Jim Arkedis viftar med sin petflaska med vatten när han kommer med sitt löfte: ”Jag lovar att käka upp den här om Romney vinner Virginia!”

Det är alltid lika roligt att träffa den här sortens övertygade politiska aktivister.

Demokraten Jim har en hel rad smittande argument för att backa upp sitt till synes våghalsiga vad. Antalet latinos i Virginia har ökat sedan det senaste presidentvalet och de brukar rösta på Obama. Opinionsmätningarna är mer stabila för sittande president än vad medierna beskrivit de som. Obama har vunnit mest på stormen Sandy. Och folk vill ha ett ansvarsfullt republikanskt parti, inte som nu ett som pressats av Tea Party-rörelsen.

Att ”den andra sidan” har det rätt jobbigt med tokstollarna till höger bekräftar Chris Peace. Han sitter för republikanerna i delstatskongressens vackra vita hus i Richmond, med den amerikanska historien inbyggd i väggarna.

Han kallar sitt eget parti bipolärt och på frågan om hur det går i valet säger han bara att ”Romney kan vinna”. Inte så jublande optimistiskt, med andra ord.

Men om Obama-väljare i hus utan el efter stormen stannar hemma på valdagen? Om de senaste jobbsiffrorna avkyler till omval? Jim kanske trots allt får äta upp sin valprognos. Bokstavligen.