Bild tagen från Stefan Jarls blogg.

SVT vill inte sända Stefan Jarls nya dokumentär “Godheten” – som de själva varit med och producerat. “Eva Hamilton säger att jag och SVT träffat en uppgörelse om detta. Det är en lögn”, skriver Stefan Jarl på sin blogg. 

“Godheten” har visats runt om i landet på Folkets Bios biografer. Det är också hittills den enda platsen där man har haft möjlighet att se filmen. Enligt Stefan Jarl anser nu SVT att filmen är för kontroversiell för att visas. SVT:s presschef Hanna Dowling bemöter kritiken till GP:
– Vi kommer att visa dokumentären men vi har speciella riktlinjer när det gäller ett valår och vad vi kan visa under den perioden, säger hon.

Stefan Jarl är oförstående mot resonemanget och skriver på sin blogg att SVT visat hans tidigare dokumentärer med liknande innehåll.
“Varför just Godheten skulle vara för kontroversiell förstår jag inte.” Han skriver också: “Jag har bett SVT om en skriftlig motivering och väntar på svar.”

Hanna Dowling svarar till GP:
–Det är viktigt att utformningen på programmet sker så att inget politiskt parti gynnas framför andra. Vi kommer att visa den, men frågan är när.