Svensk Damtidning är inte ett magasin vi brukar ha anledning att skriva om här på Dagens Arena. Men en mejlväxling mellan Svensk Damtidnings chefredaktör Karin Lennmor och Tvärdrags chefredaktör Malin Hanson förtjänar sin uppmärksamhet.

Hanson frågar Svensk Damtidning hur det kommer sig att man har valt att inte porträttera någon av Sverigedemokraternas politiker.

Det klockrena svaret:

Vi tänkte så här: Vi gör en serie med toppnamn, smarta kvinnor ur alla riksdagspartier. OK – alla får vara med! Men man måste uppfylla kraven; INTELLIGENTA kvinnor ur varje parti. Vi letade och letade, men hittade ingen inom SD. Sorry SD….

I det ängsliga medieklimat som nu råder – där det i det närmaste verkar råda fobi för att kalla rasister för dess rätta namn – blir det här ett befriande svar. Tack för det Karin Lennmo.

Tilläggas bör kanske att jag i övrigt är kritisk till att kalla de porträtterade kvinnorna för “politikens prinsessor”. Det är några av Sveriges mäktigaste kvinnor,  hade det inte i så fall varit smartare att kalla dem för “politikens drottningar” – om man nu vill använda sig av sådana epitet?