Dagens Arena stärker nu upp ledarredaktionen med Vesna Prekopic. Under hösten gjorde Vesna praktik på redaktionen. Snabbt stod det klart att Vesna var en utmärkt ledarskribent. Det känns därför väldigt kul att välkomna Vesna Prekopic som ordinarie skribent i ledarredaktionen.

– Redan vid första mötet med Vesna fick jag en känsla av att det här är en person med intressanta idéer och infallsvinklar. Under hösten har hon gång på gång levererat skarpa analyser som har fått genomlag i debatten, säger Yonna Waltersson, chefredaktör på Dagens Arena.

– Jag har länge läst Dagens Arena och är mycket stolt över att nu få ingå i en ledarredaktion som är en så tydlig och progressiv röst i samhällsdebatten, säger Vesna Prekopic.

Vesna Prekopic har en bakgrund i skolvärden och har tidigare arbetat som rektor.

– Skolfrågorna kommer fortsätta vara brännande aktuella i den svenska politiska debatten. Med den erfarenhet som Vesna Prekopic har från skolvärlden kommer Dagens Arena alltid att kunna erbjuda insiktsfulla ledare, säger Yonna Waltersson.

– Eftersom jag har min bakgrund som skolledare är jag särskilt intresserad av skolfrågor. I övrigt har klassfrågor, feminism och antirasism alltid legat mig varmt om hjärtat. Och så älskar jag kultur! säger Vesna.

Vesna Prekopic har under hösten skrivit flera uppmärksammade ledare. Däribland:

De små stegens tyranni mot tystnad
SD:s nationalism får inte splittra Sverige
Slopa nationella prov i skolan
Socialsekreterarna är de nya lärarna

Hon har också deltagit ibland annat SVT Agenda och SVT Debatt.

Varmt välkommen Vesna!

Yonna Waltersson, chefredaktör Dagens Arena.