Bild: Kent Persson / Moderaterna / Flickr

Missnöjet med hur Kent Persson sköter Moderaternas partiorganisation håller på att koka över, avslöjar Dagens Industri. ”Det finns inget företroende kvar”, säger en källa till tidningen.

Ett år före valet har Moderaterna tappat styrfart i opinionen. Och han som ska leda kampanjarbetet, partisekreterare Kent Persson, håller på att få ett internt uppror på halsen, skriver Dagens Industri.
– Det finns ett missnöje. Jag är för min del orolig för hur vår kampanjorganisation ser ut och fungerar. Det jag hittills sett har inte imponerat, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Moderaterna i Skåne, till Dagens Industri.

Han är en av få Moderater som vågar lufta sitt missnöje under eget namn. Men anonymt är kritiken massiv och omdömena hårda.
– Det finns inget förtroende kvar för Kent Persson. Det är riktigt illa, säger en källa till tidningen.

– Har man någon typ av vinnarskalle är det inte åt Kent Persson man ska jobba, säger en annan anonym källa som beskrivs som en ”ledande moderat”.

Kent Persson, som från sin tid i Örebro är känd för att hamna i konflikter, verkar fortsätta på inslagen väg. Listan med medarbetare som slutat sedan han i april 2012 tog över från Sofia Arkelsten är lång. Partikansliet har på kort tid tömts på de flesta av dem som var med och vann valen 2006 och 2010.

Redan efter ett halvår hoppade till exempel både den biträdande partisekreteraren Gunilla Sjöberg och den erfarne stabschefen Carl-Johan Swanson av.
– När Per Schlingmann var på kansliet var attraktionskraften väldigt hög. Nu försvinner alla duktiga till regeringskansliet eller så lämnar de partiet helt. Har man någon typ av vinnarskalle är det inte åt Kent Persson man ska jobba, säger den ”ledande moderaten”.

Lars-Ingvar Ljungman är rädd att avhoppen kan kosta partiet valsegern nästa år.
– Det är en stor grupp människor som slutat, och de har givetvis gjort det av olika skäl. Jag är mest rädd för dränaget av kompetens. Fungerar inte kampanjorganisationen kan vi inte vinna valet, säger han.