Nanna Johansson: Vägra kallas gubbslem!

Dela

Serietecknaren Nanna Johansson om att Janne Josefsson under Gräv13 blev kallad för gubbslem.

Serietecknaren Nanna Johansson har för Dagens Arenas räkning tecknat en seriestrip om programledaren Janne Josefssons eskapader på Gräv13.

53 kommentarer

 1. Elina✿ - 12 mars, 2013

  Du har gjort det igen, underbara människa. <3

 2. Layla Khairallah - 12 mars, 2013

  Bra skrivet.

 3. Henrik - 12 mars, 2013

  Haha fantastiskt!

 4. Christoffer Andersson - 12 mars, 2013

  <3

 5. Clara - 12 mars, 2013

  Guilt by association?
  Vad jag vet (rätta mig gärna) har aldrig Janne dragit några sexistiska paralleller som de du drar. Lika lite som alla kvinnor är horor är alla män sexister. Det finns faktiskt tillräckligt med riktiga ”bad guys” för att vi inte ska behöva hålla på så här.

  • Lord Benzo - 12 mars, 2013

   Janne Josefsson är ett av dom tydligaste exemplen på gubbe som dyrkar sig själv och anser sig veta bättre än allt och alla: han kan inte göra fel, eftersom han menar väl och eftersom han är ju JANNE, sveriges enda riktiga journalist, en saningens försvarare.
   Jag har sett honom stå och behandla sina underordnade som skit på Möllevångstorget i Malmö inför allt och alla när han var här och skulle prata om ”problemen” i stan – mest för att han var rädd att han skulle se konstig ut i bild. Kolla på klippen när han och Ilmar Repalu går runt i Seved och tilltalar folk som om dom vore bråkiga barn istället för att lyssna på vad folk har att säga. Han är ju där och gräver efter Sanningen, vem orkar lyssna på lite brunhyade snubbar när man redan vet vad dom tänker säga?
   Janne Josefsson är en gubbe, han kan inte bete sig normalt om han inte är i överläge.

   • Gaijin - 12 mars, 2013

    Du projicerar bara in dina förutfattade meningar i honom.
    Så en medelålders man som är strikt och krävande mot sina medarbetare är en gubbe? Medelålders kvinna som är på samma vis?

    Han må vara konfrontativ och det är inte alltid så bra, men nog fanken är han den enda skjutjärnsjournalist som finns. Kan du nämna någon som verkligen är grävande på samma vis?

  • Nisse - 12 mars, 2013

   Men, Clara, jag tror du missar poängen här. Det är inte Josephson som hängs ut, det är idén att man ska tåla förnedrande behandling efter hur man väljer att klä sig. Hon visar upp en spegelbild av hur kvinnor som klär sig utmanande sägs få skylla sig själva om de blir förnedrade (inklusive idén om att unga män agerar per automatik när de ser en kvinna som inte täckt sig tillräckligt), och att om de klagar över det ses de som gnälliga typer. Josephson är inte uthängd här, han är ett argument mot uthängning överhuvudtaget.

   • Per - 18 mars, 2013

    Tycker inte parallellen utmanande klädsel på kvinnor och kostym på män är speciellt bra, det visar mest att man inte fattat. Visst det är en slags maktklädsel i båda fallen, men skillnaden är att utmanande klädsel för kvinnor gör det svårare att bli tagen på allvar och att kostym på män OCH kvinnor gör det enklare – varför skjuta sin egen argumentation i sank på grund av feghet i hur man klär sig (kostym/kavaj är billigare än många modekläder).
    Serien ingår i en större tendens av underklass att förtrycka varandra. ”Du ska inte tro att du är nått”, klä dig som oss och ta avstånd från maktens attribut. Det är inte så man påverkar.
    Stör mig dessutom på kvinnor som klär sig utmanande i jobb, det distraherar mig. Varför djup urringning? Jag har inte skjortan uppknäppt till naveln eller halva penis utanför byxorna!
    Antingen är det medvetet och då känner jag mig utsatt för ett spel jag inte inbjudet till eller är det omedvetet och då är det inkompetens. I båda fallen är det oseriöst och motverkande att bli tagen på allvar.

  • Clara - 12 mars, 2013

   Fair enough, med den bakgrunden tycker jag att han kan ta att få agera illustration :D

 6. L - 12 mars, 2013

  Åh jag skrattar så att jag gråter!

 7. HAHAH fan va grym!

 8. LKDF - 12 mars, 2013

  … så länge kvinnor är ok med att kallas fittslem så…

  • Andreas - 12 mars, 2013

   Att vända på steken är ju ett sätt att göra det tydligt hur någon, eller några, som är utsatta kan tänkas ta det. Att börja kalla respektlösa och sexistiska gubbar för gubbslem kan ju likställas med att kalla feministiska kvinnor för feministfittor eller tjejer i allmänhet för slampor.

   Jag hoppas, även om jag tror det är osannolikt, att gubbarna är lika obekväma med att börja bli kallade gubbslem som kvinnor är att bli kallade slampor och feministfittor.

   http://www.youtube.com/watch?v=aZ1Ts3Mcpkw

   • maxi - 24 mars, 2013

    jag förstår inte riktigt andreas… du säger alltså att när tjejerna stod i publiken och skrek gubbslem åt janne så hade det varit ungefär som att ett gäng killar hade stått och skrikit i publiken åt maria svealand att hon var en hora. så långt är jag med. och youtubefilmen håller jag också helt med om.

    men två fel gör inte ett rätt. att maria svealand får utstå diverse sexistiska påhopp legitimerar inte på något sätt att folk står och skriker gubbslem åt janne josefsson.

  • alaj - 12 mars, 2013

   Hon är enligt min mening en konstnär och skall därmed ta ut svängarna ordentligt och inte vara politiskt korrekt, utan tvärtom. Ta det hela med ”glimten i ögat” Kolla in hennes blogg så kanske du byter perspektiv.
   http://nojesguiden.se/nannajohansson

 9. Gustav M - 12 mars, 2013

  Ljudbangen när poängen passerar över huvudet på folk är öronbedövande. Nanna TACK igen

  • Gaijin - 12 mars, 2013

   Om poängen är den jag tror att den är, dvs att det är motsvarande vad som sker då kvinnor som ”tar plats” kallas för ”våt ängsmark” och att det alltså förekommer ett hycklande där den ena parten får acceptera det medan den andra inte gör det, så är det inte alls så kul.
   Om det däremot är skruvat ett extra varv och kritiserar såväl kvinnor som män som tar åt sig av att bli kallade ”våt ängsmark” eller ”encelliga alger” så är det i alla fall roligt på ett metaaktigt sätt. Men fortfarande inte ens på fnissnivå…

   • Andreas - 13 mars, 2013

    Gajin: Poängen är bland annat att kvinnor kan bli kallade för, och utpekade som, horor pga hur de är klädda.

    • Jajajaja - 13 mars, 2013

     Ja. Det är inte rätt att bli kallad efter sitt utseende. Varför är detta då okej?

  • Björn - 12 mars, 2013

   Mirjamnsdotter ville försvara ”offret” Sveland och tog till det gamla vanliga tillhygget när man inte har något vettigt att komma med. Sedan hakar Nanna på med en tydlig men menlös seriestrip och det hela avslutas av att PK-nissar garvar läppen av sig eftersom hån mot en man ju helt enkelt måste vara roligt. Det är en rätt sorglustig historia :)

   • Gaijin - 12 mars, 2013

    Jag tror faktiskt inte att Josefsson bryr sig om vad han blir kallad. Kanske han ser det så att det att han kallas för något är en bekräftelse på att han träffat en öm punkt. Detta istället för att ömkligt lägga sig i fosterställning.

 10. Axel - 12 mars, 2013

  ÄLSKAR <3

 11. Jenny Jägerfeld - 12 mars, 2013

  Funderar på en bokidé med titeln: ”Vi som aldrig sa Gubbslem”.

 12. Krisrtian J - 12 mars, 2013

  Som serieruta är den helbra. Lite träffsäkra pilar ät flera håll. Det gillar jag. Jag har visserligen varken kavaj skjorta eller slips men jag är säkert ett ”slem” (bär det med stolthet!! :-)

  Finns det seriebok att på tag på? (Är serieläsare sedan 60-talet!)

 13. Mikusagi - 12 mars, 2013

  Nanna, du gör så bra grejer!

 14. alaj - 12 mars, 2013

  Jag är mycket kritisk till extremfeminister och deras sätt att fara fram och även därmed upprörd över deras användande av ordet gubbslem i sexistisk mening. Men om Nanne Johansson och hennes tolkning av det inträffade vill jag bara säga underbart. Vill du skratta gott och länge, gå till hennes blogg http://nojesguiden.se/nannajohansson
  Hon är så underbart kreativ och ger ett härligt perspektiv på händelser och fenomen!
  Tack Nanne!

 15. Sara - 12 mars, 2013

  Varför göra något som är lika illa? Varför inte förgå med gott exempel och vara trevlig mot folk? Eller neutral om det är svårt att vara trevlig?

 16. Ogami Itto - 12 mars, 2013

  Men efter vad jag förstått av alla efterkonstruktioner och efterföljande intervjuer av denna kvasihändelse som ingen normal människa bryr sig om, var ju inte Janne speciellt upprörd över epitetet ”gubbslem”.

  – Om jag är feminist?! Självklart lilla gumman!

 17. Erik S - 12 mars, 2013

  Så att kalla någon som råkar bära kavaj, skjorta eller slips för ”gubbslem” har plötsligt blivit ”oberoende”, ”radikalt” eller möjligen ”progressivt”?

 18. Elin - 12 mars, 2013

  Jag älskar dig

 19. Daniel - 12 mars, 2013

  Börjar inte den här semantiska pajkastningen bli lite väl gammal? Sandlådan ringde och ville ha tillbaka sina 2-fel-gör-1-rätt. Känns bara som billiga ryggdunkarcirclejerkfeminzaikulturmarxantisvenskblablabla poäng. Orka inte föra debatten vidare och skapa en bredare begreppsfront som inkluderar snarare än exkluderar i den normativa etikdebatten.

  Men jag antar att man inte får lika mycket uppmärksamhet och site views av att vara saklig. Jag menar, gud förbjude att en satiriker faktiskt skulle ta en opponerande ställning mot hela debatten i sig. Det här är bara tråkigt. Kan inte ni feminazis och Svenskvänner gå och slåss i en lada själva eller nått så kan vi andra kan prata som vuxna.

 20. Hen-rik - 12 mars, 2013

  Wuuuuuääää näääääthat…

 21. Hen-rik - 12 mars, 2013

  Föreläsning 1 i hen-logik.

  1 Det finns män, hemska män som är dumma mot kvinnor.
  2 Janne är en man.
  3 Janne får kallas för gubbslem, vid invändningar gå till punkt 1.

 22. Gunnel Gomér - 12 mars, 2013

  Fastän allt började visst med att Täppas Fogelberg kallade sig själv för ”gubbslem”. Att han visade sig vara det också…det sörjer jag verkligen :-(

 23. Eva-Britt - 12 mars, 2013

  Det här måste vara den sämsta serieteckningen jag sett. Det är ju bara inklippta och retuscherade bilder! Den här generationen verkar ha blivit fördärvad av alla kattbilder med tillhörande text på internet. LÄR ER MÅLA/ILLUSTRERA/RITA på era datormaskiner!

  Budskapet i sig är väl helt OK.

  • Tomas - 2 september, 2013

   Jag vill inte vara den som kastar ballonger i nålhus, men heter det inte ”datamaskiner”?
   (Dvs maskiner som bearbetar data. ”Dator” är ju ett kortare ord för datamaskin)

   …om man nu skall sitta och störa sig på saker. :P

 24. enligt O - 13 mars, 2013

  Tack för dagens skratt!

 25. Miss Mary - 14 mars, 2013

  Skitbra!

 26. Emma - 14 mars, 2013

  Du är ju så JÄVLA BRA.

 27. Hanna - 14 mars, 2013

  Jag är riktigt förvånad över kommentarsfältet. Kul seriestrip!

 28. Sofia J - 14 mars, 2013

  Helt rätt! Hata alla jävla män… !

  Sen kommer de väl och gnäller om näthat också, men det struntar jag i… det får de tåla… ;)

 29. Maria L - 16 mars, 2013

  Så bra! Tack!

 30. Conlon - 18 mars, 2013

  Hur var det han uttryckte det, Horace? ; ”Tyskland är som Sverige, fast för vuxna…..”

  http://polytempik.blogspot.se/

 31. Johan - 27 mars, 2013

  Synd att många här i sin jakt på ”vi mot dem” misstar poängen i strippen och tolkar detta som att Nanna hyllar den specifika händelsen som används för att illustrera just denna parallell – utmanande klädd – lösaktig (skyll dig själv i rätten). Denna samhällssyn är lika felaktig och befängd som den Nanna målar upp i jämförelse;
  skjorta+kavaj == sexist

  ~
  Tänk om det vore så i rättssalen istället? De frågar mannen – hur var du klädd natten då du anklagats för våldtäkt – jaha, skjorta + kavaj och till och med slips? Jodå, det är tydligt att du hade för avsikt att våldta den natten om du var klädd så… (fast troligen skulle det bara vändas mot offret i alla fall som borde veta bättre än att bjuda hem någon klädd så)

 32. Oscaer Pall - 2 april, 2013

  Är alla socialister och vänstern gubbhatare numera (vita män)?
  Jag tycker inte om feminister längre eller sånt längre, de är hemska och hoppas de åker till blåkulla istället!
  Jag kommer att ändra mig från att ha röstat på sossarna till SD i nästa val 2014.
  Så det så!

Genom att posta din kommentar accepterar du våra regler för kommentarer.

En ny Samhallsklass

Blogg › De är 20 000 nu. Och de är på väg att bli fler. De packar din mat och städar flygplatser. De långsammaste är för länge sedan bortsållade. I en verksamhet med avkastningskrav kan det krävas att du jobbar 17-timmarspass. Välkommen till det nya Samhall. 938facebook: 875 twitter: 63

Hanna Cederin: Vänstern har svar på hedersförtrycket

Debatt › Bara en progressiv och antirasistisk vänster har trovärdighet i frågan om hur kvinnor som utstår våld i hederns namn ska ges stöd och möjlighet till ett fritt liv, skriver Hanna Cederin, Ung Vänster. 0Inga delningar

Uppluckrad migrationslag splittrar alliansen

Nyhet › Regeringen vill luckra upp den tuffa migrationspolitiken som slår hårt mot ensamkommande. Johanna Jönsson (C) ser det snarast som ett försök att tysta den massiva kritiken mot hur ensamkommande behandlas.  0Inga delningar

Rut-avdraget slår alla rekord

Nyhet › Halveringen av rut-avdraget har slagit hårt mot branschen, larmar Almega i dag. Men Skatteverkets siffror ger en annan bild. Aldrig någonsin har så många köpt rut-tjänster till så höga belopp av så många utförare under en oktobermånad. 0Inga delningar

Varför tillåts nazister marschera på våra gator?

Ledare › Det är hög tid att myndigheterna visar att de tar hotet från organisationer som Nordiska motståndsrörelsen på allvar.  0Inga delningar

Vårt gemensamma tillhör medborgarna – inte företagen

Ledare › Vem som ska bestämma och styra över välfärdens resurser är vår tids stora ideologiska konflikt.  0Inga delningar

95 procent av partibidragen till M och SD är hemliga

Nyhet › M och SD tog emot 18 respektive 19,5 miljoner i partibidrag förra året. Men 95 procent av bidragen redovisas i en klumpsumma – därmed går det inte att spåra var pengarna kommer ifrån. Nu föreslår en utredning skärpta krav.  0Inga delningar

Måste ta emot 39 nyanlända – per dag

Nyhet › Med två månader kvar har 67 av landets kommuner tagit emot hälften eller färre av de nyanlända som de ska enligt lag. Stockholms stad måste ta emot 39 nyanlända per dag för att hinna ikapp – en bra bit ifrån de två per dag man tagit emot hittills. 0Inga delningar

S-toppar ratar Moderaternas bud om vinster i välfärden

Nyhet › En uppgörelse med allianspartierna utan vinstbegränsningar är oacceptabelt, anser ledande socialdemokrater. »Jag ser gärna en överenskommelse som begränsar vinster, främst inom skolan«, säger Karin Wanngård, kommunalråd Stockholm. 0Inga delningar

Facken oense om vinster i välfärden

Nyhet › LO kan tänka sig vinstförbud i skolan medan Kommunal inte vill göra skillnad mellan olika välfärdstjänster. Samtidigt har de två lärarfacken vitt skilda åsikter i vinstfrågan.  0Inga delningar

Friskolor betydligt mer generösa med mattebetygen

Nyhet › Elever i fristående gymnasieskolor får oftare ett högre betyg än vad de presterat på nationella proven. Särskilt stora är skillnaderna i matematik, visar Dagens Arenas granskning. 0Inga delningar

Därför går det bra för Sveriges Trump

Blogg › Bert Karlsson använder också Trumps framgångsrecept. 0Inga delningar

Stockholmsalliansen slopar satsning på jämlik hälsa – inte kostnadseffektivt

Nyhet › För att råda bot på den ojämlika hälsan satsade landstingsalliansen på hälsomottagningar i socialt utsatta områden. Nu lägger man ner verksamheten. »Människor kommer inte få den vård de behöver«, varnar sjukgymnasten David Sweet. 0Inga delningar

Friskolejättarna har 20 procent fler elever per lärare

Nyhet › Den låga lärartätheten i fristående skolor drivs helt och hållet av de stora privata skolkoncernerna, visar Lärarförbundets beräkningar. »Genom att fylla på klassrummen uppstår vinsterna i friskolorna«, säger Johanna Jaara Åstrand. 0Inga delningar

Här är SD:s tio sjukaste motioner

Nyhet › Beslagta asylsökandes ägodelar, inskränk aborträtten och låt kungen dela ut medaljer till svenska hjältar. Här är tio av de sjukaste motionerna som Sverigedemokraterna lagt i år. 0Inga delningar

Vinster i välfärden

JonasVlachos

Skolforskare: Friskolor har starkare incitament att sätta högre betyg

Nyhet › Flera fristående gymnasieskolor ger systematiskt eleverna högre betyg i matematik jämfört med resultatet på nationella proven. »Den enklaste förklaringen är att friskolor har starkare incitament att sätta högre betyg«, säger skolforskaren Jonas Vlachos.  0Inga delningar

Bild: stock.xchng

Här fick 100 procent av eleverna högre betyg

Nyhet › Flera fristående gymnasieskolor ger varenda elev högre betyg i vissa matematikkurser jämfört med resultatet på nationella proven. En av dem är Thoren business school. »Eleverna är värda exakt det betyg de får«, säger rektor Catarina Altbom. 0Inga delningar

friskolor

Friskolor betydligt mer generösa med mattebetygen

Nyhet › Elever i fristående gymnasieskolor får oftare ett högre betyg än vad de presterat på nationella proven. Särskilt stora är skillnaderna i matematik, visar Dagens Arenas granskning. 0Inga delningar

95 miljarder gick till vinstdrivande välfärdsbolag
Seko Sthlm: LO måste stå fast vid att stoppa vinster i välfärden
 

MP-kongress 2016

Mårten Roslund

MP fortsatt splittrat i bostadspolitiken

Nyhet › »Migrationslagarna ska bli så kortvariga som möjligt. Då blir det väldigt motsägelsefullt att gå fram med hårdare regler för bostadsbyggande«, säger Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund.  2facebook: 2

Anders Wallner

Wallner gav känga till Eriksson

Nyhet › Den avgående partisekreteraren Anders Wallner hyllade Miljöpartiets öppenhet under sitt tal på kongressen – och gav en känga till tidigare språkröret Peter Eriksson. 4facebook: 4

mp kongress

Bra stämning på MP-kongress

Nyhet › Trots kris och avgående språkrör är stämningen god på Miljöpartiets kongress. Det tycker de ombud som Dagens Arena har pratat med. 47facebook: 47

»Krisen får inte definiera oss«
»Finns inget stöd för flyktingamnesti«
 

Dagens Arena i Strasbourg

shekarabi ulvskog

Ulvskog: Gör Shekarabi (S) till bostads- och samhällsbyggarminister

Nyhet › S-toppen Marita Ulvskog vill se en uppdaterad bostadsministerpost. Civilminister Ardalan Shekarabi är en kandidat. Dessutom ser hon utrymme för omgörning i utbildningsdepartementet. 40facebook: 40

Wikstrom eu liberlarerna

Hon ska ena Ungern och Sverige i flyktingfrågan

Intervju › Sist EU försökte få till stånd en gemensam flyktingpolitik tog det 13 år. Resultatet blev den i dag så kritiserade Dublinförordningen. Nu är åter det dags. Europaparlamentet har lagt makten i Cecilia Wikströms (L) händer. 55facebook: 55

marita jens

»Nya Dublinreglerna enbart kosmetika«

Nyhet › Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet sågar EU-kommissionens förslag om nya asylregler – men ser potential i straffavgiften för de länder som vägrar ta emot flyktingar. 6facebook: 6

 

Arbetsmiljö

Foto: Mikael Gustavsen. Arbetsmiljöverket

Pausa lönefrågan, ta tag i lärarnas arbetsmiljö

Blogg › Arbetsmiljöverket bör hota skolor med vite när arbetsgivarna inte tar sitt arbetsmiljöansvar. 0Inga delningar

citatfacebook

Socialsekreterare hängs ut som pedofiler och barnkidnappare på nätet

Nyhet › Socialsekreterare hängs ut med namn och bild på Facebook och beskrivs som barnkidnappare, alkoholister och häxor. »Hur ska man våga arbeta i det här yrket om man blir uthängd som privatperson?«, säger Lena Säljö, socialtjänstchef.  317facebook: 317

Bild: Kartläggning socialsekreterare 2016, Akademikerförbundet SSR/Novus.

Hoten mot socialsekreterare ökar – men få hot anmäls

Nyhet › Var fjärde socialsekreterare har blivit utsatt för hot och våld i arbetet. Men endast en bråkdel anmäls. »Man tvingas lägga det som inträffat bakom sig«, säger Eva Karsten, Arbetsmiljöverket. 27facebook: 27

Vård och omsorg värst i klassen
»Skyddsombuden har tappat tilltron till Arbetsmiljöverket«
 

Tema: Stafettläkare

Foto: Flickr/ HCC Public Information Office

Trots varning om usla villkor – fler landsting anlitar Orange

Nyhet › »Om vi skulle hyra in en snickare skulle man ju inte ställt frågan om hur avtalet med deras arbetsgivare ser ut«, säger Fredrik Larsson (M), ordförande i landstingsstyrelsen i Värmland. 53facebook: 53

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Vårdförbundet varnar: Undermåliga villkor för utländska hyrsjuksköterskor

Nyhet › Norge ratar bemanningsföretaget Orange. I Sverige kringgår företaget landstingens krav på kollektivavtalsenliga villkor – utländska hyrsjuksköterskor vittnar om lägre löner. 79facebook: 79

Bild: Flickr/ COD Newsroom

Hyrläkare vanligare i utsatta områden – vårdkvaliteten äventyras

Nyhet › Flera vårdcentraler i Stockholms län bemannas av hyrläkare i så hög utsträckning att vårdkvaliteten försämras. Samtliga ligger i utsatta områden med höga ohälsotal. 45facebook: 45

Civilministern: Landstingen bör ställa krav på bemanningsföretagen
Stafettläkarna även ett problem i storstadsregionerna
 

Redaktionen


Vesna Prekopic

Nu måste skolan prestera i jämlikhet

Dags att lägga Pisa-paniken åt sidan och börja jaga jämlikheten i skolan lika högljutt som man jagat elevernas resultat. 0Inga delningar

Överskatta inte Pisa

Ett år med andrum


Johanna Senneby

I stället för miljardkonsulter – 1 700 sjuksköterskor i ett år

En miljard kronor har Stockholms landsting lagt på konsulter de senaste fem åren. För de pengarna hade Stockholms sjuksköterskor kunnat få över 1 700 välbehövliga kollegor i ett år. 0Inga delningar

Kinnunen (SD) döms för bokföringsbrott – behåller riksdagsplats

Kvinnors långa sjukskrivningar skjuter i höjden


Nina Brevinge

Pisa: Bättre resultat – men ojämlikheten ökar

Svenska elever presterar bättre i Pisa-mätningen och bryter därmed trenden. Men likvärdigheten har försämrats och ligger nu under OECD-genomsnittet. 0Inga delningar

Fortsatt starkt stöd för SD bland LO-väljare

Arbetsförmedlingen: Invandring nödvändig för att möta arbetskraftsbristen


livbeckstrom

Facktillhörighet ska inte avgöra rätt till heltid

Heltidsjobb saknar skydd i lagen, säger AD i en ny dom. Därmed kan arbetsgivarna strunta i turordningsreglerna när de hyvlar bort tid... 0Inga delningar


hannafinmo

Alliansens svek mot pensionerna

Tjänstepensionen är helt avgörande för att många människor ska få en pension som går att leva på... 0Inga delningar

Anställningsstöd är inte företagsstöd

Någon som är förvånad att mammor jobbar deltid?


Anna de Lima Fagerlind

Läkare kräver etisk analys av åldersbestämmande

Trots varningar och otillräckligt forskningsunderlag – Rättsmedicinalverket ska snart börja åldersbestämma ensamkommande... 17facebook: 17

Ramberg rasar mot skattetopparna: »Vänskapskorruption«

»Liberalernas förslag vore döden för taxi«


Kitty Ehn

Vad innebär det att vara värd för Nato?

Den 25 maj kommer riksdagen att rösta om värdlandsavtalet med militäralliansen Nato. Både kritiker och förespråkare menar att Sveriges säkerhet står på spel. 44facebook: 44

En hälsning betyder inte att du är islamist

Som om högern bryr sig om företag


Amanda Lindholm

Hård press på tjejjourer under julhelgerna

Socialtjänsten och andra samhällsfunktioner som vanligtvis finns för kvinnor och unga som utsätts för våld stängs under julhelgerna... 149facebook: 149

Regeringen tog bort Migrationsverkets ansvar för krisberedskap

Lagen om ID-kontrollen antogs


Fredrik Adolfsson

Förskolan på väg mot skilda världar

I en ny rapport om förskolan framkommer skillnader mellan privata utförare och kommunala. ”Vi är på väg mot skilda världar” säger Annelie Nordström, ordförande för fackförbundet Kommunal som har gjort undersökningen... 20twitter: 20

”Det är Moderaterna som har problem att finansiera budgeten”

Vårdval Stockholm ökar klasskillnaderna

 • Arena_banner_nyhetsbrev
  pengaropolitik
  annons_julkap_2016