Efter Dagens Arenas avslöjande sparar Stockholms läns landsting in på skenande konsultkostnader.

I april i år kunde Dagens Arena avslöja att SL lägger 1,2 miljarder kronor på konsultkostnader per år. En ökning med 40 procent på två år. Detta samtidigt som SL:s ekonomi är i gungning och det finns ett behov av att öka intäkterna med en miljard kronor nästa år om budgeten ska hållas.

De skenande konsultkostnaderna har nu fått landstingets politiker att agera. På tisdagens möte beslutade trafiknämnden i Stockholms läns landsting att göra besparingar på konsultkostnaderna. Nu väntar besparingar på 110 miljoner kronor.

Mer måste till för att få ordning på SL:s ekonomi, men det är åtminstone en början. Och att landstinget nu beslutat att spara på de skenande konsultkostnaderna visar också att journalistik kan göra skillnad. Utan avslöjandet hade den höga notan för konsulter kunnat fortsätta skena.

Därför skickar vi med en uppmaning. Grävande journalistik tar tid och kostar pengar. Stötta gärna vår granskande journalistik genom en donation. Läs mer om hur du går tillväga här >>. Det går också bra att swisha till 123 115 85 67.