Ett extraval skulle bli nästan lika dyrt som ett ordinarie val, enligt Valmyndigheten. Dyrast är att distribuera valsedlar och valmaterial.

DN rapporterar i dag att ett extraval skulle kunna bli lika dyrt som det ordinarie valet som hölls i september. Det kostade runt 400 miljoner kronor. Valmyndigheten tror att ett extraval skulle kunna bli lika dyrt.

– Den stora utmaningen i det svenska systemet är att få till produktion och distribution av valsedlar och valmaterial, säger Anna Nyqvist, kanslichef för Valmyndigheten till DN.

I dag klockan 10 håller Ulf Kristersson presskonferens för att berätta vilka partier som ingår i hans regeringsunderlag. På onsdag prövas han i riksdagen som statsministerkandidat. Om han väljs ska han hålla en regeringsförklaring redan på torsdagen och samtidigt presentera en ministerlista.

Hittills har dock Centerpartiet och Liberalerna sagt att de kommer att rösta nej till Ulf Kristersson, och då har han en majoritet emot sig. I det fallet är det oklart vad som händer politiskt efter onsdagen, men bollen går först tillbaka till talmannen Andreas Norlén. Med fortsatta svårigheter att komma överens politiskt rycker möjligheten till ett extraval närmare.