I dag polisanmäler Socialdemokraterna trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm för att han i sin artikel på DN stockholmsdebatt ska ha offentliggjort sekretessbelagda uppgifter. Därmed riskerar landstinget att få betala överpris på nya tunnelbanefordon, menar sossarna.

I går var det Vänsterpartiet som polisanmälde den borgerliga landstingsmajoriteten för bortslumpandet av vårdcentralen Serafen. Enligt vänstern har majoriteten gjort sig skyldig till trolöshet mot huvudman när man sålde Serafen till ett ordentligt underpris.

En liknande utredning ligger redan hos åklagare på Riksenheten mot korruption. I de fallet handlar det om avknoppningen av Vantörs hemtjänst (som såldes för 69 500 samtidigt som den uppskattades vara värt 20-25 miljoner kronor).

Alla tre exempel handlar egentligen om tre saker: Bristande respekt för skattebetalarnas pengar, ideologiska skygglappar och maktfullkomlighet. En ganska bra beskrivning av den borgerliga majoriteten i Stockholm med andra ord.

Det här är inte heller första gången som Christer G Wennerholm tassar i lagens utkanter eller slänger enorma summor skattemedel i sjön. Om ni missat mina granskningar så läs den första här och uppföljningen här (och som alla bra serier är tvåan något bättre än ettan).

Missa inte heller vårt avslöjande om misstänkt vänskapskorruption vid avknoppningen av Serafen, samt Eric Sundströms uppskattade ledare i frågan. Läs också vår granskning av dagens avknoppningspolitik (slutsats: more of the same).

Allt gott och trevlig helg! Och förresten: Glöm inte att tipsa oss.