Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

las Parterna var nära att komma överens och inget hindrar att de fortsätter förhandlingarna någon vecka till. Det sa arbetsmarknadsminister Eva Nordmark på en presskonferens.

Regeringen ser gärna att LO, PTK och Svenskt Näringsliv fortsätter sina förhandlingar tills de kommit överens. Det meddelade arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S) på en kort presskonferens vid lunchtid.

– Jag ser väldigt gärna att parterna sätter sig vid förhandlingsbordet igen och att man tar upp taktpinnen. Det finns inget som hindrar att det här kommer ta några dagar eller någon vecka till, sa Eva Nordmark.

– Jag kommer nu närmast ha en dialog med parterna och analysera läget och därefter kommer regeringen att återkomma om vad som blir nästa steg.

Ministern sa att hon inte hade några nya besked angående vad politikerna ska göra om parterna fortsatt inte kommer överens.

– Om parterna inte når en överenskommelse är vi överens inom januariöverenskommelsen att vi kommer att gå vidare med utredningens förslag.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf är också öppen för att parterna fortsätter förhandla, men hon säger att det förhandlingarna måste bli klar i god tid före remisstiden för regeringens utredning om Las går ut, den 26 oktober.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger till Ekot att han inte är beredd att ställa sig bakom Vänsterpartiets hot om att fälla Stefan Löfven om regeringen går vidare med ett förslag som går i utredningens riktning.

– Vi kommer inte stoppa bra reformer för att byta en dålig regering, sa M-ledaren.