Ska medier bojkotta presskonferenser där inte alla får delta är ett ämne i senaste avsnittet av Den svenska modellen. (Bild: Pixabay)

PODD | Ska journalister bojkotta regeringens presskonferenser? Och varför är medier så dåliga på att följa upp sina egna analyser? Det snackar vi om i senaste avsnittet av Den Svenska Modellen.

Den Svenska Modellen är en podd om journalistik som produceras i samverkan mellan Dagens Arena och Kvartal. I det nionde och senaste avsnittet diskuterar chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt och Jonas Nordling de olika strategier som brittiska och amerikanska medier valt när några titlar har utestängts från presskonferenser. Och spekulerar i svenska motsvarigheter.

Dessutom berörs bristen på redaktionell uppföljning av till exempel politiska analyser i efterhand, men även frånvaron av en självkritisk publik granskning av den egna bevakningen.

Du hittar avsnittet här.

 

Dagens Arenas poddar finns i de flesta spelare, eller här. Prenumerera gärna i din spelare så missar du inget avsnitt av någon av våra poddar.