Ska Sverigedemokraternas inflytande stoppas här och nu innan det rasistiska mörkret sänker sig ytterligare, måste både blockpolitik och prestige slopas.

Sverigedemokraternas mediala cirkus nådde klimax dagen innan budgetomröstningen. Ett välregisserat skådespel där SD inte bara presenterade sitt beslut att fälla regeringen, utan även passade på att ostört hålla ett 20 minuter långt ideologiskt propagandatal inför ett gigantiskt pressuppbåd. Det var en välregisserad kupp som SD utnyttjade till fullo.

Efter Oscar Sjöstedts inledande spel för gallerierna när han låtsades presentera vad som talade för och emot de olika budgetalternativen, klev vikarierande partiledare Mattias Karlsson in och visade SD:s rätta rasistiska ansikte. Invandringen måste minimeras, var det genomgående budskapet. Och det mest invandringsvänliga partiet är Miljöpartiet. De sitter i regeringen. Därför måste regeringen falla. Så löd logiken.

Mattias Karlsson meddelade samtidigt att SD kommer att fälla varje regering och varje budgetproposition som ger stöd till ökad invandring. Miljöpartiet utpekades som extremister vars inflytande måste minimeras.

Mattias Karlssons långa drapa där han ställde människor mot människor, krigshärjade flyktingar mot välfärdssatsningar för svenskar, var inget annat än en maktdemonstration som syftar till att visa vad som händer när ingen pratar med partiet. Retoriken om att vårt samhälle kommer splittras och segregeras alltmer om asylinvandringen får fortsätta och att invandringspolitiken går i strid med den svenska folkviljan var både absurd och skrämmande.

SD:s riksdagsgrupp sägs ha varit helt eniga i beslutet. “Någon måste påpeka att kejsaren är naken”, sa Mattias Karlsson under presskonferensen. Och det har han rätt i. För nu kan det inte längre råda något tvivel för någon att SD är ett rasistiskt parti som vill splittra Sverige. Det värsta är att deras målsättning att bli Sveriges andra största parti inte verkar osannolik om vi andra inte sätter ner foten nu.

Sverige befinner sig i ett mycket allvarligt politiskt och moraliskt läge. Nu måste alla ta ansvar för att SD:s Sverige inte blir verklighet. Det skulle vara ett land som präglas av intolerans, rädsla och isolering. Regeringen och alliansen måste ta ett gemensamt ansvar för stoppa att den bruna sörjan blir praktisk verklighet.

Ska Sverigedemokraternas inflytande stoppas här och nu innan det rasistiska mörkret sänker sig ytterligare, måste både blockpolitik och prestige slopas.