tolk ska vara en rättighet för att den enskilde ska känna sig så bekväm och trygg som möjligt.
  Dock är dagens system förkastligt och jag förstår motionens syfte till fullo. Men när invandrare kräver och efterfrågar tolk vid varje myndighet de påträffar i Sverige, och ofta också ges en personlig tolk om sådan finns så är DET SJUKT.

 35. Stefan - 12 november, 2014

  Det enda sjuka med den här artikeln, var rubriksättningen….

 36. Anna - 12 november, 2014

  Drabbar tolken de hörselskadade också…? :(

  Lika krav för så viktiga yrken som poliser och brandmän, Superbra!!

 37. May Gustafsson - 12 november, 2014

  Skall kungen med tysk mor och engelsmän och fransmän i släkten i flera generationer utvisas? Skall vår tyska drottning Silvia utvisas? Skall Zlatan och alla andra idrottsmän med utländsk härkomst utvisas? Skall alla judar förbjudas bära judiska attribut och som kräver att få utöva sin religion utvisas? Skall turbanförsedda siker med långt hår tvingas slänga turbanen och klippa sig för att inte riskera utvisning? Skall alla finnar som bott i Sverige i flera decennier, men trots det talar mycket dålig svenska utvisas?Skall Mark Levengood och Marit Paulsen utvisas osv i all oändlighet. Det tycker INTE jag.

  • Hasse - 12 november, 2014

   Vart i hela friden har du fått att det skulle vara aktuellt med att utvisa dessa personer??
   Är det du skriver ett tecken på att propagandan från de cyniska elementen på den människohatande vänsterkanten faktiskt bär frukt?

  • P - 16 november, 2014

   Inga av dina exempel skulle resultera i en utvisning med SD vid makten. Var i hela friden har du fått för dig all det där?

  • marie - 13 december, 2014

   Ja och det är samma rasist kort som hålls upp från just från folk som är invandrare sominte förstår att det inte finns några rasister i SD. DEt är en helt fel uppfattning. det står ingenstans i deras stadgor om att dom på något sätt är rasister. Dom är dessutom emot främlngsfientlighet. hmmm väldigt rasistiskt. eller??
   Och varför tror folk att SD utvisar invandrare. ? Dom kan inte utvisa invandrare det gör migrationsverket. Sluta flumma nu och sluta läs Aftonblaskan m co

 38. john - 12 november, 2014

  Såg rubriken och förväntade mig någonting helt anbat… var i ligger det sjuka i dessa motioner?

  • Tove - 12 november, 2014

   I att de grundar sig i en åsikt om att människor har olika värde. Vissa av förslagen kan säkert effektivisera, men till vilket pris? Andra är kontraproduktiva. Ta bort tolkar för att folk inte kan svenska? Nej, ordna bättre språkutbildning så behövs inga tolkar…

   • Jens - 12 november, 2014

    Finns det något land i hela världen som lever upp till ”människors lika värde”? I så fall vilka?

   • Niklas - 12 november, 2014

    Olika värde för vem då? Och innebär det här att alla andra länder grundar sig i en åsikt om att människor har olika värde, eftersom de uppenbarligen delar SD:s synsätt framför den världsunika hos de rödgröna och alliansen?

    Och hur får du Sjuklöverns finansiering av rasistisk ideologi, pseudovetenskap och konspirationsteorier riktade mot ”vita, heterosexuella män” för miljarder skattekronor årligen de senaste tjugo åren och upphöjandet av den till statsreligionsstatus som inte får ifrågasättas att stämma överens med ”människors lika värde”? Samt innebär det att alla andra länders regeringar är rasister, då de inte har upphöjt dessa till statsreligion (eller överhuvudtaget ens ägnar sig åt dem)? När blev det ett tecken på att man är rasist om man inte stödjer rasistisk ideologi och de svenska raslagarna?

 39. Jens - 12 november, 2014

  Vanligt sunt bondförnuft är ”sjukt” enligt dagens sjukhjärnsjournalister.

 40. Martin Linderoth - 12 november, 2014

  Jag tyckte samtliga förslag var bra, vad är detta för agendasättande artikel? Flera av dessa förslag är dessutom gällande i andra länder i Europa.

 41. Marx förespråkade folkmord - 12 november, 2014

  Det är mycket rimliga förslag av SD. Men man bör ju inte bli förvånad av rubriksättningen av en ”oberoende, radikal, progressiv tidning”. Nu är väl detta snarare en kommunistisk tidning med dylik agenda och jag kommer inte förvänta mig att man redovisar någon lista på alla sjuka förslag som kommit från den rödgröna planhalvan.

  Det enda sjuka är att kommunistisk press anser sig kunna ställa medicinska diagnoser på politiska motståndare. Något som var flitigt använt inom Sovjet-unionen och DDR.

 42. Muuh Amed - 12 november, 2014

  Är dessa förslag sjuka? Vem vill då vara frisk?

  Immunförsvaret har en mycket viktig funktion för överlevnad. Att uppvisa reaktioner är inte det sjuka. Det sjuka är att ignorera dem. Ta febernedsättande eller smärtlindring och bara köra på.

  Att fylla på med partiklar som inte kommunicerar språk och lagstiftning på ett för organismen gynnsamt sätt väcker immunförsvaret till liv. Förkylningen är snuva som reaktion på viruspartiklar. Diarré och andra tarmlidanden från intag av laktos och gluten. När harmonin mellan intaget och mottagare brister är det i de tecken på sjukdom det är tecken på vakna reaktioner.

  När människor flyr från områden där religiösa omständigheter format ett samhälle som stöter bort sina egna då är det snarare något som är sjukt där. När ledningen i landet angriper de sina eller tillåter det. Men då ska det sjuka sökas där och inte projiceras på reflektioner enligt denna artikel. Det är ju olyckligt om det sjuka tar sig vidare.

  Zlatan är född i Sverige. Han är en livskonstnär och inspiratör och jag hade gillat honom var han än vore född.

 43. Fredrik - 12 november, 2014

  Förslagen är i mycket sådant som finns och egentligen alltid har funnits i länder som Kanada och Australien. Dvs de länder som annars brukar framhållas som förebilder för Sverige av invandringspolitiksförespråkarna. Sedan finns det en del som även utgår ifrån svensk kontext t ex behovet av fler poliser på landsbygden.

  Så det är ju inte sjukt i meningen vattenvirvlare i riksdagshuset (genomdrivet av miljöpartiet). Eller införande av elallergi som diagnos (också miljöpartiet). Mer sjukt i meningen normal praxis i de länder vi annars brukar se upp till. Om de inte är våra grannländer såklart för då kallar vi dem för fasciststater istället.

  • LasseVbg - 13 november, 2014

   Jaså var då brukar de förespråkas? Ännu en SD-myt som skapas och sprids.

   • Daniel - 13 november, 2014

    Du lever verkligen i en skyddad verkstad?
    Läs på om Kanadas invandringspolitik. Förslaget om poängsystem är direkt taget från dem. I Kanada har man diskuterat att utvisa andra generationens invandrare(som ej är medborgare) om de är grovt kriminella.
    Spartanska fängelser (nr 1) är norpat från Norge. Åldersbestämning (nr 4) är säkert från Norge och Finland. Nr 10 verkar vara inspirerad av Storbritannien, där nya medborgare svär trohet till drottningen, eller USa där man svär trohet till konstitutionen.
    När kommer du ur din skyddade verkstad?

    • LasseVBg - 14 november, 2014

     Skyddad verkstad hit och dit…jävla trams, du vet inte ett skit hur jag lever. Jag frågade VAR Kanada och Australien förespråkas som förebilder för invandring. Fattar du?

 44. Mari - 12 november, 2014

  Anser att kraven SD ställer är helt rimliga. Liknar mer sunt förnuft. Hur kan journalisten tycka att det t.e.x. skulle vara korkat med fler poliser på landsbyggden.. Är någon korkad så är det journalisten.

 45. Pro Patria - 12 november, 2014

  Kan den s.k journalisten VÄNLIGEN peka ut vad som är så sjukt i dessa fullt friska motioner?

  I Norge så åldersbestämmer man invandrare på detta sätt, eftersom det är den säkraste metoden:

  Sidan april i år har UDI kunne undersøkje alderen til alle einslege mindreårige asylsøkjarar med røntgen av tenner, handledd og gjennom intervju. Så langt viser tal at kvar fjerde som søkjer asyl som barn utan foreldre er over 18 år. Källa: http://www.nrk.no/nyheter/1.11138542

  Och tycker t.ex den s.k journalisten att jag som bor på landet får skylla mig själv om jag blir mördad eftersom vi har total avsaknad av polis här?

  Inte undra på att vårt förtroende för tidningar är bottenlågt när vi läser sånt här!

  • Rick N - 13 november, 2014

   Japp om Norge, dito Finland. Så fort de började åldersbestämma så sjönk antalet sökande där och ökade här. Och fortsätter öka.
   Få verkar fråga varför antal kan sjunka pga att ålderstester införs …. klent i tankekapaciteten måste det vara. Bevisligen tar ju både Norge och Finland emot ensamkommande barn de med, enda skillnaden är att de försöker säkerställa att barnen är högst 18.

 46. Liza Kuhlin - 12 november, 2014

  Är de sjukt att vilja ha ordning?

  Är de sjukt att inte urskiljningslöst släppa in allt och alla i vårt land som vill komma hit?

  Är de sjukt att ha ett regelverk som skyddar vår befolkning och vårt land.

  Är de något som är sjuuuuuuuuuukt så är de vår regering som inte prioriterar de sina och sitt land i första hand.

  Undrar vilken planet ni journalister av idag kommer ifrån? Ni serverar skruvade intervjuer och ställer ledande frågor gång efter annan.

  Och under valrörelsen skall vi inte tala om hur ni skriver ner, mobbar, smutskastar, trakasserar och på alla tänkbara vis försöker sänka SD.

  I min värld har jag tappat respekten för ”er värld” för länge sedan. Ni är beredda att klampa in i enskilda människors innersta ..och kränka integriteten för ett bra ..”löp.” Ni har ingen aning om vilka personliga/mentala skador allt detta kan åsamka människor med känslor och hjärta.

  En seriös tankeställare vore på sin plats ….

 47. Niklas - 12 november, 2014

  Efter folk läst listan som försvarar människosmuggling och framställer det som någon form av hjälporganisation så tror jag sd fick minst 10 röster till. Detta är bara kontraproduktivt och att kalla dom sjuka är ju bara överdrift som bara gynnar sd. Detta är ju inte ens i närheten av vad vissa miljöpolitiker lagt fram som till och med använder statens utredningstjänst för att få sina konspirationer besvarade.

 48. Lisa Johansson - 12 november, 2014

  Vart är Sverige på väg? Snart får man flytta till Norge eller liknande. Rasism får ALDRIG normaliseras, ALDRIG, sätt ner foten NU INNAN det är för SENT!

  • Åsa - 12 november, 2014

   Men hur tänkte du nu? I Norge sitter Fremskrittspartiet i regeringen.

  • Daniel - 12 november, 2014

   Om du vill flytta till annat land för att det här är sjukt.. så kommer du få seriösa problem. Eftersom det är lag och standard i praktiskt talat nästan alla länder.

  • Gaijin - 12 november, 2014

   Haha! Norge har en striktare invandringspolitik än Sverige! Kanske inte lika strikt som den som SD förespråkar men definitivt striktare än den som förs i Sverige idag. Sedan sitter SD:s motsvarighet i norska regeringen.

  • Niklas - 12 november, 2014

   Du inser väl att den svenska asylpolitiken är helt världsunik och att alla andra länder på jorden bedriver mer eller mindre ”SD-politik”? Du inser väl hur märkligt det vore om du flyttar för att du inte anser att den svenska asylpolitiken är tillräckligt extrem till ett valfritt land vars politik enligt dig är ”rasistisk”, speciellt som många länder utanför Norden har betydligt hårdare regler än de SD föreslår?

 49. Lasse - 12 november, 2014

  Inte visste jag att SD hade så sansade och genomtänkta motioner. Det låter väl som samma lagar och regler i ett stort antal demokratiska och utvecklade länder!

 50. Erik - 12 november, 2014

  Ser inga konstigheter, snarare en drastisk förbättring av det svenska samhället! Heja SD!

  Mvh

 51. Lennart Johansson - 12 november, 2014

  Det enda sjuka i det här sammanhanget är den s.k. journalisten. Fullt rimliga, sansade och genomtänkta motioner.

 52. Sven-Olof Eriksson - 12 november, 2014

  Praktfullt av Vesna Prekopic, en sån miss! Utmärkt att dessa motioner lyfts fram, de är verkligen bra för Sverige och svenska folket. Inte förvånande att en av ”våra nya svenskar” har skrivit artikeln. Fundera över varför det numera är vedertaget att skriva 7k i stället för sju(k)lövern.
  Apropå något som är sjukt.

 53. Carö Von Dussein - 12 november, 2014

  Alla motioner ter sig som sunt bondförnuft. Vill man bo i Sverige så får man väl ta seden dit man kommer annars blir det problem. Varför skal Vi Svenskar anpassa oss till dem och inte tvärtom ?!

 54. Ulf - 12 november, 2014

  Det enda sjuka i denna artikel är den s.k. journalistens försök till vinkling.

 55. Anders - 12 november, 2014

  Utmärkta förslag. Detta skriver troligen 90 % av människor under på. Hederliga invandrare och de som alltid bott här. Vi är alla intresserade av ett land som håller ihop, är tryggt och inkluderande.

 56. Andreas - 12 november, 2014

  Vad är så sjukt med de här motionerna? Det är ju vanligt sunt förnuft!

 57. annica walther - 12 november, 2014

  om det här är vad ni anser vara ”normalt” och sunt förnuft så undrar jag om allmän rösträtt är så genomtänkt ändå…Borde komma med nåt slag krav på kunskap och analyseringsförmåga!!

 58. esch - 12 november, 2014

  Vore väl toppen att införa Hitlers Ahnenpass även i Sverige–,tänk vad man kunde rensa, men jag undrar vem skulle jobba ??Är inte diskusionen lite dummt—-,skall man inte understöder mäbnniskor i nöd ?—-kanske gods bud gäller inte längre i sverige ???

 59. Tomas - 12 november, 2014

  Jag tyckte alla förslag var dåliga utom 2. Mer polisbemanning på landet *kanske* kan vara en bra sak. Allt annat gick bara ut på att diskriminera beroende på härkomst — vilket är helt osvenskt.

  • annica - 12 november, 2014

   tack!!! nån som är vaken iaf.. !

  • Daniel - 12 november, 2014

   Fel. Kvotering är diskriminerande.
   Positivt särbehandling är lika förkastligt som negativ särbehandling.

  • Totte - 14 november, 2014

   Härkomstbaserat? Nej, medborgarskapsbaserat. Och i staten Sverige har medborgarna privilegier, det är helt i sin ordning.

   1. Spartanska fängelser för utländska medborgare – alla utländska medborgare ska behandlas lika. Således inte härkomstbaserat, däremot medborgarskapsbaserat.

   2. Poliser på landet – inget att säga om, som sagt är det en rimlig lag om behovet finns.

   3. Böneutropsförbud – har heller inget med härkomst att göra, diskriminerar svenska muslimer likaväl som irakiska muslimer. Sedan är förslaget helt åt skogen ändå.

   4. Åldersbestämning av flyktingbarn – inte heller härkomstbaserat, lika för alla oavsett ursprungsland.

   5. Invandringspoäng – lika för alla oavsett ursprungsland

   6. Tolkservice – lika för alla oavsett ursprungsland

   7. Religiösa attribut – lika för alla oavsett ursprungsland

   8. PUL – härkomstbaserat! Men vill du plocka bort denna kan du ju också säga ajöss till alla lagar om diskriminering och hets- elle hatbrott pga härkomst. Då blir alla svenskar i ett trollslag. Ställer antirasisterna upp på det tro?

   9. Kvotering – icke härkomstbaserat

   10. Dubbla medborgarskap – ej härkomstbaserat

   De flesta av förslagen – bra eller dåliga – vill ge svenska medborgare privilegier. Vilka privilegier vi ska ha kan man ha delade meningar om, men att säga att vi inte ska ha det alls (vilket blir konsekvensen av att kalla dessa förslag diskriminering pga härkomst) är ju knäppt. Då får vi avskaffa Sverige.

 60. Thore Hult - 12 november, 2014

  Ja det var mycket bra förslag.
  Men jag vill ha totalstopp av all invandring, för Sverige klarar inte det.
  Och barnbegränsning av dem som redan är här.
  Som det är nu så kommer utlänningarna att bli fler än Svenskar om en ganska kort tid eftersom fertiliteten bland utlänningar är ofantligt högre än hos oss svenskar.
  Kina kunde ha barnbegränsning så kan vi,
  Inte nog med att Sveriges befolkning växer, Jordens befolkning växer också enormt.
  Det finns inte mat till alla. Vi bor i en damejeanne, kan man med gott mod säga. Men det blir inget gott vin till sist, det blir kalabalik och kaos. Tyvärr vill inte alla förstå detta. Över 900 miljoner människor på Jorden svälter. Det är vi tvungna att ta och tänka på. Vi måste också tänka på att dess fler invandrare det kommer ju mer konfrontation blir det. Och det mynnar ut i ett ofantligt elände till sist. Och eländet kan komma mycket snart. Jag tycker också synd om de fattiga. Men lilla Sverige kan inget göra, men så naiva är en del människor som tror på att rädda världen. Man kan skratta åt det nu men det skrattet fastnar i halsen om några få år.
  Vi har ingen aning om vad det är för islamer eller muslimer som kommit till Sverige. Kan det vara så att det är Muslimska militärer? Som med ett blixtangrepp kan ta över makten i Sverige? Ja det kan vara så. 99% eller mer fattar inte vad dessa Muslimer talar om, när vi hör dem på gatan för vi kan inte arabiska. Helt plötsligt så har dom tagit över vår riksdag. Vad skall vi göra? Vi har inget försvar, och allra helst inget försvar som stoppar fienden som redan är i Landet Sverige, tänk på det. Så jag säger ”IFRÅGASÄTT” , och tänk efter.
  Jag själv lägger min röst på SD och har så alltid gjort. Det enda parti som tar ställning mot den stora invandringen. Detta är skrivet av Thore Hult.

 61. Nisse Hult - 12 november, 2014

  Ser inga som helst konstigheter med dessa motioner.
  Att lära sig språket är en skyldighet till det land man väljer att bosätta sig i.

  ”om en person som är så extrem i sina åsikter, att denne inte kan finna sig i att inte bära en religiös symbol, verkligen är passande som polis från första början.

  Det är helt rätt. Extremister äro ej välkomna i någon som helst form av myndighets anställning någonstans i Sverige anser jag.

  Av resten av motionerna finner jag inget att anmärka på, det finns ett gott ordspråk:
  ”Ta seden dit man kommer”
  Om jag skulle komma och sprida mina krav i ett annat land, så skulle jag åka ut med öronen före.

 62. Mikael - 12 november, 2014

  Var ju vettiga förslag, men klart att det för en rödvinsdrickande vänstertomte kan ses som kontroversiella krav… =)

 63. Pejki - 12 november, 2014

  Man kan tro att ni ”journalister” är Sverigedemokrater hela bunten. Att ni inte insett hur kontraproduktivt ert kampanjande mot Sverigedemokraterna är. Kan garantera dig att denna ”artikeln” precis värvat några hundra röster om inte mer till SD.

  ”Bra jobbat”

 64. Matte - 12 november, 2014

  Jag måste säga att jag inte alls förstår det ”sjuka” med dessa motioner. Det är väl snarare journalisten som blundar för verkligheten, vilket i sig kan anklagas för ”sjuklighet”. Att ha krav kring religion är inte heller något konstigt, det har Sverige själva verkat för gentemot sina egna medborgare alltsedan man började jobba för ett skiljande av stat och den kristna kyrkan. Därtill har man politiserat utövningen.

  • Alice - 12 november, 2014

   Jag tycker att du är SJUK som inte tycker att detta är sjukt!

   • Daniel - 13 november, 2014

    Och vem ger dig rätt att sätta sjukdomsstämplar på människor? Många av motionerna är från andra länder. Poängsystemet är t.ex. från Kanada. Flera länder har striktare ålderstestning för ensamkommande än vad Sverige har.
    Du förstår väl att slutsatsen blir att du tvingas sjukförklara en stor del av omvärlden?

 65. Alice - 12 november, 2014

  …de kanske ska fundera på motioner som handlar om annat än invandring, flyktingar, mörkt hår, slöjor, det svenska språket (som de UTARMAR om nån!)….sen kom jag på att de faktiskt vill ha betald hundpassning också. (om det ska vara babbar som passar hunden framgår ej, men troligtvis….)

  Det som skrämmer mig allra mest är alla ”Det var ju vettiga förslag *drar upp mjukisbyxan och sätter i nytt snus*….” Tills SD:s väljare visar några andra sidor kommer jag referera till ER som lantispack och inget annat.

  • Daniel - 13 november, 2014

   För det första, vad är det för fel på människor på landsbygden? För 150 år sedan var majoriteten av svenskar just lantisar och bönder.
   För det andra så är du minst lika fördomsfull som SD:are. Skillnaden är dock att du i din självgodhet riktar dina fördomar mot mer ”godkända” mål.
   Ett snabbt svar på denna fråga: kan hög invandring kombineras med en välfärdsstat?

 66. Benny - 12 november, 2014

  Sjukt i Sverige – sunt förnuft i resten av västvärlden

  • Niklas - 12 november, 2014

   I de östasiatiska länderna skulle ett parti som SD få hård kritik för sin relativt invandringsvänliga och mot asylsökande generösa politik.

 67. Otacksamma Föräldern - 12 november, 2014

  Det verkar som om en olyckligt rubriksatt artikel på DA gett ett gäng högerspöken mundiarrée. Vore hälsosamt om de isolerades och sprejades med klorlösning tills vi vet att de är symptomfria och åter kan vistas i offentliga rum såsom kommentarsfält. Alltid lika slående hur rasisternas ekokammare ger upphov till att de springer benen av sig så fort det handlar om invandring. Det är sjukt (symptomatiskt) att vi har ett rasistiskt parti som inte vill kännas vid motionärernas och medlemmarnas rasistiska åsikter och handlingsmönster. SD:s nolltollerans emot rasism tömmer ordet på allt användbart och borde således förbjudas. Kan inte någon varumärkesskydda ordet rasism och stämma Jimmie och gänget för varumärkesintrång.

  *Suck*

  • Niklas - 12 november, 2014

   Jag tror knappast att omvärlden är beredda att köpa den svenska nyspråksinnebörden för ordet ”rasism”, utan tänker fortsätta med den gängse definitionen. Utomlands skulle man förmodligen uppfatta det som väldigt märkligt att man ska benämnas som ”rasist” för att man är kritisk mot de svenska raslagsstiftningarna och införandet av rasistisk pseudovetenskap och konspirationsteorier som ”forskning”. Samma gäller så klart för svenska regimens och etablissemangets nyspråkliga innebörd av begreppet ”demokratisk”, som är raka motsatsen till de saker som anses vara fundamentala för demokratiska stater med demokratiskt statsskick och rättsstatsordning (Sverige saknar till stor del det förstnämnda och tämligen helt det sistnämnda).

   Nej, det är nog bättre om ni regimlojala fortsätter att kräva användandet av skattefinansierade våldsgrupper, åtal och straff, svartlistningar, nedstängandet av informationsutbyte och diskussioner om samhällsproblem mellan svenskar på internet utanför statens kontroll och detaljstyrning m.m. mot alla som gör sig skyldiga till att uttrycka tvivel eller kritisera den förda politiken, ange helt egna åsikter, uppfattningar, sprider statistik och forskningsresultat från empiriskt grundad internationell forskning o.s.v., då regimen både kan och redan använder sig av dessa metoder

  • Daniel - 13 november, 2014

   Kan du förklara exakt vad du menar med ”rasism”?

  • Lassevbg - 13 november, 2014

   Ja det är ju uppenbart att nu efter framgången i valet att dom visar ju allt tydligare vad dom är för ett parti. Dom som röstat på dom må vara rasister eller inte, dom har i alla fall röstat på ett rasistiskt, främlingsfientligt parti.

   Föraktet för andra människor kommer fram både hos SD och alla de som kommenterar och tycker det är sunda motioner.
   Dom brukar ursäkta sig med ”jag är inte rasist, jag är bara kritisk till invandringspolitiken”.
   Tjohej du, glasklart att om man stöder dessa motioner så det är själva invandrarna som sticker i ögonen.

   Från SD:s partiprogram:
   ”Vi bekänner oss till den klassiska definitionen av demokrati, där demokratibegreppet inte görs synonymt med de egna politiska uppfattningarna utan primärt vilar på principerna om att beslut skall fattas enligt majoritetsprincipen, att likhet inför lagen och allmän och lika rösträtt för medborgare skall råda, att yttrandefrihet, tryckfrihet, mötesfrihet, föreningsfrihet och rättstrygghet är helt nödvändiga inslag för att medborgarna skall kunna och våga informera sig, engagera sig och fullt ut utnyttja sin rösträtt i fria och hemliga val.”

   ”Lika rösträtt för medborgare”…nja då är det ju bara att se till att dom inte kan bli medborgare = SD-logik.

   • Daniel - 13 november, 2014

    Lassevbg – så vad är det som är rasistiskt eller ens främlingsfientligt i dessa motioner?
    Är det att man vill göra det svårare för folk att bli medborgare? Sverige har väldigt låga krav jämfört med andra västländer. Invandrarländer såsom Kanada och USA har väldigt mycket högre krav än Sverige har på den som vill bli medborgare.
    Då är den enda slutsats man kan dra att resten av världens länder är rasistiska och främlingsfientliga medan endast Sverige är öppna och goda.
    Låter inte det som ett väldigt självgott sätt att resonera?
    SD har ett tveksamt förflutet och de har en relativt hög andel av representanter som uttryckt sig främlingsfientligt i sociala medier.
    Den politik som de presenterar är dock till stor del redan faktisk politik i andra västländer.
    Kom med i matchen, vetja!

 68. Salamon Eisenberg - 12 november, 2014

  Kan jeg spørre hva er det som er så galt med disse forslagene, ser ut som de fleste er heller fornuftige enn de er ”sjuke” Norge kunne og kommer mest sansynligvis til å lære noe av SD framover.

   • Daniel - 13 november, 2014

    Och LasseVbg missar helt poängen. Det som Fremskrittspartiet och Höyre ogillar är SD:s historia och hur den har präglat partiet. Mycket av den politik som SD förespråkar är dock inte så främmande för dem.
    Det handlar alltså om att SD ses som peststämplade på grund av sin historia, samtidigt som mycket av den faktiska politik de för gneom bland annat motioner ligger närmare norsk mainstreampolitik än svensk dito…

   • LasseVbg - 14 november, 2014

    Nja…jag fick inte intrycket att de var speciellt intresserade ”til å lære noe av SD framover”.
    Vad hände med ”skyddade verkstad”-flosklern? Är vi inne på sportflosklerna nu?

    • Daniel - 14 november, 2014

     Du är tydligen helt okunnig om hur andra länders invandringspolitik ser ut. Du verkar inte heller förstå att det är just på grund av SD:s historia som de ses som pestsmittade.
     Se på Norges invandringspolitik. Den är i vissa avseenden närmare SD:s än Sveriges nuvarande…

     • LasseVbg - 14 november, 2014

      Skifta fokus kallas det du gör nu…

 69. Johan Andersson - 12 november, 2014

  Var är det sjuka i dessa motioner? Att detta inte redan finns är en stor faktor till varför vårat land håller på att gå helt åt skogen.

 70. per starre - 12 november, 2014

  Man ser hur nära fascismen vi är när man läser detta kommentarsfält.
  Deprimerande.

  • Daniel - 13 november, 2014

   Menar du att de flesta västländer, som ofta har just den politik som SD vill införa med sina motioner, är fascistiska?
   Du bör komma ut i verkligheten…

 71. Marbj - 12 november, 2014

  Hua- jag blev först väldigt upprörd över själva motionerna men när jag sedan började läsa kommentarerna sprids en kyla i mitt hjärta över mänsklighetens tillkortakommande. Jag trodde att det bara var novembermörkret som sänkte sig över vårt hem och fosterland ,men det var fel förstår jag nu efter att ha tagit del av detta Jag är svensk i alla bemärkelser ( när man nu är svensk?) Men när jag läser både motionerna och kommentarerna skäms jag. Jag skäms för att bo i ett land som har invånare som är så fördummad att de tror sig vara förmer än andra. Jag skäms för att bo i ett land där det finns personer som anser att icke svenskar ( vilka det nu är?) är mindre värda och ska behandlas sämre. Jag blir verkligen orolig för Sveriges framtid men jag tror ändå på att mänskligheten kan förenas. Jag hoppas att vi tillsammans kan se olikheter som en tillgång och möjlighet för utveckling av oss själva och vårt land.

  • Kungen - 13 november, 2014

   Kan du ge ett konkret exempel på hur dessa motioner gör skillnad på folk och folk, eller på något sätt värderar olika människor annorlunda? Eller kan det vara så att det är DU SJÄLV, och ingen annan, som lägger olika värde i olika människor. Det är självklart att alla människor har exakt samma regler och lagar att förhålla sig till, oavsett vart i världen man råkar vara född. Att du läser in någon sorts brist på rättvisa och medmänsklighet i den självklarheten, säger MYCKET mer om DIG, än det gör om oss andra. Men jag välkomnar en öppen diskussion om saken, om du klarar av att ”sjunka så lågt” ifrån ditt högfärdiga dramatiserande.

 72. Erik Eriksson - 12 november, 2014

  Detta är gamla svenska regler som fanns i Sverige fram till 70-talet. Generella regler som finns i de flesta västländer. Dubbelt medborgaskap är icke godkänt enligt internationella medborgarskapsregler så här kör Sverige ett eget race som inte betyder någonting om det blir diplomatiska förvecklingar. Att man i Sverige har tillåtit allt detta är en gåta utan dess like. Det sovande folket har vaknat…….verkligen!

 73. K Gustafson - 12 november, 2014

  Jag förstår inte vad som är sjukt med detta?
  Jag tycker det mycket vettigt och det är också åsikter som delas av de flesta svenskar.

 74. Sven Olsen - 12 november, 2014

  Det enda jag kan se som sjukt är artikelförfattarens sjuka inställning – SDs förslag är helt i linje med hur ett nordiskt sekulärt land skall skyddas mot de av de politiska förrädarna insläppta/insläpade kriminella och för att säkra den svenska ur-befolkningens säkerhet framöver.

 75. Johnny - 12 november, 2014

  Jag tänkte läsa ”sjuka” förslag ifrån Sd men fann bara väldigt bra förslag som jag står helt bakom! Vart är de ”sjukaste” förslagen?

 76. Rick N - 12 november, 2014

  Måste sälla mig till de oförstående. Vad är sjukt med de nämnda förslagen? Flera är självklara i rätt många västerländska länder, lixom …. mao, fler än SD har påpekat vissa snällhetsproblem inom Sverige och andra länder har alls inte samma undergivenhetskomplex, ursäkta-att-vi-finns-och-är-ett-vitt-rikt-land.

  Dagens rubrik om att invandrare ska svära trohet mot Kungen är inte ens den sjuk, däremot lika dum som en annan från annat parti om att fimpar borde vara pantningsbara. Det är rätt lätt att plocka fram motioner som verkligen får en att ifrågasätta om vi inte har en hel del alldeles för överbetalt folk inom politiken ..,, artikelns exempel hör dock inte till dessa och många handlar om självklart ansvar och god hantering av inbetalda skattepengar.

 77. Susanné - 13 november, 2014

  Märkligt att man aldrig sett notiser från denna tidning tidigare…eller ja konstigt är det ju inte med så sjuka artiklar. Har inte journalister moral i dag…. Nä jag vet, det har dom inte.

 78. Thomas - 13 november, 2014

  Vad är det som är sjukt? Du vill vinkla det till sjukt. Tragiska journalister

 79. Dunkas - 13 november, 2014

  Vi vet att SD primärt inte vill ha någon migration från länder söder om alperna. Att där råder en stark misstänksamhet mot framför allt muslimer och folk från MENA-länderna. Med de glasögonen kan många/delar av motionerna ses som speciellt riktade mot just dessa befolkningsgrupper. Alltså blir det ganska sjukt för den som tror på alla människors lika värde etc. Motionerna kan uppfattas som att SD vill ha ett ”vi och dem” samhälle, där vissa grupper blir en andra sortens medborgare som för alltid ska se sig själva som gäster i vårt land. Gäster som för alltid ska vara tacksamma och trots sina ansträngningar aldrig kommer anses som ”riktiga” svenskar. Tex anser den absoluta partitoppen att Zlatan och Loreen inte är svenskar.
  Hade andra partier kommit med liknade motioner hade det inte blivit samma liv. Detta just pga SD:s förflutna och primära agenda.

  • Kungen - 13 november, 2014

   Jag kan inte läsa någonstans, varken i dessa motioner, eller i SDs partiprogram, att deras politik skulle rikta sig varken för, eller emot, någon specifik grupp, så jag är väldigt nyfiken på varför DU drar den slutsatsen.

   Vad har du emot muslimer? Varför anser DU att SD ska behandla dem annorlunda mot resten av världens befolkning? VARFÖR INSINUERAR DU ATT DE ÄR JUST ”MENA-MÄNNISKOR” SOM INTE SKULLE KLARA AV ATT BETE SIG SOM FOLK? VARFÖR DRAR __DU__ EN MILJARD MUSLIMER ÖVER SAMMA KAM?

 80. elena taubert - 13 november, 2014

  jorå, det är väl rimligt att man vill skydda sina nära och kära från omvärldens hot. Skulle vilja komplettera listan lite. Vi har en annan samhällsgrupp som innebär extrem fara för allas vår säkerhet och trygghet, som vi på allvar måste börja tala klarspråk kring. Jag föreslår därför
  – att vi slutar dalta med gruppen män som bevisligen inte respekterar våra demokratiska spelregler, utan begår brott upprepade gånger. Bort med samtliga privilegier!
  – inför utegångsförbud efter kl 18 för män i åldersgruppen 14-55. Män ute på stan innebär hög risk mot befolkningens säkerhet.
  – förbud mot kvotering. Kvinnor har högre betyg och större andel har avklarade högre studier, så hur har männen hamnat på sina höga poster?! Ha! Genom kvotering så klart.
  – närvaron av en man i ett hem innebär mycket stor risk för övriga hushållets medlemmar. Inför återkommande kontroller av män som lever tillsammans med andra. Någon typ av återrapporteringskrav på veckobasis tex, eller kanske daglig.

  Överhuvudtaget måste vi börja ta krafttag mot gruppen män. Jag är absolut inte mot män på något sätt, men mån om landets och befolkningens säkerhet och våra demokratiska värden.

  • Kungen - 13 november, 2014

   Du värderar uppenbarligen inte demokratin på något sätt. Individer som resonerar likt dig är, oavsett kön och hudfärg, extremister, och ett hot mot demokratins grundstomme.

 81. Leon - 13 november, 2014

  Tja,

  jag er dansk, jag bor i sverige.. har boet her drygt 9 år och vet ni va.. jag ser ingen fel her.. Det er ju for fan grejer som resten af verden redan gör och har gjort länga.. vakna up sverige.

 82. icke - 13 november, 2014

  Förstår inte vad som är sjukt med dessa förslag. Tycker det är mer sjukt att folk reagerar på förslagen. Jag hoppas svenska folket vaknar upp ännu mer än dom 13% som börjat fatta vart detta land är påväg. Ser ni andra inte att detta är ett skepp som håller på att sjunka snabbt.

 83. Stig Johnell - 13 november, 2014

  Vi som är ‘riktiga’ svenskar och republikaner, ska vi också krävas på trohet till kungen?
  / Stig

  • Daniel - 13 november, 2014

   Det handlade väl om nya medborgare?
   Kanske inte just kungen, troligtvis har man inspirerats av Storbritannien, men någon form av avläggande av lojalitet vore väl inte helt negativt? Så görs i flertalet länder…

   • LasseVbg - 14 november, 2014

    ”Det görs i flertalet länder”…kan uppenbarligen användas för att motivera vilka dumheter som helst

    • Daniel - 14 november, 2014

     ”Dumheter” sade strutsen…
     Hur skapas en känsla av gemenskap i ett ”mångkulturellt” samhälle? Det bildas allt fler skilda civilsamhällen där de olika grupperna håller sig för sig själva.
     Det kan bara leda till splittring och konflikter.

 84. Jocke - 13 november, 2014

  Sjuka ? Det enda som är sjukt är den så kallade ”journalisten” som kallar detta sjukt. Helt o hållet rimliga förslag som borde ha införts många många år sen. Vesna Prekopic, gör om gör rätt….

 85. Ida - 13 november, 2014

  Skäms på er och era motbjudande tankar! Människor flyr för sina liv, från krig och konflikter och en säker död, och ni vill stänga gränserna? Hur går den logiken ihop? Vad har hänt i era liv som gör att ni föraktar andra människor på det viset? Vi har det bra här. Vi lider inte. Vad har vi gjort för att förtjäna det? Inte ett jävla skit. Vi hade tur. Hur kan ni vara så själviska och trångsynta att ni förnekar andra en möjlighet till ett anständigt liv som ni redan har? Släpp er rädsla, suck it up och sluta vara så jävla missbildade i hjärtat.

  • LasseVbg - 15 november, 2014

   Oj kommer HELA världen hit till Sverige?

   • LasseVbg - 16 november, 2014

    Jag undrar vem det är som är påverkad av olagliga substanser…eller är du bara full ikväll?

  • Edu - 12 december, 2014

   Jag är spansk, (förlot för min svenska) jag har inte personnummer än (just nu jag vill inte det också) och jag har kommit till Sverige från 5 månader sedan. Jag har kommit för öppna en restaurang och jag kunde inte öppna den därför jag har inte tillräckligt pengar (Skatteverket tror att 900.000 kr mer eller mindre är tillräckligt inte…). Jag lära mig själv svenska därför jag har inte rätt för SFI kursen och mina barn kan inte vara på skolan, men jag har tillbringat 150.000 kr… Är jag en parasit? Jag skulle vilja ge mellan 10 och 25 arbetsplatser, men jag är trött nu för svensk byråkrati. Alla är problematisk därför jag är spansk.
   Jag kommer att resa till Spanien nästa månaden
   Jag tror att Spanien var en stor land om 2000 året för ha mest än 6 miljoner av invandrare.
   Jag hoppas att Sverige flytta inte sig till rasismen, den ska sluta med svensk societeten samma som spansk societeten slutade när vi trodde var bättre göra högsta väggen mellan Spanien och Morocko. Så vi lämnade vår mänsklighet, under den vägg när vi vet att många människor ska födda och vi gör ingenting.
   Om svenskorna vill inte hjälpa vem behöver hjälp, de måste inte göra den. Men jag tror att svenskorna är inte så… Alla svenskorna är inte så.
   Ida, du är en fint kvinna, samma många svensk. Jag är lyckligt för se den.
   I Spanien bor många svensk människor, de är goda människor, måste jag tro att de ska stjäl mig? I Spanien sjukvården är gratis totalt, till svenskor också. Spanien är jättesjuk för våra politiker, men vi lämna inte ingen man, kvinna eller barn utan läkare eller lärare. I Sverige mina barn har inte lärare. Är det bra så? Jag tror att är inte bra så…

   Annat saker om rasismen, jag har varit i Sarajevo och Mostar på 98 året, Milosevick tänkade samma som SD på 90 året och dödd många personer. Är svenskor så? Rasismen kör alltid till helvetet, innan eller sedan allt slutar fel.

   Jag är ledsen om ni förstår inte mig, Ida säker att kommer att förstår mig, samma annat, men jag vet att många förstår inte allt den.

   Men jag älskar Sverige än…

   Med vänliga hälsningar

 86. Ebba - 13 november, 2014

  Jätte bra förslag!! Ser inget ”sjukt ” alls med detta.

 87. Kaj - 13 november, 2014

  Tycker motionerna är vettiga. Det som är sjukt är det vi har idag. Det behövs skärpning.

 88. West East - 13 november, 2014

  Människor flyr för sina liv.

  Längs ett bälte där öst gränsar till väst verkar det som människor fylls av konflikter. Är det något i marken? Magnetiska störningar som påverkar?

  Flyr dessa människor från en naturkatastrof eller flyr de från en situation de inte stannar i och hanterar? Många flyr men de allra flesta stannar kvar. Hur ska den uppdelningen mellan vi och dem tolkas?
  Vi som sticker och vi som stannar.

  Vilket ansvar har en befolkning för skapandet av konflikter? Av livshotande konflikter?

  Lösningen tycks vara att ta sig till ett annat land och söka förståelse för sin svåra situation som de naturligtvis är helt oskyldiga till och fortsätta i samma stil här. Det som leder till konflikt på en plats gör det väl på alla platser – såvida det inte är magnetiska strömningar i marken eller ren och skär magi.

  Aldrig har så många flytt. Innebär att i alla tider annars så har människor stannat för att söka lösningar på sina inhemska konflikter. Varför stannar allt färre och vill hitta en Quick-fix i västländer?

  Längs bältet sker strömningarna från öst till väst. Är det rimligt att anta att dessa flyende skaror inte bär förmågan att upprätta den typ av samhälle de önskar utan vill komma till serverat bord?

  Och de människor som inte flyr – hur tänker dom?

  För att skapa fredliga insatser krävs fredligt sinnade människor. De människor som inte tycker att det är av värde att bidra till fredsskapande i de länder de kommer ifrån – villa fredsskapande insatser och bidrag för de med sig i ett nytt samhälle?

  Det är omöjligt att ens tro att sådana konflikter uppstår av en slump och att det just i denna tid finns en ökande trend av flyende.

  De allra svagaste och fattigaste tar sig aldrig därifrån och vad är det som gör att dessa vänds ryggen i svåra tider?

  Vad i detta bälte av flyende människor är det som är motorn? Vad är motorn för att bidra till fred?

  Önskar att det vore enkelt. Men det är det inte. Det handlar om människor och det verkar som hem tenderar att göra det svårt för sig.

 89. LasseVbg - 14 november, 2014

  Fler härliga motioner från SD. Svenskfientlighet…ett begrepp som SD kan använda hur som helst.

  http://www.interasistmen.se/granskning/sd-ge-bara-bidrag-till-organisationer-som-koper-sds-varldsbild-maste-arbeta-mot-svenskfientlighet/

  Läsning av IRM kan rekommenderas för den som vill läsa mer om SD:s dumheter

  • Totte - 14 november, 2014

   Äsch, på IRM får man som här läsa om fullt vettiga SD-idéer som framställs som dumheter. För vettig SD-kritik kan man med fördel läsa de klyftigare kommentarerna på Politik Inrikes-forumet på Flashback, och ignorera öppna rasister och judekonspirationsteoretiker.

   • LaseeVbg - 15 november, 2014

    Jo jag kan förstå att om man sympatiserar med SD och deras idéer så har man inga positiva känslor för IRM. Kanske inte så överraskande….

 90. Torbjörn Karlsson - 14 november, 2014

  Är det en journalistiskt neutral rubrik?

  Hela det socialistiska projektet har fallit för en hop av sentimentalt ja-tryckar slödder. Vad som händer med Sverige är inte intressant, i förhållande till vad den ohyra kan tjäna på att fantisera om sig själva. Det är priset av att inbjuda dem som politisk partner. Aldrig mer socialdemokraterna!

 91. Kungen - 17 november, 2014

  Jag tycker motionerna låter väldigt bra.
  Vidrig journalist som tycker detta är ”sjukt”

 92. Jocke - 20 november, 2014

  Tycka vad man vill om SD men vissa motioner skulle kunna komma från vilket parti som helst. 1, 6 samt 7 verkade lite konstiga. Att dölja håret för en kvinnlig polis har jag inga som helst problem med om denna så önskar. Däremot att maskera hela ansiktet i annat syfte än att skydda sig. 10, förbud mot dubbelt medborgarskap, är också lustig och att svära trohet mot kungen ger jag inte mycket för. Samtidigt vore ett fint med lite mer status på att faktiskt ha svenskt medborgarskap. Är det verkligen konstigt att man bör ha grundläggande kunskaper i svenska för att vara svensk medborgare? Nä det vore skönt att kunna kommunicera med andra på språket som faktiskt är landets man befinner sig i. Något jag upplevt själv under 15 år i asien. Det blir faktiskt mycket roligare så och man får mer respekt när man visar intresse och engagerar sig. De andra har jag inga problem med. Verkar ju till exempel vettigt att ha polis som faktiskt kan svara på larm, även på landet, för allas bästa.

  SD har väldigt mycket konstigt för sig och detta är inte top 10 på långa vägar. Jag skulle aldrig få för mig att rösta på SD men detta var verkligen att göra en höna av en fjäder.

 93. barack obongo - 23 november, 2014

  Bra motioner allihopa. 1-4 och 6-9 är utmärkta. När det gäller 5 och 10 så är de inte helt perfekta, men en bra början. Blir faktiskt positivt överraskad av att se SD ändå hålla en så pass radikal nivå.

 94. Sarmange - 9 december, 2014

  Ska inte en kvinnlig muslimsk polis kunna ha burka!? Om hon nu får vistas ute ensam, utan sin man eller sina bröder vill säga. De kan väl få följa med I så fall?

  • Andy - 10 december, 2014

   Varför ska dom ha burkha? Bor i vi Iran eller?

 95. sanna kriström - 9 december, 2014

  Läser med intresse att fler än jag trodde tycker att motionerna i det stora hela är bra. Det finns en orsak till att 13% röstat på SD. Långt ifrån alla av dessa är nazister, rasister, facister eller vad nu vissa väljer att kalla dem. Det är bra att de rensat ut dylika och vi får hoppas att de fortsätter. Sedan sällar jag mig till skaran som inte vill ha religiös reklam (läs böneutrop) som man måste lyssna på. Varför skulle man få göra religiös reklam när man inte får göra annan reklam högt hur som helst.
  Få se vad man röstar på nästa gång…… Dags för lite sunt förnuft och en regering utan skurkar. Nu en minister förskingrat 1,3 miljoner, en minister bjuder in IS extremister att tala här, en minister visar tuttarna i utvik ( i alla fall inte straffbart…) en minister begår miljöbrott, skattebrott och flyger från den flygplats hon vill lägga ner. Säger bara halleluja………..

 96. Andy - 10 december, 2014

  Jag ser inget sjukt med detta. Låter mest som skitsnack från Dagens Arena.

 97. Migrationsministern - 12 december, 2014

  Det är tyvärr lite obegåvat att kalla allt som kommer från sd som sjukt.
  Det blir inte bättre när det gäller ideér som ligger i takt med vad många tänker, ex när gamla blir rånade på landsbygden och tom polisansvarig säger att de står maktlösa inför ligor från utlandet.
  Det måste finnas alternativ mellan att flyga över landet o berättat att allt är jättebra och att skylla det mesta på icke-svenska. alternativer är att satsa på fungerande integraton, vilket vi tyvärr inte har i dag. Var är bostäder till vanliga människor, var finns resurser och effektivitet i sjukvåreden, hur fungerar tågen, varför står bostäder tomma och med betalda skattemedel när nyanlända kan välja en annan bostad är den som samhäller betalar för? Varför ska fyra olika myndigheter betala ersättning till den nyanlände? Varför ligger anläggningsboenden på landbygden där privatpersoner kan göra stor profit osv osv. Varför skall alla ensamkommande bo på institution eller i familjehem osv

  • Leif Lindau - 13 december, 2014

   Samma retorik som nazisterna brukade ha om judarna. är På den tiden fungerade det utmärkt för att demonisera en grupp som förberedelse för den slutliga lösningen. På den tiden funkade det utmärkt, så jag tror det kan funka nu också.

 98. Anna S - 12 december, 2014

  med en jämförelse mot andra väst-länder.

 99. Anna - 13 december, 2014

  Visst finns det en poäng i att människor som kommer till ett annat land bör anpassa sig på så vis att de lär sig det svenska språket och hur Sverige fungerar! Dock ser jag inte meningen med att tvångsröntga små barn i syfte att få reda på deras ålder. Tänk om någon av oss här i Sverige var tvungen att fly från Sverige till ett land i mellanöstern och det första de gjorde var att trycka in er i ett röntgenrum för att se hur gamla ni är? Detta måste bryta mot EKMR och andra konventioner om mänskliga rättigheter som Sverige anslutit sig till.

  När det gäller förbud av könskvotering anser jag att SD öppet och tydligt inte enbart manifesterar sitt hat mot människor med annan etnisk bakgrund, utan även det hat de hyser för den moderna kvinnans plats i vårt samhälle.

  • Leif Lindau - 13 december, 2014

   Poängen är att 20-30 ärs ensamkommande MÄN ej ska kunna åtnjuta samhällets service för 3000 kr/dygn i boenden med service 24 tim/dygnet. Dessa pengar kommer från svenska arbetare som ej får sylt på pannkakorna när de blir gamla och senila. Och för att upprätthåla lagen. Det är väl ingen skillnad på att röntga någon och ta fingeravtrycket. Det du vill är attt skydda beräknande tjuvar som lever på de fattiga svenskarna. Du går de kriminellas ärenden.

 100. Irene - 13 december, 2014

  Tycker inte detta var konstigt eller orimligt alls

 101. Leif Lindau - 13 december, 2014

  Som pensionär byter jag med stor glädje dessa förslag mot sossarnas förolämpning med 50-100 kr/månad i utökad pension. Ett stort tack till skribenten för att hon på detta sätt stöttar SD:s politik bland den svenska arbetarklassen !

 102. Aarne - 13 december, 2014

  Gud vad skönt att det äntligen svävar några sunda idéer i luften. Det galenskap som pågått i Sverige de senaste 30 år och speciellt de sista 10 år, måste förr eller senare ta slut. Det viktigaste är att skapa ett tydligt budskap utåt: Sverige är inget paradis där man får allt gratis och kan leva på andras bekostnad utan ett land med många goda möjligheter till ett gott och spännande liv. Men ett sådant liv skall förtjänas genom ett hårt arbete. Jag kan inte förstå varför Sverige hanterar t.ex. svensktalande svenskättlingar som skit men tar emot enorma folkmassor från arabvärlden och Afrika som verkar ge fullständigt f…n i värdlandet, svenskarna och den lokala kultur som av vissa korkade politiker anses att icke existera. Även om jag som svenskättling och medborgare i ett annat land får det svårare att resa fram och tillbaka till Sverige kan jag medvetet gå med på det. Bara förfädernas hemland som jag verkligen älskar inte går upp i rök. Det är synd att de vettiga idéer som egentligen borde komma från de etablerade partierna kommer från ett rätt så extremt parti som SD. Men om ingen annan vill göra något åt saken, så…

 103. Martin - 13 december, 2014

  Om detta är de sjukaste förslag SD har lagt så kan ju diskussionen om huruvida SD är ett extremistparti vara slut en gång för alla. Detta är fullt rimliga förslag som i de flesta länder i västvärlden är helt självklara.

  SD 2015!

  • Leif Lindau - 14 december, 2014

   Man skulle kunna tolka artikeln som så att författarens syn är att i resten av världens länder , där ju SD:s förslag är politikens mittfåra, förmsäktar folket under det neofascitiska oket.

 104. D - 15 december, 2014

  Så jävla skönt att vi har ett parti som kan stå upp för Sverige!
  Bästa motionerna jag någonsin läst.
  Sveriges enda framtid!
  #sd2015

 105. Lily Nguyen - 16 december, 2014

  Sd står för den mörka sidan eller den onda sidan som varje människa ha och vill göra mot invandrare. Man önskar att kunna göra så mot folk. Men det är de onda tankar som kommer upp mot svaga människor. Som jag vet så varje invandrare som kunde lära sig ett nytt språk ha kunnat lära sig på kort tid eller på lite längre tid. Men det finns också vissa människor som aldrig gått i skolan innan och inte heller studerat ett främmande språk så de har väldigt svårt att lära sig nya saker. Som ett ordspråk säger: ”Man kan inte lära gamla hundar sitta”. Att kräva språktest och prov i olika ämnen för svensk medborgarskap gör det väldigt svårt för många.

  Jag kom till Sverige när jag var 18 år, jag var i mina bästa år. Det kostade inte samhället att försörja mig i 18 år. Jag har gått på gymnasiet i mitt hemland och studerat andra språk. Jag har kunnat klarat av Sfi på 6 månader, gått ut gymnasiet och blev tolk efter 3 år, kom in på universitet efter 4 år i Sverige… blev egenföretagare efteråt. SÅ, vad är det för fel med mig som invandrare?

  Första tanken är de här motionerna jättebra, men det finns alltid en orsak till varför Sverige inte ha gjort detta sedan innan? JU, för Sverige står för det som är demokratiskt och humanistiskt. Man måste ta väl hand om de svaga i samhället. Människor måste känna trygghet och välfärd. Man är lika inför lagen. Kanske en dag blir det krig i Sverige och alla måste fly Sverige till andra länder och söker asyl, vad vill ni att man ska behandla er då? Många svenskar lever ändå utomlands.

  Varför har man poliser med olika bakgrunder? ju, föratt kunna bekämpa brottslighet måste man förstår olika folkgrupperss tankar, seder, traditioner, språk och problem som finns bland olika invandrargrupper. Förstår man problemmet är det lättare att bekämpa och förebygga problem. I Tyskland har man låtit poliser låtsas vara kompis med alla i olika folkgrupper… man började känna till och kartlägga vad de olika grupperna syssla med och deras beteende. Det tog väldigt lång tid att kunna kartlägga än om det var en polis med ursprung i folkgruppen. De kunde bekämpa jättestora gängkrig under 90-talet. I en rättegång i Sverige mäste man bjuda hit en polis med denna expertis berätta om sådana händelser för svenska poliser och domstols jury.

  Varför kvotering? ju föratt det finns en tendens att man diskriminerar folk med andra bakgrund än sitt folk, därför är det också bra att det finns en chans för minoriteter att komma in på vissa områden annars det inte finns någon chans. Se på privat skolor och bostadsmarknaden. Det är mest höginkomsttagare med svensk ursprung som får de mest centrala lägenheter. Vad det är svårt för invandrare att komma in närmare centrum. Därför blir det invandrare förorter? alla vill leva i centrum och utspridda bland svenskar så att man kan umgås med sina grannar som är ljushåriga? men har man en chans?

  Sd har lovat jättemycket inför valdagen, men de svek mot väljarna när de ville fälla regeringens budget. En dag när de har makten att regera, vad kan hända då? de kan vända hela folket ryggen och följa Hittles spår… särbehandla folk, förbjuda folk, döda folk…. och allt det onda kan hända som nascister och fascister( de är ju nära det nu). Man kan inte lita på dem helt enkelt. Man måste ha ett stort hjärta och tänka om många gånger innan man gör något. Sverige kan inte sjunka så lågt. Låt oss visa barmhjärtighet och medmänsklighet… . Vi kan inte leva med skuldkänslor och stötta ut de svaga i samhället. Vi måste hjälpa varandra och inte bara tänka på oss själva. Vi mår inte bra av det. för ett bättre Sverige, säg NEJ till SD.

 106. Erik - 18 december, 2014

  Tycker många av förslagen är bra, jag ser hela sammanhanget i motionerna och förstår vad man menar med dessa. Dock kan vissa vara för extrema för min smak men det har ingen betydelse för vad jag tycker om partiet.

 107. Robban - 19 december, 2014

  Helt perfekta motioner som väldigt många andra fullt normala västländska länder har. Om man anser att detta är ”sjuuukt!” eller ”rasistiskt” måste jag tyvärr beklaga – man har låtit sig hjärntvättas av media. Fåraflocksföljare, samma personer som inte skulle tvekat en sekund att elda ”häxor” på bål förr i tiden – ni gör bara som ”alla andra säger”, löjligt att människan är så enormt korkad.

 108. Ingrid Eckerman - 22 december, 2014

  Vi kan inte låta ett fascistiskt parti, som vill utesluta vissa grupper från medborgerliga rättigheter, ta makten. Det är huvudsaken och det vi måste kämpa emot. SD kan ha rätt i vissa saker, men de är FARLIGA!!!

  Läs gärna min blogg
  http://ingrideckerman.blogspot.se/2014/12/jag-tillhor-inte-bjorn-soders-folk.html
  #intedittfolk #intemintalman

 109. thomas020 - 28 december, 2014

  Hej till alla medlemmar.
  För att hantera dina nuvarande ekonomiska svårigheter är jag särskilt som ger lån till alla som behöver en
  god karaktär och kan betala utan att förstöra sina månatliga eller årliga budget.
  Jag erbjuder lån till kort, medellång och lång sikt från 5,000.00 Kr till 1000.000,00 Kr och därefter.
  Min återbetalning görs med en 3% ränta.
  Men först vill jag veta hur mycket du vill låna så jag kan skicka dig mina lånevillkor, eftersom vi verkar i euro.

  E-post: ( Thomas.thierry@mail.com )

  Sen kommer jag att vänta på din låneansökan på min brevlåda.

  Herr THOMAS THIERRY

  Vänliga hälsningar.

 110. Adde - 30 december, 2014

  Tycker de flesta förslagen på listan är tämligen rimliga. Det sjuka ni behöver titta efter är symtomen som ÄR VERKLIGA! Malmö, rosengård, Skäggetorp, Linköping (där jag själv är uppväxt. Det är katstrof, vart ligger ansvaret och mot vem är det rätt med massinvandring?!

 111. Rättvisetörstande Realist - 3 januari, 2015

  Tycker NÅGON verkligen på fullaste allvar att vi ska ha andra och ”sämre” fängelser samt en annan straffskala för alla som inte är svenskar och misstänks för brott…?

  Ska vi bygga (koncentrations)läger vid gränsen där vi låser in muslimer, färgade, politiskt oliktänkande (kåmmunister…?), religiöst avvikande, och ALLA andra som inte faller SD på läppen…?!

  Fattar ni vad det innebär…? VART tycker ni att vi ska dra gränsen etniskt…?

  Ska ALLA ”utlänningar” t.ex. norskar, finnar, ester, littauer, tyskar och polacker också sättas i ”fulfängelserna”, eller är det bara muslimer och de som ser ut som araber och andra ”blattar” som vi bör ge en särskild behandling…?

  • Leif Lindau - 14 januari, 2015

   Rimligt är väl att göra som resten av EU. Följa olika konventioner i denna fråga.Det är det som ju är SD:s politik . Det andra har du hittat på själv.

 112. Gemenskap - 6 januari, 2015

  Hur kan rubriken vara sjuka förslag???
  Dagens arena ska vara oberoende och progresiv??

  Förslagen nya och progressiva.
  Artikeln visar att tidningen är beroende och partibunden.

  Ska inte ett samhälle sträva mot gemenskap?
  Olikheter ska finnas men gemensamma nämnare måste finnas annars blir det ett splittrat samhälle.

 113. Frida - 7 januari, 2015

  Jättebra motioner, angående polis i slöja så är det så klart olämpligt, en polis som vill ha personliga accessoarer går inte för sig

 114. Johan Krüger Haglert - 12 januari, 2015

  3. Islam är ju vad Islam är.

  Jämför Islamska länder och väst och skåda skillnaden.

  Sålänge man ser det ok att jag bygger högtalaranläggningar och skränar ut mitt budskap mot Islam så kanske.

  Men särskilt trevligt är det ju inte. Folk kan faktiskt gå och be ändå.

  Demonstrationer behöver man väl redan tillstånd för?

  8. Borde ju vara en självklarhet för att på ett öppet och ärligt sätt kunna diskutera invandringen. Tystnaden och lögnerna är ju bara oärliga.

  9. Jag gillar vare sig negativ eller positiv diskriminering.

  10. Att bedömma huruvida någon är en tillgång eller inte tycker jag är helt rimligt.
  Sverige är vårt land och samhälle.

  Självfallet skall vi få bestämma över hur vi vill ha det.

 115. Staffan Dahlberg - 14 januari, 2015

  Om denna motion , då är det slut med springet och fjäskandet för kungahuset från SverigeDemokraternas sida. Prinsessan Madeleine`s dotter (sic) ..

 116. Mähä - 29 januari, 2015

  Vad är det för ”sjukt” med dessa motioner? Det är väl snarare så att det är ni på Dagens Arena som föredrar att leva i en sjuk värld med beslöjade poliser och lyxfängelser.
  Vad sägs om att sluta skriva artiklar efter rödvinet.

 117. Positivt förvånad - 19 augusti, 2015

  jag är positivt förvånad. Riktigt bra förslag allihopa. Är det detta som folk blir upprörda över med SD är dom ju tappade i huvudet. Dessa saker borde redan vara genomförda för länge sen. Det hade gjort Sverige till ett mycket bättre land.
  Ni som är emot detta måste vara riktigt oempatiska människor som inte bryr sig om Sveriges trygghet, varför vill ni göra människor otrygga. Är ni så cyniska att ni går igång på det eller. Sjukt, mycket sjukt.

 118. Zanfi - 19 augusti, 2015

  Jag som ÄR invandrare ser INGET fel i någon av motionerna. Självklart ska man anpassa sig till landet man flyttar till, lära sig språket och respektera dess kultur.
  Kan ni blinda och döva korkade pk svenskar vakna snart?
  Vi ”utlänningar” är trötta på er, när ska ni förstå det? Sedan kan ni ju börja fundera på varför folk röstar på SD? Och hur många utlänningar som faktiskt röstar på dem. Dalta med era barn men inte med vuxna människor, vi har en röst och vågar säga ifrån. Till alla er som blir kränkta av tex färgen på plåster, skaffa er ett jobb ni har för mycket fritid att tänka ut trams. Det är förnedrande att det läggs energi på sådant när det finns reella problem i världen som tex våldtäkter på barn, pedofiler, ISIS, etc etc

 119. Jerker Nirbrant - 19 augusti, 2015

  Vad är det för sjukt med motioner som redan är lag i våra grannländer?

 120. Jens - 24 augusti, 2015

  Den som kallar detta ”sjukt” är en idiot, majoriteten motioner är sunt förnuft, något som tyvärr har blivit sällsynt i detta marxistiska land.

 121. Patrik - 29 september, 2015

  Wow, är detta de ”sjukaste” ni kunde hitta om SD? Det bekräftar ju bara att man har tagit ett bra beslut genom att stödja dem.

  Låt oss snabbt gå igenom dessa en och en.

  1: Om detta endast gäller folk som snart ska utvisas som följd av grova brott, vem bryr sig om de har datorer och underhållning? Om det även gäller långvariga fängelsestraff tycker jag nog att det går lite för långt dock.

  2: Jag ser ingenting konstigt i ett förslag om att öka antalet poliser… Det är möjligen byggt på en felaktig bild av kriminaliteten på landsbygden, men det är ju ingenting ‘sjukt’ här…

  3: Nej, religioner (=kulter förespråkande av organiserad massvanföreställelse) bör ej ha några privilegium. Den äckliga kyrka som väcker min vän varje vecka, om mig när jag sover över, är avskyvärd… Om jag ej får spela hårdrock på högsta volym klockan 7 på söndag morgon så ska inte kultverksamheter få göra något motsvarande heller. Till skillnad ifrån vissa så tror jag på jämställdhet, FAKTISKT jämställdhet (= likhet under lagen).

  4: Nej, personer som ljuger sig till att klassas som ”barn” för de ej har riktiga asylskäl ska ej få stanna. Att detta på något sätt skulle vara kontroversiellt finner jag mycket märkligt. Det är ju endast en utvärdering av deras påståenden.

  5: Låter ungefär som de där ”sjuka” landet Canada… Skulle invandrare behöva göra sig *förtjänta* av att leva på svensk välfärd? Pff… Rasism…

  6: Wow… Det sjukaste jag tar ifrån detta är att det tydligen är så att folk idag får skattebetald tolk för ”vardagliga” myndighetssamtal…. Att de får de på migrationsverket är lämpligt, men utöver det ska det endast ske när detta är essentiellt… Vill du tala med en handläggare på socialen? Lär dig svenska eller ta med en vän/familjemedlem som talar svenska.

  7: Jag tycker inte att man ska bära symboler av NÅGOT slag på arbetstid oberoende av arbete, men hos polisen så bör ju detta vara extra uppenbart. Du kan syssla med kult-verksamhet på din fritid, vid myndighetsutövande ska du lämna detta bakom dig. Får man ej som polis gå runt med SD-symboler (vilket man ej bör få) så får man ej gå runt med kult-symboler.

  8: Detta är standard i alla våra grannländer samt USA. Sannolikt hela Europa, med möjligt undantag för Tyskland. Jag finner det mycket underhållande att dagensarena kritiserar detta, men det beror ju så klart på vad vi alla vet att vi hade kommit fram till med sådant statistiskt underlag. Personligen hade jag mycket gärna tagit del av våldtäktsstatistiken med ursprungsland som grund, vilket sannolikt är den typen av fakta dagensarena fruktar hade kommit fram.

  9: Ja….. Jämställdhet alltså…. Vad sjukt att förespråka för lika regler för alla för att undvika okvalificerad arbetskraft…. För vilken vuxen 100kg´s person i ett brinnande hus vill inte bli räddad av en 50kg´s tjej som endast klarade testet på grund av ett slappt och ojämställt regelverk… Svenska vänsterns tolkning av jämställdhet (medveten diskriminering i syfte att uppnå likvärdigt resultat) är den mest kommunistiska galenskap som existerar i detta land.

  10: Detta är återigen internationella självklarheter…. ‘Only in Sweden’ skulle folk få för sig att resonera så självdestruktivt att man delar ut medborgarskap hit och dit i världens dyraste välfärdsland och sedan rationalisera detta till godhet….

Genom att posta din kommentar accepterar du våra regler för kommentarer.

En ny Samhallsklass

Blogg › De är 20 000 nu. Och de är på väg att bli fler. De packar din mat och städar flygplatser. De långsammaste är för länge sedan bortsållade. I en verksamhet med avkastningskrav kan det krävas att du jobbar 17-timmarspass. Välkommen till det nya Samhall. 938facebook: 875 twitter: 63

Hanna Cederin: Vänstern har svar på hedersförtrycket

Debatt › Bara en progressiv och antirasistisk vänster har trovärdighet i frågan om hur kvinnor som utstår våld i hederns namn ska ges stöd och möjlighet till ett fritt liv, skriver Hanna Cederin, Ung Vänster. 0Inga delningar

Uppluckrad migrationslag splittrar alliansen

Nyhet › Regeringen vill luckra upp den tuffa migrationspolitiken som slår hårt mot ensamkommande. Johanna Jönsson (C) ser det snarast som ett försök att tysta den massiva kritiken mot hur ensamkommande behandlas.  0Inga delningar

Rut-avdraget slår alla rekord

Nyhet › Halveringen av rut-avdraget har slagit hårt mot branschen, larmar Almega i dag. Men Skatteverkets siffror ger en annan bild. Aldrig någonsin har så många köpt rut-tjänster till så höga belopp av så många utförare under en oktobermånad. 0Inga delningar

Varför tillåts nazister marschera på våra gator?

Ledare › Det är hög tid att myndigheterna visar att de tar hotet från organisationer som Nordiska motståndsrörelsen på allvar.  0Inga delningar

Vårt gemensamma tillhör medborgarna – inte företagen

Ledare › Vem som ska bestämma och styra över välfärdens resurser är vår tids stora ideologiska konflikt.  0Inga delningar

95 procent av partibidragen till M och SD är hemliga

Nyhet › M och SD tog emot 18 respektive 19,5 miljoner i partibidrag förra året. Men 95 procent av bidragen redovisas i en klumpsumma – därmed går det inte att spåra var pengarna kommer ifrån. Nu föreslår en utredning skärpta krav.  0Inga delningar

Måste ta emot 39 nyanlända – per dag

Nyhet › Med två månader kvar har 67 av landets kommuner tagit emot hälften eller färre av de nyanlända som de ska enligt lag. Stockholms stad måste ta emot 39 nyanlända per dag för att hinna ikapp – en bra bit ifrån de två per dag man tagit emot hittills. 0Inga delningar

S-toppar ratar Moderaternas bud om vinster i välfärden

Nyhet › En uppgörelse med allianspartierna utan vinstbegränsningar är oacceptabelt, anser ledande socialdemokrater. »Jag ser gärna en överenskommelse som begränsar vinster, främst inom skolan«, säger Karin Wanngård, kommunalråd Stockholm. 0Inga delningar

Facken oense om vinster i välfärden

Nyhet › LO kan tänka sig vinstförbud i skolan medan Kommunal inte vill göra skillnad mellan olika välfärdstjänster. Samtidigt har de två lärarfacken vitt skilda åsikter i vinstfrågan.  0Inga delningar

Friskolor betydligt mer generösa med mattebetygen

Nyhet › Elever i fristående gymnasieskolor får oftare ett högre betyg än vad de presterat på nationella proven. Särskilt stora är skillnaderna i matematik, visar Dagens Arenas granskning. 0Inga delningar

Därför går det bra för Sveriges Trump

Blogg › Bert Karlsson använder också Trumps framgångsrecept. 0Inga delningar

Stockholmsalliansen slopar satsning på jämlik hälsa – inte kostnadseffektivt

Nyhet › För att råda bot på den ojämlika hälsan satsade landstingsalliansen på hälsomottagningar i socialt utsatta områden. Nu lägger man ner verksamheten. »Människor kommer inte få den vård de behöver«, varnar sjukgymnasten David Sweet. 0Inga delningar

Friskolejättarna har 20 procent fler elever per lärare

Nyhet › Den låga lärartätheten i fristående skolor drivs helt och hållet av de stora privata skolkoncernerna, visar Lärarförbundets beräkningar. »Genom att fylla på klassrummen uppstår vinsterna i friskolorna«, säger Johanna Jaara Åstrand. 0Inga delningar

Här är SD:s tio sjukaste motioner

Nyhet › Beslagta asylsökandes ägodelar, inskränk aborträtten och låt kungen dela ut medaljer till svenska hjältar. Här är tio av de sjukaste motionerna som Sverigedemokraterna lagt i år. 0Inga delningar

Vinster i välfärden

JonasVlachos

Skolforskare: Friskolor har starkare incitament att sätta högre betyg

Nyhet › Flera fristående gymnasieskolor ger systematiskt eleverna högre betyg i matematik jämfört med resultatet på nationella proven. »Den enklaste förklaringen är att friskolor har starkare incitament att sätta högre betyg«, säger skolforskaren Jonas Vlachos.  0Inga delningar

Bild: stock.xchng

Här fick 100 procent av eleverna högre betyg

Nyhet › Flera fristående gymnasieskolor ger varenda elev högre betyg i vissa matematikkurser jämfört med resultatet på nationella proven. En av dem är Thoren business school. »Eleverna är värda exakt det betyg de får«, säger rektor Catarina Altbom. 0Inga delningar

friskolor

Friskolor betydligt mer generösa med mattebetygen

Nyhet › Elever i fristående gymnasieskolor får oftare ett högre betyg än vad de presterat på nationella proven. Särskilt stora är skillnaderna i matematik, visar Dagens Arenas granskning. 0Inga delningar

95 miljarder gick till vinstdrivande välfärdsbolag
Seko Sthlm: LO måste stå fast vid att stoppa vinster i välfärden
 

MP-kongress 2016

Mårten Roslund

MP fortsatt splittrat i bostadspolitiken

Nyhet › »Migrationslagarna ska bli så kortvariga som möjligt. Då blir det väldigt motsägelsefullt att gå fram med hårdare regler för bostadsbyggande«, säger Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund.  2facebook: 2

Anders Wallner

Wallner gav känga till Eriksson

Nyhet › Den avgående partisekreteraren Anders Wallner hyllade Miljöpartiets öppenhet under sitt tal på kongressen – och gav en känga till tidigare språkröret Peter Eriksson. 4facebook: 4

mp kongress

Bra stämning på MP-kongress

Nyhet › Trots kris och avgående språkrör är stämningen god på Miljöpartiets kongress. Det tycker de ombud som Dagens Arena har pratat med. 47facebook: 47

»Krisen får inte definiera oss«
»Finns inget stöd för flyktingamnesti«
 

Dagens Arena i Strasbourg

shekarabi ulvskog

Ulvskog: Gör Shekarabi (S) till bostads- och samhällsbyggarminister

Nyhet › S-toppen Marita Ulvskog vill se en uppdaterad bostadsministerpost. Civilminister Ardalan Shekarabi är en kandidat. Dessutom ser hon utrymme för omgörning i utbildningsdepartementet. 40facebook: 40

Wikstrom eu liberlarerna

Hon ska ena Ungern och Sverige i flyktingfrågan

Intervju › Sist EU försökte få till stånd en gemensam flyktingpolitik tog det 13 år. Resultatet blev den i dag så kritiserade Dublinförordningen. Nu är åter det dags. Europaparlamentet har lagt makten i Cecilia Wikströms (L) händer. 55facebook: 55

marita jens

»Nya Dublinreglerna enbart kosmetika«

Nyhet › Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet sågar EU-kommissionens förslag om nya asylregler – men ser potential i straffavgiften för de länder som vägrar ta emot flyktingar. 6facebook: 6

 

Arbetsmiljö

Foto: Mikael Gustavsen. Arbetsmiljöverket

Pausa lönefrågan, ta tag i lärarnas arbetsmiljö

Blogg › Arbetsmiljöverket bör hota skolor med vite när arbetsgivarna inte tar sitt arbetsmiljöansvar. 0Inga delningar

citatfacebook

Socialsekreterare hängs ut som pedofiler och barnkidnappare på nätet

Nyhet › Socialsekreterare hängs ut med namn och bild på Facebook och beskrivs som barnkidnappare, alkoholister och häxor. »Hur ska man våga arbeta i det här yrket om man blir uthängd som privatperson?«, säger Lena Säljö, socialtjänstchef.  317facebook: 317

Bild: Kartläggning socialsekreterare 2016, Akademikerförbundet SSR/Novus.

Hoten mot socialsekreterare ökar – men få hot anmäls

Nyhet › Var fjärde socialsekreterare har blivit utsatt för hot och våld i arbetet. Men endast en bråkdel anmäls. »Man tvingas lägga det som inträffat bakom sig«, säger Eva Karsten, Arbetsmiljöverket. 27facebook: 27

Vård och omsorg värst i klassen
»Skyddsombuden har tappat tilltron till Arbetsmiljöverket«
 

Tema: Stafettläkare

Foto: Flickr/ HCC Public Information Office

Trots varning om usla villkor – fler landsting anlitar Orange

Nyhet › »Om vi skulle hyra in en snickare skulle man ju inte ställt frågan om hur avtalet med deras arbetsgivare ser ut«, säger Fredrik Larsson (M), ordförande i landstingsstyrelsen i Värmland. 53facebook: 53

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Vårdförbundet varnar: Undermåliga villkor för utländska hyrsjuksköterskor

Nyhet › Norge ratar bemanningsföretaget Orange. I Sverige kringgår företaget landstingens krav på kollektivavtalsenliga villkor – utländska hyrsjuksköterskor vittnar om lägre löner. 79facebook: 79

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Hyrläkare vanligare i utsatta områden – vårdkvaliteten äventyras

Nyhet › Flera vårdcentraler i Stockholms län bemannas av hyrläkare i så hög utsträckning att vårdkvaliteten försämras. Samtliga ligger i utsatta områden med höga ohälsotal. 45facebook: 45

Civilministern: Landstingen bör ställa krav på bemanningsföretagen
Stafettläkarna även ett problem i storstadsregionerna
 

Redaktionen


Nina Brevinge

Pisa: Elever med utländsk bakgrund presterade bättre

Att antalet elever med utländsk bakgrund blivit fler har inte påverkat årets Pisa-resultat negativt jämfört med 2012... 0Inga delningar

Veckans graf: Nästan var femte pensionär under EU:s fattigdomsgräns

Stor brist på sjuksköterskor och lärare


Johanna Senneby

Fackkritiker blir Trumps arbetsmarknadsminister

Donald Trump kommer att utse den fackkritiska snabbmatskedje-vd:n Andy Puzder till arbetsmarknadsminister. 0Inga delningar

Bring överklagar Arbetsmiljöverkets miljonböter

Fler får indragen sjukpenning


Kent Källqvist

Palestina firar jul i terrorns skugga

I dag hade de tre vise männen inte kommit fram till Jesusbarnet i Betlehem. 0Inga delningar


Vesna Prekopic

Nu måste skolan prestera i jämlikhet

Dags att lägga Pisa-paniken åt sidan och börja jaga jämlikheten i skolan lika högljutt som man jagat elevernas resultat. 0Inga delningar

Överskatta inte Pisa

Ett år med andrum


livbeckstrom

Facktillhörighet ska inte avgöra rätt till heltid

Heltidsjobb saknar skydd i lagen, säger AD i en ny dom. Därmed kan arbetsgivarna strunta i turordningsreglerna när de hyvlar bort tid... 0Inga delningar


hannafinmo

Alliansens svek mot pensionerna

Tjänstepensionen är helt avgörande för att många människor ska få en pension som går att leva på... 0Inga delningar

Anställningsstöd är inte företagsstöd

Någon som är förvånad att mammor jobbar deltid?


Anna de Lima Fagerlind

Läkare kräver etisk analys av åldersbestämmande

Trots varningar och otillräckligt forskningsunderlag – Rättsmedicinalverket ska snart börja åldersbestämma ensamkommande... 17facebook: 17

Ramberg rasar mot skattetopparna: »Vänskapskorruption«

»Liberalernas förslag vore döden för taxi«


Kitty Ehn

Vad innebär det att vara värd för Nato?

Den 25 maj kommer riksdagen att rösta om värdlandsavtalet med militäralliansen Nato. Både kritiker och förespråkare menar att Sveriges säkerhet står på spel. 44facebook: 44

En hälsning betyder inte att du är islamist

Som om högern bryr sig om företag


Amanda Lindholm

Hård press på tjejjourer under julhelgerna

Socialtjänsten och andra samhällsfunktioner som vanligtvis finns för kvinnor och unga som utsätts för våld stängs under julhelgerna... 149facebook: 149

Regeringen tog bort Migrationsverkets ansvar för krisberedskap

Lagen om ID-kontrollen antogs


Fredrik Adolfsson

Förskolan på väg mot skilda världar

I en ny rapport om förskolan framkommer skillnader mellan privata utförare och kommunala. ”Vi är på väg mot skilda världar” säger Annelie Nordström, ordförande för fackförbundet Kommunal som har gjort undersökningen... 20twitter: 20

”Det är Moderaterna som har problem att finansiera budgeten”

Vårdval Stockholm ökar klasskillnaderna

 • pengaropolitik
  Arena_banner_nyhetsbrev
  annons_julkap_2016