Äntligen ett nytt avsnitt av Dagens Arenas progressiva podd »Arenaklubben« med våra skarpa ledarskribenter.

Hur får vi igång en riktig debatt om skatter? Det pågår interna diskussioner inom Socialdemokraterna om det femte jobbskatteavdraget. Även om S duckar för att avskaffa är det viktigt att man driver en pedagogik mellan skatter och välfärd, enligt Björn Elmbrant.

Hade man inte kunnat plocka fram den här pedagogiken innan det femte jobbskatteavdraget? Alliansen kommer ha en tydlig berättelse om vilket Sverige de vill ha. Man vill desarmera frågan genom att inte prata om skatter, säger Mikael Feldbaum.

Arbetsförmedlingens fd generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist blev avsatt ett år före riksdagsvalet. En i raden av mindre skandaler som ruckar på förtroendet för Alliansens regeringsduglighet. Kommer fler huvuden att rulla innan valet?

Just nu är det sommarstängt i EU. Har Europa nått bottenläget i eurokrisen? Grekland kommer att behöva en tredje räddningsaktion. Hotar krisen fortfarande att sluka oss?

Europa haltar på ett ben. Vänstern är knäpptyst och skyller krisen på andra länder. De progressiva partierna måste ha en politik för Europa, säger Daniel Mathisen.

Lyssna här

Lyssna på tidigare avsnitt här »