Martin Jonols (Bild: Verbal förlag)

PODD | Stalinism, salongsbolsjeviker, säkerhetspolisens spioner och en våldsam far. Martin Jonols skildrar en annorlunda uppväxt i sin senaste bok. I vår intervjupodd berättar han om varför den kom till.

I nyutkomna boken Stalin på Östermalm berättar författaren och dramatikern Martin Jonols historien om sin egen uppväxt. Morfadern Gustav Johansson, ledande sovjetkommunist i decennier inom det svenska kommunistpartiet spelar en central roll, liksom mormodern Eva Palmær och hennes familj som också höll den sovjetiska fanan högt från den ytterst välbärgade hemmafronten på Östermalm i Stockholm.

Men det är också en berättelse om en våldsam, vilsen fader och en ung mans sökande efter stabilitet i tillvaron, där en orubblig tro på Stalin kan vara nog så trösterik av flera skäl. Martin Jonols berättar om arbetet med boken för chefredaktör Jonas Nordling i Dagens Arenas intervjupodd.

 

 

Du hör avsnittet ovan, eller här.

 

 

Dagens Arenas poddar finns i de flesta spelare, eller här. Prenumerera gärna i din spelare så missar du inget avsnitt av någon av våra poddar.